Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Ne, v žádném případě nemůže. Pes je masožravec, a jak sám název napovídá, jeho trávicí ústrojí je uzpůsobené pouze k trávení masa, chrupavek a kostí. Příjem vitamínů a minerálů v přírodě získává ze střev s natrávenou potravou býložravců (zajíců, ovcí...), kteří zas nemohou strávit maso. Proces natrávení býlí je (po dlouhém výzkumu) prováděn uměle speciální úpravou tak, aby trávicí systém psa dokázal potřebné látky využít a nezpůsobovaly mu zažívací potíže a nemoci. Tato složka je obsažena v psích granulích v ideálním množství. Pes není lidské dítě, ovoce a zelenina mu škodí (některé druhy - myslím, že právě ta okurka, jsou pro psa přímo jedovaté) tak, jako býložravcům maso a kosti. Nikoho by ani nenapadlo krmit králíky, morčata, kozy, ovce, koně... masem a kostmi, ovšem chudákům psům kdekdo ovoce a zeleninu nutí přesto, že jim to vyvolává i silné alergické reakce, svědění, vypadávání srsti... Vařené (některé druhy - mrkev, brambory, "rýži") v menším množství je jeho trávení schopno tolerovat. Ida
Zdravím. To, že to pes sní, přeci ještě neznamená, že mu to prospívá. Pes chce hlavně patřit do smečky, a udělá pro to cokoliv, bude jíst třeba i ovoce a zeleninu, i když mu bude po tom zle, nechá se mlátit, týrat, klidně i umře. Pokud to vyhledá sám od sebe, co mu asi v těle chybí? To, že si člověk vzal psa domů, mu ještě nedává právo mu způsobovat zdravotní problémy. Pokud pes občas něco zblajzne, nic zásadního se nestane. Pokud to dostane častěji, škodí mu to velmi. Pes není ani všežravec, ani býložravec, ale masožravec!
A na blbosti, typu ... jako by to psal výrobce a prodejce drahých krmiv pro psy ... vůbec nemíním reagovat. Každý kdo chce, tu ví, že vždy propaguju červené maso, nejlépe čistou libovou svalovinu. Je zvláštní, jak tu hájíte pro psa ovoce a zeleninu, ale vsadím se, že králíky masem a kostmi nekrmíte nikdo. Ida
To je snůška nesmyslů, jako by to psal výrobce a prodejce drahých krmiv pro psy, jak chceš zakázat psovi, aby si třeba sám na zahradě neokusoval třeba rybíz, angrešt, ty okurky, nebo trávu, která mu pomáhá při trávících potížích, někdy mu snad i chutná, je jasný, že se tím neživí, ale je normální, že ochutnává občas různé věci, jako třeba uhlí.
Má prostě svůj vlastní rozum, jako každý tvor, akorát člověk si myslí, že to ví líp, než ten pes.
Můj pejsek loudí. A já občas podléhám. Kousek chleba s máslem přijme, když nabídnu i kousek salátové okurky, papriky, ředkvičky, podívá se na mě vyčítavě . To prý ani náhodou. A hlavně přestane loudit. Ale vzpomínám na tři jiné své pejsky. Když jsem byla malá, měli jsme starou třešeň s větvemi až k zemi. Pejsek si trhal třešně přímo ze stromu. Jiný pejsek zase v lese vyhledával ostružiny a žral je. Borůvky ne, jahody na zahradě ne. A do třetice, fenečka si zase obírala na zahradě červené plody skalníku. Ani v jednom případě jsme to psům nepodstrčili, aby ochutnali. Našli si to sami. Vždy se jednalo o pár plodů v průběhu několika týdnů sezóny. Nepozorovali jsme zažívací ani jiné zdravotní problémy.
Okurka je vlastně bylina. Trávu žerou psi běžně, i když z jiných důvodů. Kousek by mu neměl uškodit, pokud to sám chce.
Teď jsem si toho všiml - jde tu o salátovou. Ano, samozřejmě, ta neuškodí, nebojte. Kdyžtak zapátrejte na internetu . Omlouvám se,
Ale tady přece nejde o to ho tím krmit, ale že si sám občas někde sebere a nebo že občas kolečko okurky vyžebrá, mu vůbec nemůže uškodit, a o to asi tazateli jde.
Oni to stejně dost často jenom rozžvýkají a pak vyplivnou.
Určitě náš pes ji miloval. Náš pes byl totiž 100% kříženej s prasetem . Jakmile viděl slupky z brambor, tak je sežral. Nebyl línej si je vyhrabat i z odpadkovýho koše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.