Nejste přihlášen/a.
Krom té silné alergické reakce bych začal úklidem bytu. Máte v pozadí strašný mrďas. Tam se bude dařit všemu hmyzu.
OK, já jen, že je potřeby hmyz eliminovat.
Pořádně vše vyprat a pouklízet od prachu. Ideálně nové matrace. Jsou lidi, co spí na matraci víc než 5 let.
Alergii můžete dostat náhle a v kterémkoliv věku. Pak byste na malý podnět /kontakt s nějakou látkou nebo štípanec/ reagoval přemrštěně. To je podstata alergie...Jak dlouho Vám ten otok zůstane? Jestli u Vás někde za skříní nepřezimuje komáří samička. U nás jsem takové viděla ve sklepě. Pak mne napadlo impetigo, že byste měl infekci v krvi, co by občas propukla.
Smutnice v žádném případě.Ty jsou jen protivné. U těch škodí jejich larvičky na kořenech.
Zdravím. Možná koukám špatně, ale já žádný vpich od hmyzu nevidím. Štípanec má vždycky vpich - dírku. Ale vzpomínám si, že náš kluk v cca 2-3 letech měl přesně takovéto projevy alergie. A nakonec se zjistilo, že to byla alergie na moučkový cukr v kombinaci s kočičí srstí. A to tak, že kluk byl u babičky při předvánočním pečení cukroví a "pomáhal" obalovat v moučkovém cukru (a ochutnával). A jelikož v té době chodil na nočník, jejich kočka se mu třela o holé nohy. A 2. den ráno měl přesně to, co vy, a taky na rukách a obličeji, přesto, že chlupy se dotýkaly nohou. Tím chci říct, že to nemusí být nutně hmyzem. Zkuste vytipovat, co vám tyto reakce může vyvolávat, a poraďte se s alergologem. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.