Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hmyz mě doma kouše?

Od: romsil odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Vždy tak cca jednou za měsíc se nám doma probudí nějaký hmyz, který mě v noci bodne a ráno mám oteklé, rudé, bestivé a velmi svědivé Štípance spíše až boule. většinou tak jeden až dva.stane se to jednu noc, občas i tu následující ale pak už je zas cca měsíc klid.
Mám je vždy na rukách nebo na obličeji, takže usuzuji že to bude okridleny hmyz, který se nedostane pod peřinu. V květináči s květinami máme malé černé mušky, podle internetu to vypadá na smutnice. Myslíte že ty by mě mohli takto postipat? Nebo nevíte někdo co by to mohlo být? Jdou jen po mě, přítel neměl ani jeden Stipanec.Moc děkuji za Vaše rady.

Jaký hmyz mě doma kouše?
Jaký hmyz mě doma kouše? #2
Jaký hmyz mě doma kouše? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pallo
hodnocení

4x
Dobrý večer, máte silnou alergickou reakci, to není dobré. Až Vás to příště kousne, zajděte se poradit k lékaři. Toto neberte na lehkou váhu.

a fotky sebou

romsil
hodnocení

Dobrý večer. Ale já nikdy alergicka na žádné stipnuti nebyla, vlastně nejsem alergická vůbec na nic. Je mi 31 let a takoveto Stipance se mi dělají poprve. Ale pokud to takhle bude pokračovat tak lékaře nejspíš vyhledám. Neumím si představit kdyby mě to bodlo třeba v blízkosti oka.

hodnocení

0x

Dobrý den. Smutnice nevím jestli koušou, ale třeba Muchničky to klidně být mohou.

romsil
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ale právě třeba u těch smutnic se na internetu píše, že nestipou :/

hodnocení

0x

Krom té silné alergické reakce bych začal úklidem bytu. Máte v pozadí strašný mrďas. Tam se bude dařit všemu hmyzu.

doplněno 05.05.21 22:51:

OK, já jen, že je potřeby hmyz eliminovat.;)

Pořádně vše vyprat a pouklízet od prachu. Ideálně nové matrace. Jsou lidi, co spí na matraci víc než 5 let.

romsil
hodnocení

Děkuji za váš postřeh ale je to fotka z práce, pracuji ve skladu a to co vidí je poškozené,vyřazené zboží k likvidaci.

liska5
hodnocení

0x

Alergii můžete dostat náhle a v kterémkoliv věku. Pak byste na malý podnět /kontakt s nějakou látkou nebo štípanec/ reagoval přemrštěně. To je podstata alergie...Jak dlouho Vám ten otok zůstane? Jestli u Vás někde za skříní nepřezimuje komáří samička. U nás jsem takové viděla ve sklepě. Pak mne napadlo impetigo, že byste měl infekci v krvi, co by občas propukla.

Smutnice v žádném případě.Ty jsou jen protivné. U těch škodí jejich larvičky na kořenech.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Možná koukám špatně, ale já žádný vpich od hmyzu nevidím. Štípanec má vždycky vpich - dírku. Ale vzpomínám si, že náš kluk v cca 2-3 letech měl přesně takovéto projevy alergie. A nakonec se zjistilo, že to byla alergie na moučkový cukr v kombinaci s kočičí srstí. A to tak, že kluk byl u babičky při předvánočním pečení cukroví a "pomáhal" obalovat v moučkovém cukru (a ochutnával). A jelikož v té době chodil na nočník, jejich kočka se mu třela o holé nohy. A 2. den ráno měl přesně to, co vy, a taky na rukách a obličeji, přesto, že chlupy se dotýkaly nohou. Tím chci říct, že to nemusí být nutně hmyzem. Zkuste vytipovat, co vám tyto reakce může vyvolávat, a poraďte se s alergologem. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]