Nejste přihlášen/a.
Dobrý den--- jak se mám vypořádat s potkany u slepic .2 jsem chytil do želez ale už si dávaj bacha a zkoušel jsem opečený chléb, hlavu z uzené ryby ,Máte někdo nějakou osvědčenou návnadu na co bych je mohl nalákat
Děkuji za rady
Jsem právě uprostřed války. Pasti v prvním kole, jed ve druhém... Ty svině se učí, takže jsem ve třetí etapě - míchám moučkový cukr se sádrou. Kdyby měli žízeň, i vodu jim tam nachystám.... Nahodilá setkání řeším vylepšenou vzduchovkou, zatím to je tři nula pro mne...
Zkusil jsem dnes novou metodu. Do díry zevnitř baráku jsem narval horkovzdušku. Psy jsem zformoval do obranné linie zvenku baráku. Bohužel ti potkaní zmetci mají tunely jako congové ve Vietnamu za války. Asi deset se jich za nadšeného kvikotu vyřítilo v týlu psí smečky, asi o pět metrů dál, než jsem čekal. Bohužel v místech, kde si zrovna přítelkyně kutila na zahrádce. Tuto metodu tedy nedoporučuji, pořád ještě nevím, jestli náhodou nejsem single...
Zdravím. Řešili jsme před cca 8 lety na zahradě. Pozvali jsme pana "deratizátora" odborníka. Vysvětlil nám, že potkani si obsadí teritorium (zahradu), na kterém žije pouze 1 rodina, nikoho dalšího už si tam nepustí. Po vyhubení se okamžitě nastěhuje a namnoží nová rodina. Zkusili jsme tolerovat tu 1 rodinu, ale časem byli tak drzí, že nezalezli, ani když jsme byli na zahradě a ještě na nás "jukali" a pobíhali kolem nás. Tak nám prodal 2barevné granule a sáčky gelů s látkou, která zabíjí až po 10-14 dnech. Potkani prý po požití "něčeho s novým pachem" několik dní (4-5 dnů) čekají, a pokud po tom jedinec uhyne, "řeknou si to" a již nikdy se toho ani netknou. Takže ničím, co působí rychleji, nelze vyhubit celou rodinu. Po našem vítězství jsme dávali s podzimem, kdy se stahují k domům (noví zakladatelé rodiny) a jarem, kdy mají mladé, nastražili tak 2 pytlíčky granulek a první cca 3 roky zmizely. Doplnili jsme zase ty 2 pytlíčky, a po těch cca 3 letech už k nám noví nechodí. Ale nemáme tedy žádné "lákadlo" v podobě krmení pro slepice. Ida
Použite toto,je to odskúšané. Mne sa naučili chodiť do psích granúl. Tieto návnady neučinkujú ihneď a preto ich tieto inteligentné potkany zožerú. Prvý prieskumník nezdochne a tak sa pustia do návnady aj ostatný,po 5-6 dňoch začínajú hynúť. Ak sa vyskytnú znova,len zameniť výrobcu,aby vôňa bola iná. Nevýhodou je,že tieto mrtvoly budete nachádzať po všelijakých dierach kde uhynuli. Ja som ich vyhodil potom okolo 10 ks. Návnadu uložte na neprístupné miesto pre domáce zvieratá,no do cesty potkanom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.