Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivní štěně - jak ho vychovat?

Od: tobi* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, máme doma 10-ti měsíčního pejska - toy pudlíka bez PP. Asi od svých 5-ti měsíců na mě začal vrčet, nejdříve jen 1 - 2x za týden, ale teď vrčí mnohokrát denně, prakticky pokaždé, když se ho chci dotknout. Pouze, když vidí vodítko, přiběhne a je v klidu. Nejsem žádná fůrie, pejska nebiju, pravideně chodíme na procházky, doma si hrajeme, má spoustu hraček, máme za sebou tří měsíční kurz poslušnosti pod vedením zkušených kynologů. Pejsek reaguje na povely "sedni, lehni, ke mně, k noze, zůstaň, fuj, nesmíš." Z jeho chování jsem nešťastná, chtěla jsem kamaráda a teď mám vrčící potvůrku a nevím, co s tím. Už jsem četla o "alfa - psech," myslím, že se ten náš prcek cítí být vůdcem smečky, snažíme se podle rad jedné paní veterinářky o nápravu, ale nedaří se nám to. Pejsek vrčí i na ostatní lidi co jsou u nás na návštěvě, jednou už i kousl, naštěstí nekrvavě. Někdo říká, že toy pudl bez PP je reklama na problémy a že všechny starosti, které s ním máme jsou způsobené špatným rodokmenem. Že takové pejsky produkují množitelé pro peníze a nežádoucí povaha je způsobena špatným křížením. Můžete mi, prosím, poradit nebo napsat svůj názor, co mám dělat? Děkuji ivet

Agresivní štěně - jak ho vychovat?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xsisi*
hodnocení

4x

Váš pejsek se cítí být vůdcem smečky a agresivně se chová proto, že je z této pozice ve smečce stresovaný. Jestli chcete být zas vy pánem smečky tak musíte mu nastavit pravidelnej režim. To znamená v pravidelnej čas chodit ven na procházky, podávat krmení(nenechávat mu jídlo celej den, ale třeba 2x-3x deně.) Pokaždý než mu dáte jídlo, tak před psem jakoby jezte z jeho misky, to upevní vaše vůdcovské postavení( pán jí VŽDYCKY jako první). Psa nepouštět do postele(postel patří vůdcovi a ne podřízeným psům). Mazlit a hrát si spolu budete jen pokud vy budete chtít. Venku by se měl pořádně vylítat a unavit, bude pak doma klidnější a bude odpočívat. Jestli tohle moc nepomůže tak ještě může pomoct kastrace( ta ho uklidní a nebude s ním cloumat testosteron). Hlavně je důležitý abyste byli důslední a nic nepodceňovali, jinak vám z malého, roztomilého pejska vyroste krvelačná bestie, která bude po všem co se jen hne.

doplněno 21.07.09 19:13:

Ještě musím doplnit, že důležitá je i socializece, choďtě s ním hodně mezi lidi, psy a na rušná prostředí.

dusatka*
hodnocení

3x

Já bych to viděla opravdu na snahu získat pozici alfa-psa. Posílám odkaz na návodný článek: www.celysvet.cz/k/...

tobi*
hodnocení

Děkuji za odpověď a odkaz na článek, tento článek máme doma vytištěný, čtu ho každý den, na ledničce máme připnutý "výcuc" ze článku, důsledně se jím řídíme a pořád žádný výsledek...

ivet

kt8d5*
hodnocení

2x

Zdravím, je to téměř jistě alfa pejsek. Posílám Vám odkaz na jednoho pána, který to se psy opravdu umí. Je to blázen ale umí. Jo a v deseti měsících již pomalu nemáte štěňátko ale mladého psa. Držím palce při výchově.

www.psycholog-psu/...

tobi*
hodnocení

Dobrý den, s panem Desenkým jsem už mluvila, bohužel bez valného úspěchu... Ale každopádně děkuji za odpověď

ivet

limetka*

Tak za ním zajeďte, určitě by to stálo za pokus!

hodnocení

2x

papene, udělala jste to úplně správně, ale toto není až tak stejný případ. Je i není. Ale spíše není. Ta pes prostě nemá ráda dotyk. :D Je na něm vidět, jak touží být pohlazený, přiběhne s radostí, přilísne se, ale při prvním dotyku vycení zuby a samo mu to vrčí, aniž by chtěl nebo to vrčení sám ovládal. Vypadá to jako schizofrenik. :D Já to nevidět, tak vůbec bych nechápala, o čem je řeč. Říkám to správně, tobi? Fakt záhada.*hej* O tom šéfování taky trocha je. Např. Tomíček byl na vodítku ukázkový. Sotva však vstoupil do silnice, začal štěkat a po pánovi skákat. Vyváděl jako blázen. Pánovi jsem řekla, ať ho vezme na pevno a krátko s povelem "K noze" a nedovolí mu na vodítku tajtrlíkovat. Ať jde rázně a rozhodně, občas cukne vodítkem K noze. A fakt, normálně služební pes! Vypadalo to, že Tomík pánovi nevěří, že je z toho nebezpečného místa dostane ve zdraví. Tak začal šéfovat pes a zakazoval, do silnice vstoupit. Až když ucítil pevnou ruku, věděl, že to dobře dopadne. *placni* Jistě že důslednost a je-li potřeba pevná ruka, ale u tohohle psa je ještě něco navíc. tobi chodila na cvičák a určitě ví víc, než hodně. Ale psovi se vůbec dotyky nelíbí, je to tak? Tobi, napište po čase, jak se pes má, jestli jste našla příčinu a co se změnilo. Poučíme se všichni.*vtip*

tobi*
hodnocení

Že je Tobišek schizofrenik už nás napadlo také, jen nevím, jak si to mám nechat potvrdit nebo vyvrátit, na veterině jsem se ještě neptala...
S tím dotýkáním a hlazením jsem to asi špatně napsala, on se rád mazlí, ale jen když na to má zrovna náladu *houpy*.
A když mu dávám dobrůtku - (strašně rád má jablíčka a meloun) - držím v jedné ruce dobrůtku, ale nesmím na něj sahat druhou rukou. To hned začne vrčet. Já mu dobrůtku vezmu, poodejdu, dám povel "ke mně!", prcek příjde, nabídnu mu dobrůtku a zase na něj sahám druhou rukou, zavrčí, já mu to vezmu a tak pořád dokola*zed*. Dnes jsem to vydržela 7x a pak jsem mu jablíčko před ním snědla.
Nebavil se se mnou*cert*.

Říkám si, že bych na něj třeba tou druhou rukou vůbec nemusela sahat, ale uznejte: ono než takový prcek sní celou půlku jablíčka docela dost dlouho to trvá. Dřepět se mi celou dobu nechce - už mě bolí kolena, když mu to dávám někde venku, sedout si na zem nemůžu a když mu to jen tak položím na zem (nebo dám do mističky), vždycky si to odnese do pelíšku - a kdo to má pořád čistit*ee*?! Většinou ho mám na klíně a to ho potom musím přidržovat, aby mi nespadl.

A ještě k tomu vrčení a cenění zubů: všimli jsme si s manželem, že vrčí pouze na ženy, na chlapa ještě nikdy nezavrčel.

To celé teď fakt vypadá jako šéfování. Neprosit se ho, ani o poslušnost ani o lásku. Nedávat mu z ruky jen tak. Na to má misku.:DA to všecko až po vašem jídle. Žádné-když on se tak krááásně dívá. Je to pacholek, který si myslí, že jste na světě jen pro něho a jeho nálady. Klidně laskavě, ale důsledně. Neřvat, ale ostrý tón. Žádné spaní v posteli, žádné odpouštění. Jednou se řeklo, ihned se to splní. Je to silný jedinec, který s vámi soupeří o post šéfa.*bzum* A ne abyste večer měla výčitky, že jste na drobka byla zlá. A když začne být protiva, stahováček, vodítko nakrátko a pár cviků poslušnosti. A trvat na dokonalém provedení. :D A taky je třeba si uvědomit, že čím bude starší, tím to bude horší. Bude to celý jeho život.*zed* Nikdy nebude poddajný s očima jen pro své pánečky a snahou zalíbit se jim. A taky za dobrou práci odměnu. Pohlazení, kousek, opravdu žďabek něčeho, co má rád. Jinak opravdu ztratí důvěru ve vaše šéfování a bude jako Tomík na přechodu pro chodce. :D Vy se musíte chovat jako vůdce smečky. Očekává to od vás. A vůdcové se nemastí s ostatními. *bum*Jednou jsem zažila, že psovod pokousal takového adepta na šéfa. Nezaváhal, nevybíral si místo kde kousnout. A od té doby nesmírně stoupl v očích psa. Teď si uvědomuji, že moje asi 15ti letá dcera taky kousla štěně kníračka, když se hra začala měnit v boj. A byl klid. Chodil za ní a doprošoval se, večer si jí lehl na nohy. A to lehával u mě. *hej*

toni*
hodnocení

0x

Problém je v tom, že jste mu dovolila, aby se cítil vůdcem smečky. Měl jsem několik psů a již od malička si museli uvědomit, že jsou až úplně poslední v lidské smečce. Nejhorší to bylo s naší dogou - psem, tomu jsem musel mnoho krát dokazovat kdo je vůdcem smečky, naposled ještě v 1,5 roce.

hodnocení

0x

Jednou jsem takového pudlíka zažila. Měl ho kamarád a do jeho výchovy jsem fakt viděla. ;) Normálně bych řekla, že všichni přede mnou, mají pravdu. A fakt mají *hej*Ale je tam přece jen trošku něčeho jiného. Člověk si pořídil maličkého, roztomilého mazlíka a je to velké zklamání, když ten mazlík nedovolí pohlazení a člověk ho musí nejdříve postavit do latě a pak teprve pohladit. Ale chová se jako autista, který nemá rád dotyk, že? *bzum* To, že jste byli na cvičáku, je moc fajn a ty cviky poslušnosti jsou bezva jako trest, místo řvaní nebo plácnutí. Je to třeba na to, aby si uvědomil, kdo tady velí a šéfuje. Asi budete mít poslušného psa, ale mazlíka na podrbkání určitě ne. A při pokusu o kousnutí seřezat.*bum* Citelně! Příjde chvíle, kdy je potřeba se psem manipulovat - vytáhnout z huby, ošetřit bolestivé místo, klíště, prohlédnout tlapky a vystříhat je. A když kouše, je to o zdraví. Být pokousaný vlastním psem (a ještě k tomu pudlíkem) to je nevídané. A ten můj kamarád byl pokousaný každou chvíli. "Ale, když on se tak pěkně dívá". Tady v Ostravě se požívá rčení- Je to taky zgichany charakter. ;)

papene*
hodnocení

0x

*uf*Já mám doma tři pudličky.

Ta prostřední na mě ještě jako malá zkoušela vystartovat párkrát a ostře až jsem se zalekla kde se to v ní bere (je trpaslík).

Co mě pomohlo, sebrat odvahu nebát se a ukázat se kdo je pán.

Chytnout ji za kůži za krkem a na chvilku ji nadzvednout,pohrozila prstem a dostala na zadeček LEHCE!

Sice se pak tvářila uraženě.*bum*Nebavila se já taky né.Když zjistila že se ji nikdo nevšímá přišla na to že něco udělala špatně.A

za chvilku přišla a dávala pac jako že to tak nemyslela.Tak jsem ji podala pochvilce taky ruku(kdo by vydržel když na vás tak kouká a šťouchá do vás).A jsme v pohodě.I když to zkoušela třikrát.

Měla smůlu pánem jsem já.*hej*

Vyhrála jsem.*smich*

Teď je pohodě,ale je vyčůraná zkouší jiné fígle.;)

Je to pudl ty jsou asi moc vyčůraný jak páníčka zblbnout.*dril*

Přeji hodně štěstí a trpělivost*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]