Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour nechce žrát hypoalergenní krmivo

Od: evelyne odpovědí: 23 změna:
Mám problém s kocourem. Na veterině mu diagnostikovali alergii na obyčejné krmivo, tak jsem koupila na doporučení veterináře drahé hypoalergenní od Royal Canin. Zezačátku to jakžtakž žral, ale teď úplně přestal. Zkoušela jsem masové paštiky od téže značky a ty vůbec nechce. Tak jsem ještě koupila hypoalergenní od Hills, že mu třeba nechutná jíst pořád to stejné, ale ty mi taky nechce žrát. Tak už nevím, co mu mám dávat. Asi mu tyhle nechutnají, protože jsou bez chuti..obyčejné mu dávat ale nemůžu, protože se začne škrábat až do krve. Pořadí někdo? Díky.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

4x
Diagnostikována alergie na obyčejné krmivo... To asi ne. Musí mít alergii na nějakou konkrétní složku (barviva, ochucovadla, obiloviny, kuřecí...) a tu je třeba zjistit. Pak můžete hledat mezi jinými krmivy. Kočky jsou v tomhle hrozné. Je spousta kočičích ledvinářů a ti odmítají diety, to pak je boj. M.
floro*
Přesně tak, to není žádná diagnóza a tak jak to tazatelku podala, tak to spíš zavání o obchodním manévru nikoliv léčbě pacienta...
evelyne
hodnocení

To by mě teda zajímalo floro, kde jste vyčetl/a, že se jedná o obchodní manévr!? Veterinář mi řekl, že má alergii na krmivo, které mu dávám. Na kterou složku nevím, to mi neřekl a ani nevím, jak to zjistit? Podotýkám, že na nějaká drahá vyšetření už fakt nemám peníze...

floro*

No právě tou diagnostikou, že "že má alergii na krmivo, které jí dávám".

Nezlobte se, snažím se vám poradit. A toto není žádná diagnostika. Diagnostika je: Hm, má problém, co jí dáváte za krmivo. Hm, tak to je méně kvalitní, hodně obilovin, barviva, podívám se, co je tam za hlavní složku a další, hm, máme tady pšenici, máme tady kuře, máme tady jehněčí, taky brambory. No uděláme testy na alerii, ať víme, co přesně dělá problém.

To je diagnostika, pak vám výjde, že je kočka alergická na červenou rybu a kuřecí maso a lepek.

Bez toho vy ji budete krmit lososem a kuřetem a neviřešíte nic, jen budete vyhazovat další a další peníze za pokusy a omyly...

Krmivo, které vám doporučil má pod smlouvou, provizi z prodeje a drahé je jak prase - poměr výkon a cena se fakt nevyplatí.

evelyn
hodnocení

Omlouvám se floro, nepochopila jsem, kam tím míříte, nevím proč, ale myslela jsem, že obviňujete mě. S tím veterinářem máte pravdu, nelíbilo se mi, že mi účtuje nehorázné sumy za každý "prd" a hned mi začal vnucovat ty granule. O testech se ani nezmínil. Na ty testy jsem se dnes ptala jinde. Cena je 3500 Kč, na to teda nemám. Ale řekli mi, že může mít taky alergii na určitý druh masa. Doporučili mi krůtí pro začátek, tak to asi budu zkoušet s tím vařeným masem, dokud si nenašetřím na ty testy, abych věděla, co vyloučit ze stravy..

floro*
Nic se neděje. Je super, že se zajímáte. Testy jsou sice dražší, ale opravdu se to vyplatí. Maso vařit nemusíte, syrové bohaté stačí, naopak má více živin. Přidejte k tomu i bílou rybu, a hovězí. Nemusi být libové, naopak čím pestřejší tím lepší.
Držím palce, ať to dobře dopadne.
evelyne
hodnocení

Tak jsem dnes s kocourem šla k jinému veterináři, protože si začal přes noc ucvrkávat na sofa. zjistili mu ještě k tomu zánět močového měchýře a nechali si ho tam. Tak jsem z toho docela mimo.. doufám že miláčka ještě uvidím*modla*

floro*
To bude dobrý. Uvidíte. Kocouři na to hodně trpí. My tak měli s pískem dokonce jednoho kocoura třikrát. A to i přes urologické krmení.
evelyne
hodnocení

Děkuji floro za povzbuzení a snahu pomoct:) ještě si ho tam stále nechávají, tak uvidím, co bude dál..

hodnocení

4x

jděte k jinému veterináři, nejlépe na nějakou větší kliniku, obětujte peníze na pořádné kompletní vyšetření všeho a pak uvidíte, co vyjde jako výsledek, podle toho se pak zařiťe. pokud chcete kočce vařit jídlo, musí tam samozřejmě být všechny živiny, ne jen maso.Na to jsou recepty a zase tam nesmí být to, co nesnáší.Když nežere žádné, je to divné, možná bude na vině jiný problém než alergie nebo obojí.

evelyne
hodnocení

Díky všem za komentáře:)

hodnocení

2x
Ani se nedivím, že to nechce.
Co normální syrový maso, vařený kuřecí srdíčka a podobně?
evelyn
hodnocení

Můžu to zkusit, ale dostane z masa všechny potřebné živiny?

Vždyť to je šelma, masožravec. Samozřejmě, nesmí to být stále stejný. Člověku taky nešmakuje pořád třeba kuřecí.
jp

Já nechápu, že si někteří lidé myslí, že je normální, aby kočky, psi žrali nějaké granule z pytlíku nebo paštiky z konzervy. Normální je, aby šelma jedla maso, tak jako už miliony let co jsou na zeměkouli. Můžu vás ujistit, že ještě před 40lety tyto vynálezy - granule atd. v těchto končinách neexistovaly a přesto zde žili kočky a psi. Komu by se líbilo, baštit pořád suchary! Zvíře potřebuje mokrou stravu. Dejte kocourovi kus masa, vařené nebo syrové, masový vývar, ale ne ledové z ledničky! Pokud ani toto nebude žrát, pak s ním opravdu není něco v pořádku.

Moje řeč. Ale ono to je jednoduchý a pohodlný. Koupí se velkej pytel granulí,nasypu a hotovo. Když koupím nějaký maso, či pajšl, tak s tím je mnoho práce. Uvařit, nakrájet či namlít. Něco nechat syrový.
Jednou jsme dělali nějaký Zverimex a šéf nám každýmu dal vcelku velký pytel nějakých laskomin. Že se po tom psi můžou utlouci. No tak ten náš očichal, olíznul a odešel. Dal jsem vařit kuřecí srdíčka a to úplně tancoval, jak se těšil když to zavonělo.

Naše kočka si vezme granule a dokonce i maso jen pokud má opravdu hlad a nemá na výběr. Většinu dne žadoní o kapsičku a vše ostatní nechává ležet.

pb®
Ačkoliv je kočka ortodoxní masožravec, jen na svalovině být nemůže. Myš či pták také nejsou jen maso, ale jsou to kosti, chrupavky, šlachy, kůže, vnitřnosti, obsah žaludku. Navíc volně žijící kočka co se sama živí lovem nemá příliš dlouhý život, to jen v péči člověka se kočky dožívají 15 a dost často i 20 let.

hodnocení

2x

Úplně bez obalu: nepřemýšleli jste o utracení? Protože tohle bude život na prd. Pro něj i pro vás.

evelyn
hodnocení

Úplně bez obalu: chtěla jsem poradit, jak kočku udržet při životě a ne jak se co nejpohodlněji zbavit problému. To bych nikdy neudělala. Je to člen rodiny.

hodnocení

2x

Když má kočka alergii na kočičí krmivo, tak si zjistěte, co byste jí mohla dát/uvařit z normálních zákl/... a nemusíte kupovat nějaké speciální krmivo, které asi není nic moc, když ho kočka nechce. Uvařte jí maso a uvidíte jak si pochutná. Určitě je to mnohem zdravější než nějaké šizené granule.

liska5

Za nás, před těmi 60 lety, granule pro psy a kočky nebyly. Kupovalo se výsekové maso, v tom vývaru vařenou levnou rýži, těstoviny, atd. Občas i maso syrové... Ostatně ani ve starém Egyptě nekrmili posvátné kočky granulema :-D Ty hypoalergenní možná sežere zalité vývarem / nesolit/.

floro*
hodnocení

2x
Napřed si zjistěte na co přesně je kočka alergická. Pak se můžete porozhlédnout po grmivu, které bude kočce chutnat. Na netu je spousta porovnávací, kde můžete zadávat jak podle věku, tak podle chteneho obsahu.
Jinak krmení syrovou čerstvou stravou je zcela běžné, jen se musí trochu uvažovat, či opět načíst nějaké informace. Někde jen o maso, ale i vnitřnosti, vazivo atd. A není to vůbec složité, stačí pár pytlíků, mrazák a občas nakoupit buď v obchodech pro barf, nebo objednat "odpad" u řezníka. Hlavně, víte co zvířeti dáváte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]