Nejste přihlášen/a.
To by mě teda zajímalo floro, kde jste vyčetl/a, že se jedná o obchodní manévr!? Veterinář mi řekl, že má alergii na krmivo, které mu dávám. Na kterou složku nevím, to mi neřekl a ani nevím, jak to zjistit? Podotýkám, že na nějaká drahá vyšetření už fakt nemám peníze...
No právě tou diagnostikou, že "že má alergii na krmivo, které jí dávám".
Nezlobte se, snažím se vám poradit. A toto není žádná diagnostika. Diagnostika je: Hm, má problém, co jí dáváte za krmivo. Hm, tak to je méně kvalitní, hodně obilovin, barviva, podívám se, co je tam za hlavní složku a další, hm, máme tady pšenici, máme tady kuře, máme tady jehněčí, taky brambory. No uděláme testy na alerii, ať víme, co přesně dělá problém.
To je diagnostika, pak vám výjde, že je kočka alergická na červenou rybu a kuřecí maso a lepek.
Bez toho vy ji budete krmit lososem a kuřetem a neviřešíte nic, jen budete vyhazovat další a další peníze za pokusy a omyly...
Krmivo, které vám doporučil má pod smlouvou, provizi z prodeje a drahé je jak prase - poměr výkon a cena se fakt nevyplatí.
Omlouvám se floro, nepochopila jsem, kam tím míříte, nevím proč, ale myslela jsem, že obviňujete mě. S tím veterinářem máte pravdu, nelíbilo se mi, že mi účtuje nehorázné sumy za každý "prd" a hned mi začal vnucovat ty granule. O testech se ani nezmínil. Na ty testy jsem se dnes ptala jinde. Cena je 3500 Kč, na to teda nemám. Ale řekli mi, že může mít taky alergii na určitý druh masa. Doporučili mi krůtí pro začátek, tak to asi budu zkoušet s tím vařeným masem, dokud si nenašetřím na ty testy, abych věděla, co vyloučit ze stravy..
Tak jsem dnes s kocourem šla k jinému veterináři, protože si začal přes noc ucvrkávat na sofa. zjistili mu ještě k tomu zánět močového měchýře a nechali si ho tam. Tak jsem z toho docela mimo.. doufám že miláčka ještě uvidím
jděte k jinému veterináři, nejlépe na nějakou větší kliniku, obětujte peníze na pořádné kompletní vyšetření všeho a pak uvidíte, co vyjde jako výsledek, podle toho se pak zařiťe. pokud chcete kočce vařit jídlo, musí tam samozřejmě být všechny živiny, ne jen maso.Na to jsou recepty a zase tam nesmí být to, co nesnáší.Když nežere žádné, je to divné, možná bude na vině jiný problém než alergie nebo obojí.
Já nechápu, že si někteří lidé myslí, že je normální, aby kočky, psi žrali nějaké granule z pytlíku nebo paštiky z konzervy. Normální je, aby šelma jedla maso, tak jako už miliony let co jsou na zeměkouli. Můžu vás ujistit, že ještě před 40lety tyto vynálezy - granule atd. v těchto končinách neexistovaly a přesto zde žili kočky a psi. Komu by se líbilo, baštit pořád suchary! Zvíře potřebuje mokrou stravu. Dejte kocourovi kus masa, vařené nebo syrové, masový vývar, ale ne ledové z ledničky! Pokud ani toto nebude žrát, pak s ním opravdu není něco v pořádku.
Naše kočka si vezme granule a dokonce i maso jen pokud má opravdu hlad a nemá na výběr. Většinu dne žadoní o kapsičku a vše ostatní nechává ležet.
Když má kočka alergii na kočičí krmivo, tak si zjistěte, co byste jí mohla dát/uvařit z normálních zákl/... a nemusíte kupovat nějaké speciální krmivo, které asi není nic moc, když ho kočka nechce. Uvařte jí maso a uvidíte jak si pochutná. Určitě je to mnohem zdravější než nějaké šizené granule.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.