Nejste přihlášen/a.
Zdravím. (Nepíšete, o jak starého pejska jde). Ale píšete, co všechno do svého pejska cpete (lososový olej, používá i další doplňky jako konopný olej, ostropestřec, pivní kvasnice, pamlsky jen sušené maso a psí piškotky... koupeme jednou za měsíc, kosmetika pořád stejná). Vůbec nechápu, proč to děláte. Ale už vidím původ problémů vaší fenečky. Proč mají asi domestikované psovité šelmy zdravotní a kožní problémy, a divoké psovité šelmy ne? Už jste viděla, aby třeba vlci či lišky chodili pít oleje, jedli pivní kvasnice, semena bylin...? Jak dlouho myslíte, že to může organismus masožravé šelmy zvládat? A zda se koupou v šamponech + využívají kosmetiku? Jediné co chápu je to, že se výrobcům všech těchto "škodlivin" velmi dobře daří a veterinářům, co je doporučují a distribuují, taky. Jen ti psíci bohužel trpí... Ida
@majka1992, jelikož se nenechávám ovlivňovat všemi těmi agresivními a klamavými reklamami, samozřejmě NEberu žádné potravinové doplňky (a to jsem o mnoho starší, jste-li narozena v 1992). Můj organismus je od přírody stavěný tak, že si vše potřebné dovede vyrobit sám. Svou činnost ale nemá narušovanou žádnou chemií z potr. doplňků. Bylo by pro vašeho pejska prospěšné, kdybyste se snažila pochopit, že pes není lidské dítě, ale zvíře, masožravá šelma. A jakožto masožravec NEmá mít pestrou stravu. Má dostat (ideálně) jen maso = svalovinu + vyvržená střeva býložravců. Tím dostane do těla vše pro dokonalé zdraví. Ale protože by to bylo finančně velmi nákladné, byly vyvinuty granule, obsahující vše potřebné. A u těch by se mělo zůstat. Taky neškodit zkrmováním zbytků jídla pro lidi.Chcete-li pejskovi prospět, za peníze zbytečně vyhazované za všechny ty potr. nesmysly (které trávicí systém psa stejně nedokáže dobře využít), mu kupujte maso = svalovinu (hovězí, srnčí..., ne kuřecí). To mu velmi prospěje, na to je od přírody stavěný. A časem zmizí i ty holé fleky (nejspíš alergická reakce na všechnu tu chemii). A jinak, např. srst vaší fenečky není krásná, je zoufalá. Bez lesku, bez elasticity, řídká, slabá, od poloviny své délky bez výživy, konce roztřepené a bez barvy, neodpovídající 5 letům věku. Mizerná srst = mizerná strava = mizerná vitalita. Nechci váš naštvat, jen přimět, abyste se nad tím, co vám píšu, zkusila zamyslet. Ida
A kde píšu, že její srst je teď krásná? Teď píšu, že má problémy se srstí přesně tak. Naše fenka měla vždy nádhernou srst! ještě před měsícem bylo vše ok, takže to není žádná alergie na stravu, když 5 let bylo vše v pořádku, přečtěte si znovu co píšu -poslední dobou (měsíc) máme problémy
To co teď píšete o její srsti je pravda, ale není tak tak celých 5 let, pouze teď poslední měsíc, takže váš názor, že tohle způsobila stálá strava neberu, 99% názorů jsou paraziti, takže počkáme na léčbu.
A vy se zkuste zamyslet co radíte, opravdu není v pořádku u pejska, který je naučený na granule celý život, podávat maso, zkusili jsme to 3x, hovězí, stačí kousek a naše fenečeka má průjem, na veterině nám řekli, že má citlivý žaludek a, že nemáme experimentovat po tom všem čím si prošla.
Fotky před měsícem - opravdu ten losový olej tak ubližuje ?
Ido,
Nemusíte chápat proč to děláme a ani nevidíte žádný původ problému naší 5 leté fenečky
Vy jako člověk neberete doplňky stravy? Vitamín C, D, kolagen a podobně? Dobře pro Vás, máte možnost si vybrat z celé škály potravin ty nejpestřejší a doplňovat co Vaše tělo žádá. Domestikovaný pejske v bytě tuto možnost ale sám o sobě nemá a jeho strava by měla být pestrá.
Upozorňuji, že fenečku jsme si vzali z útulku ve velmi zanedbaném stavu, neměla strst, měla jizvy, byla nemocná... s pomocí veterinární péče a kvalitní stravy/doplňků je zase vitální a krásná a miluje život.
Tento problém se objevil až teď, takže Váš názor, že to je doplňky stravy je úplně mimo, takže pokud tuto zkušenost nemáte, prosím reagujte si v jiném témetu, např názory na psí stravu
P.S. nedaří se jen výrobcům těchto doplňků pro zvířata ale i těm pro lidi, celkově průmyslově vyráběné potraviny a dopňky stravy, ale to je jiné téma? úplně mimo toho co se ptám a dávno vím
Vy jste marná, komentujete něco co nemusíte a co mě nazajímá a je úplně správné poslouchat odborníky - veterináře, než třeba Vás
Majko, vy jste se tu ptala, přestože víte, že toto je laická poradna. Každý z nás má jiný názor, jiné zkušenosti. Ty sem poté píšeme. Ida samozřejmě nemůže vědět vše, ale i tak to jsou zajímavé informace. Nejen pro vás, ale i pro další návštěvníky této poradny. Není třeba se čílit. Vy její názor nesdílíte, ale aspoň pejskovy problémy řešíte (s veterinářem, kterému důvěřujete). A to je důležité. Tak snad se zadaří zjistit, kde je problém. Možná mu i nechat udělat rozbor krve (pokud tedy už nebyl udělán). Ony alergie (na cokoliv) se objevují i časem, může mít nějakou poruchu vstřebávání živin z potravy...opravdu, kdo ví. Tak držím palce. M.
Šmarja koupat psa, kdo to kdy viděl? A ještě v teplé vodě se šamponem ne? Se dive, že ta dorasovaná fena má problémy! Já bych vám řekl léčbu, ta už je napsaná ve Švejkovi, ale to byste fakt nedala a mě by zase cenzor mazal, že nemám dávat neověřené rady.
Ale já je ověřené mám, to je ten problém. Na sobě i na zvěři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.