Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje 1 roční fenka má strach přiblížit se k nádraží

Od: 7kq3xsm5 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Moje 1 roční fenka šeltie asi minulý týden jela se mnou a s kamarádkou se psem autobusem a od té doby má hrozný strach jít směrem k nádraží!
A pomalu se bojí vyjít z bytu. A to vždycky byla úplně super - Chodila na procházky, hrála si se psy, a všechno. Nevím co mám dělat. Prosím poraďte.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x
A jak probíhala socializace od štěněte? Pes, pokud se v období poznávání setká s různými rušivými situacemi, v pozdějším věku k nim přistupuje jako ke známým - nemá z nich trauma. Když se však nemá možnost seznámit s takovými věcmi (ostatní psi, nácvik jízdy vlakem, autobusem, všeobecně hlasité zvuky...), tak se může stát přesně toto - tedy se toho bojí. Učili jste ji poznávat běžný ruch, cestování atd.? M.
adela1234
hodnocení

Docela socializovaná byla. Setkává se s různými psy a lidmi. V autě jezdí bez problémů. Jako štěně štěkala na kola, auta a psy - teď už ne. Je pravda, že na autobus moc zvyklá není. Okolo nádraží chodila pravidelně, to jo. Asi v 5 ti měsících jela vlakem. Po druhé v 7 mi autobusem. Nezdálo se mi, že by z toho měla nějaké trauma. Ale teď chce chodit jen na druhou stranu města a k vlaku jí už nedostanu.
Není nutné, aby jezdila autobusem nebo vlakem.
Chtěla bych se jen zeptat, jak to v takovéhle situaci řešit. Na pamlsky jí tam nalákat nejde.

idanova*
hodnocení

2x
Zdravím. Tady je rada těžká. Psi mají tak citlivý sluch, že "železné řinčení" vlaků a tramvají je nejen děsí, ale vyloženě bolí. Jediná cesta je ta, aby z nádraží (párkrát) RADOSTNĚ přiběhl "páníček", na kterého budete celá smečka i s někým z přátel +jejich pes/psi, kteří ale dokážou tu "bolest" v klidu ustát, čekat před nádražím. Ale ani toto nemusí pomoct. Navíc je nutné tomu dát dlouhý čas a přibližovat se postupně. Nesmí se to přehnat, pes nesmí zpanikařit, nebo vám přestane důvěřovat. Někteří psi tento rachot a bolest hlavy (a nervů) nepřekonají nikdy. Na to psí sluch prostě není stavěný. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]