Dobrý den, chtěla bych se zaptat, jestli někdo neví, o co se jedná? Máme mladé slepičky a všimly jsme si, že jedna slepice nebyla moc aktivní, nežrala a teď jsme ve snášení našly vejce bez skořápky, pouze v bláně (což tedy vím, že je u mladých nosnic celkem běžné) a u toho ještě něco divného (foto). Je to měkké a je to dost cítit. Tato slepice vycházela z kurníku a vypadala hodně otřeseně a teď jenom stojí. Nevíte někdo,co to může být a o co se asi jedná? Předem všem moc děkuji za reakce.
Osobně bych určitě slepici, která snesla tohle, raději zakopala. Nevíte co ji bylo. Klidně to může být i v mase.
id
Co by jí tam mohlo být? Co má být v mase? Vytlačila zárodek vejce i s vaječníkem. U člověka, který vytlačí na WC stolici i s hemeroidy se má uvažovat také o zakopání?
liska5
Ty žloutky páchnou, jsou v nich hnilobné bakterie. Slípka není zdravá. Lze ji po oškubání a vykuchání uvařit tak pro psa a kočky. Já to z principu nejedla..
zdravím, už jsem se potkal za život s hodně situacemi, ale takhle krásnou fotku "čehosi”, čisté a krásné z útrob něčeho a na pěkném čistém podkladu.. , jsem fakt neviděl. A vytažené kraje z fotoshopu nebo z něčeho jiného, mno krásné. Takže pokud je to troll, dobrou chuť, když ne tak sorry že píšu ale divím se že to vše nemáte dávno pod drnem.. jak slepičku tak "cosi” z ní..
moncha
Dobrý den. Můžu říct, že to není troll ani fotoshop, ale opravdu to z naší slepičky vyšlo. Teď už nevíme ze které. Všechny se chovají normálně a žijí spokojeně dál. Chtěli jsme jí ukončit trápení, ale asi tím, že to vyšlo ven se jí ulevilo.
Tohle jsem několikrát našla v břišní dutině slepičky, kterou jsme zabili, protože nenesla, nežrala a seděla nahrbená. To jsou žloutky, které zřejmě v důsledku zánětu neprošly, kam měly, aby se obalily bílkem. A když se seknou a hromadí někde cestou, nebo v dutině břišní, začnou se kazit- odtud ten zápach /obsahují coli bakterie!/. Ta hmota často způsobí celkový zánět vnitřností. Slepička by časem nejspíš uhynula. Tady ona zkažená hmota vyšla i s vejcovodem. Příčin je víc.
moncha
Moc děkuji za odpověď. Slepička nám žije dál a je spokojená. Nevíme už ani která to byla. Chtěli jsme, aby ji muž zabil, ale teď už opravdu ani nevíme, která to byla. Asi se jí ulevilo, když to vyšlo ven? Ale opravdu moc děkuji za rozumnou a jasnou odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.