Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zebřičky probodnou vejce, i když mají skořápky přidané

Od: olina odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chovám zebřičky a od začátku (už rok) se potýkám s tím, že občas proťuknou nebo dokonce i rozbijou a možné sní snesené vejce. Tak asi 25% snesených vajec. Dokonce občas bylo vidět, že to i vyloženě jedí.

O to mě to mrzí víc, že teď naposled to bylo,
-když už je jaro, čas hnízdění,
-víc jak 3 měsíce jim dávám do zrní nadrcené skořápky
- na této sérii vajec i seděli (dokonce i se oba, samec nebo i samice)
- a už to tak bylo týden! (to je úspěch)
No a po týdnu jedno vajíčko rozbité. další den druhé vajíčko "propíchlé". ČÍM TO? Vynadat jim nemůžu...

V kleci je tento pár a další jeden samec. Před 3 měsíci umřela druhá samice. Všichni to jsou sourozenci. Ale ten problém s rozbití/požíráním je od samého začátku co je mám.

A když jsem o toho sezení na vejcích, tak pozoruji, že moc na vejcích nesedí. (Kromě snůšky tento a předchozí týden, jak jsem psala, kdy to vypadalo, že to probíhá všechno krásně)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x
ifauna.cz/...
Nastudujte hlavně krmení, to je důležité. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]