Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čmelák hnízdí v malé díře na balkóně?

Od: luciekis odpovědí: 8 změna:
Par dni zpet jsem si vsimla, ze nam lita cmelak na balkon a zaleza do male dirky ve zdi (tusim, ze tam byl drive nejaky uchyt a zustala po nem mala dirka velikosti cmelaka). Dnes jsem si na to vzpomnela, sla diru zkontrolovat, ale uz je zalepena jakoby hlinou.
Predpokladam, ze tam jsou nakladeny vajicka. Mame maly balkon a bydlime v Praze na rusne ulici, zaroven nemam srdce ho vyhanet, co s tim? Nechat ho byt a pak cele leto sledovat, kolik cmelaku tam bydli?
Dekuji, Lucie.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

4x
Čmeláci hnízda nezalepují. To dělají včely samotářky. M.
cikitsaka
72mona
Zrovna zednice rohatá opravdu vypadá jako čmelák *palec* M.

hodnocení

0x

No nevím, čmelák si přece vlet do hnízda nezalepuje. To vám z tama spíš vyleze nějaká housenka :)

hodnocení

0x
Ano, sledujte.. Nemusíte nic a máte čmelín, vnuk čmelín postavil a žádného čmeláka tam prozatím nemá... To není spravedlivé...

hodnocení

0x

Čmeláka tam nechte, nic Vám neudělá. Radši ho ale zbytečně nedrážděte (nehladit!), i nas..ný čmelák dokáže citelně bodnout :-D.

hodnocení

0x

To bude opravdu nějaká včela samotářka. Nechte ji být, to bude nejlepší. Hmyzu je čímdál méně, my máme na dvoře hmyzí domeček a takto zalepených dírek od hmyzu máme jen asi čtvrtinu.

liska5
hodnocení

0x

Paráda! Mám na takové nachystaný "domeček". U čmeláčic se prý podaří "vyvést mladé" jen z 15%, protože snůšku nebo i samičku často vyslídí a likvidují paraziti. Třeba pačmelák. Tak kéž Vám to vyjde!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]