Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za dravce

Od: dedap odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

ráno na dvorečku dravec porcoval holuba,

ptal jsem se mnoha známých a nikdo mi kloudně neodpověděl

Můžete mi prosím poradit.

Je to lokalita Kutná Hora 4, Kaňk.

děkuji, děda Pavel

Co je to za dravce
Co je to za dravce #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to krahujec, stará samice.

Ale nejsem tak chytrá - poradil bratr, který chová dravce.

72mona
Děkujeme za potvrzení.;) M.

hodnocení

4x

Možná krahujec obecný.

72mona
Myslím si to samé. M.

hodnocení

2x

no,on to může být i jestřáb.Liší se pouze velikostí a krahujec si na holuba moc netoufne.Jak byl velký?Jestli jak holub tak krahujec ,když větší tak jestřáb.

72mona
On ten holub vypadá podobně velký... Wiki praví: Samice (krahujce) může být zaměněna za samce jestřába lesního, od kterého se liší menší velikostí, menším zobákem, tenčíma nohama (u krahujce je běhák tenčí než průměr oka, u jestřába naopak) a štíhlejším spodkem těla... M.
hg

Nejen samice, ale i mladí samci jsou podobní jestřábovi. Bohužel zrovna běháky nejsou na fotce moc vidět a podle toho co vidět je by to mohl být jestřáb, ale podle proporcí a oka spíš ten krahujec, ale ruku do ohně bych za to nedal.

asd1
hodnocení

2x

Na 90% krahujec / 10% jestřáb

Chtělo by to vidět ho v letu..

Krásnej fógl.

makk

Jestřáb má "kalhoty", tohle je podle mě ten Krahujec. Taky je u nás občas k vidění, sedává na sloupku od plotu cca 10m od baráku.

liburena
hodnocení

0x

Můžu se zeptat , jak ho "porcoval"? Opravdu oškubal a pak roztrhal , a nebo jenom rozkloval páteř za hlavou?

Díky L.

Za mě krahujec))

dedap
hodnocení

Asi jsem zvolil špatný výraz - porcoval, vhodnější by bylo trhal.
Jakmile jsem se ale přiblížil tak s koristi odletěl.

dedap
hodnocení

Neměl jsem moc času, jak mě uviděl tak capnul kořist a odletěl.Holub se
zdál normální, velký. Hajný mi říkal, že tu loví jestřáb. Já to ale nepoznám.
Z holuba mi na dvorku zbylo jen peří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]