Nejste přihlášen/a.
Mohl byste mi prosím někdo poradit, jakou kombinaci preparátů mám použít na odčervení kocoura, který je zároveň i zablešený? Pokud možno pouze za pomocí levnějších přípravků (tablety nevadí).
Tak hlavně by bylo dobrý to zvíře napřed odblešit. Náš kocour docela nedávno chytitl blechu poté, co se u nás objevil kamarád i s Hektorem. Ptal jsem se na třech místech, co s tím, všude mi doporučili sprej Bolfo (mám pocit že stál něco kolem 350 korun), protože všechny ty pipety, co se kapou za krk, obojky apod. údajně fungujou jako prevence, ale zableše. Koupil jsem sprej, nastříkal kocoura, setřel krev (nikoliv tu jeho). Kocour je zase spokojenej a hmyzuprostej.
A tablety na odčervení koupíš u každýho veterináře za naprosto zanedbatelnou cenu do padesátikoruny.
Jezevče, občas čtu rychleji, než myslím. Proto jsem přečetla, že by bylo to zvíře dobré napřed OBĚSIT.
Říkám si - Proboha, proč tak drasticky? A teprve na druhý pokus jsem to přečetla správně. Jaga.
Žádnou kombinaci nepotřebujete, stačí pipeta která je na vnější i vnitřní parazity. Třeba Stronghold nebo Advantix, Advantage. Pravda nejsou nejlevnější, ale jsou funkční a ochrana trvá měsíc, takže není třeba znovu odčervovat ani odblešovat, pokryjí i druhou generaci vylíhnutých parazitů.
Pokud chcete ušetřit, kupte si pipetu Advocate pro psy, stejné účinné látky i koncentrace jako pro kočky, jen větší objem. Pak se dávkuje 0,1ml na 1kg živé váhy kočky, průměrná 4kg kočka dostane tedy 0,4ml, takový je objem pipety pro menší kočky, pro kočky nad 4kg je to 0,8ml.
Psí pipetku Advocate tedy můžete rozdělit na několik koček, což je vhodné, pokud jich je v domácnosti víc, rozdělit mezi psa a kočku, nebo pokud je doma jen jedno zvíře, uschovat do příštího odblešení/odčervení.
POZOR ! POZOR ! POZOR !
Advocate od Bayera možná jo, ale řada levných pipet určených pro psy může být pro kočky SMRTELNĚ JEDOVATÁ !
A proto píšu Advocate, který obsahuje moxidectin a imidacloprid a nepíši jakoukoliv psí pipetu. Třeba je dávat pozor na přípravky obsahující syntetické pyrethroidy-permethrin, deltamethrin, cypermethrin, tetramethrin. A vždy je třeba číst složení a vědět, co používám. Pak by se nestávalo, že lidé používají na blechy Frontline, Effipro, Fyrpyst, chudáci toho už tolik vyzkoušeli a nic jim nefunguje a přitom pořád používají tu stejnou látku fipronil, na kterou už mají blechy deset let rezistenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.