Ahoj Potřebovala bych moc poradit.Strašně bych chtěla andulku Ale rodiče mi ji nechtějí dovolit i přes všechno přemlouvání. Vždy když to zkusím tak mi táta odpoví že máme pejska(kterého mám moc ráda) a že andulku nepotřebujeme, a mamka mi zas odpoví že je to zbytečný a že se ptáků bojí.Ale já jim pořád dokola říkám že ji budu mít jen v pokoji a že jim nebude vadit.Už jsme ji před třemi lety jednu měli ale umřela protože jsme byli na dovolené a hlídala ji babička s dědou ale pořád s ní jezdili na chatu a do prahy a na chatu a do prahy... až z toho dostala infarkt a trošku se bojím že se to bude opakovat. Předem děkuji za odpověď
Já bych strašně chtěl Harleye-Davidsona. Dokonce bych na něj i měl. Ale vím že je to hloupost a že je to jen takový sen. Proto si ho nekoupím. Taky by ses to měla naučit. Andulka by u tebe nebyla šťastná. Až budeš dospělá, třeba si jí koupíš. Zatím se můžeš věnovat pejskovi a třeba ho něco nového naučit. Možná potom rodiče i povolí, když uvidí jak máš ráda zvířata a jak se jim věnuješ.
...a trošku se bojím že se to bude opakovat.Já myslím, že tato věta stačí ke správnému rozhodnutí. Chtít, na úkor ostatních i přežití zvířete, je strašně sobecké. Už jste si to vyzkoušeli, takže rodiče reagují i na předchozí zkušenost. Andulky jsou společenští ptáci. Jeden jediný člověk jim nestačí. Brzo budeš chodit do školy a chudák ptáček bude zavřený sám v pokoji. Když si budeš chtít přispat, začne se budit s prvním ranním světlem a bude tě rušit. A zase ho budeš muset svěřit dědovi s babičkou, pokud pojedete pryč (proč umřel předchozí ptáček není jasné, spíš ho někde ofouklo než kleplo - lidé si papoušky s sebou vozí běžně). Takže nemysli jen na sebe, ale i na rodiče a na blaho toho ptáčka. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.