Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka a její srst

Od: hanny odpovědí: 9 změna:

Mám rok a půl starého kocourka.Od roka se více drbe, olyzuje a vykusuje srst.Opakovaně jsme byli na vet.Prý dermatitida.Pokaždé aplikují injekci kortikoidů,příznaky se trochu zmírní ,ale po 3 týdnech se zas objevují lysá místa někdy i se začervenalými stroupky.Stav se stále opakuje a myslím,že podávání kortikoidů také není zdravé.Přikládám foto,nemá někdo radu ev. na nějakétablety co zmírnuji svědění a pod? Nemá s tím někdo zkušenosti? Děkuji předem za jakoukoliv radu.

Kočka a její srst
Kočka a její srst #2
Kočka a její srst #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

2x

Krevní rozbor mu dělali?

Asi bych o něj požádala. Není to tedy pro kočičku nic příjemného, ale dá se z toho přečíst dost.

Nebo bych vyměnila lékaře. Veterinářů je dost, nevím samozřejmě, odkud jste.

Je moc hezoučkej, takovej tygřík.

Odčervení čím? Proti parazitům - blechy, klíšťata používáte jaké přípravky?

Něco se změnilo, jnení alergický na nějakou chemikálii?

Pokud je jenom doma, je možné všechno vynechat? Nebo používat něco bio.

hodnocení

2x

Zkoušeli jste změnit žrádlo? Zvláště pak granule? Psovi něco podobného udělaly velice luxusní granule. Vyměnli jsme a byl klid.

Asi je to mimo "mísu" ale u mojí feny vypadala srst na celém hrudníku po porodu štěňat.Hruza..Dostala "nějaké"žluté kapsle. Průhledné tobolky a je klid několik let! Název bohužel nevím.V mladí měla vůbec různé kožní problémy. Ale už je fakt pár let klid.Kortikoidy jsou fakt to poslední,co bych aplikoval. Navštivte opravdu více veterinářů a nenechte se odbít jedním.Evidentne to nepomohlo.. Takže kortikoidy ne! Rozhodně ne injekčně.. Masti atd také obsahují kortikoidy,tak abych neplácal hoaxy

hodnocení

1x
Měli jsme tento problém se psem, ten si to ještě do krve škrábal. Vždycky ráno vypadal jako by se porval. Vet nám taky dal kortikoidy, že je to alergie. 3 měsíce se nic nelepšilo,
ani nehoršilo. Pak jsem viděla v TV pořad, kde pes vypadal stejně hrozně, jako ten náš. Mluvil tam veterinář, který zrovna otevřel ordinaci u nás, tak jsme šli k němu,
a ten zjistil, že má svrab. Pes dostal antibiotika a za 3 týdny byl v pohodě. Možná by stálo za to, vzít kocourkovi stěry, jestli to taky není svrab.

floro*
hodnocení

1x
Nehledejte léčbu, ale příčinu. S největší pravděpodobností to bude alergie na krmivo. Případně problémy s játry - udělat krevní obraz. Přejděte na krmení syrovým masem. Jmenuje se to teď vznešeně Barf. Pro kočku nejideálnější.
Případně ješte možnosti jsou kožní paraziti, to lze zjistit jen mikroskopicky.
BTW, čím krmíte?
marketa*
Dnes jsem byla u 3.ho veterináře. Krev ji nevzal žádný. Prý alergie na bleší kousnutí (celou dobu dáváme foresto obojek).
Alergii jsem su myslela a krmila jsem hypoalergenim krmivem. 2-3 měsíce a bez odezvy. To si neumim představit řešit syrové maso pro kočku.
Krmila jsem Carnilove a nyní Ontario na srst

marketa*
hodnocení

0x
Dobrý den,
máme u adoptované kočky to stejné, mohu se zeptat zda se vám a popřípadě jak podařilo vyřešit?
Veterináře jsme už vyměnili dva a bez pomoci.. také injekce i s vitaminy k ničemu.. děkuji

pb®
hodnocení

0x
Jakou značkou krmíte? Zkoušeli jste hypoalergenní dietu? Dávejte lososový nebo pupalkový olej, obojí obsahuje omega 3 a na kondici kůže dost pomáhá.
marketa*
Ano to mě taky napadlo. Nějakou dobu jsem kupovala hypoalergeni krmivo (cvrččí granule a konzervy s lososem). Po dvou pytlích jsem granule už nesehnala a stejně se vůbec nic nezměnilo..
Ted krmime ontariem na srst a stejně nic. Dnes u veterináře mi bylo řečeno alergie na bleší kousnutí (už 3. veterinář a každý zkoušel něco jiného). Dostala injekci a kapku (obojek proti blecham - foresto) měla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]