Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí jí klouby?

Od: doutnak® odpovědí: 4 změna:
Ahoj.Mám 9letou fenu MalamutXHusky a ráda běhá,tahá klády,plave atd.. Poslední dobou už cestou z procházky zastavuje,zpomaluje a je udýchaná..Doma lehne a pokňourává.. Když se zvedne,tak se motá a "šmajdá"..Ale když si pár hodin odpočine,tak zas lítá a je v pohodě.. Může to být věkem? Co jí mám koupit na klouby..Ale aby to opravdu zabíralo..Díky za každou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

9 let, větší rasa. Máš prostě starého psa, babulku. Je to jako téměř 70tiletá babka.Na stáří není léků. Možná, že má artrtrozu, odrbané chrupavky v kloubech. Je mnoho rad, ale já vím, že nepomůže ani svěcená. Sama jsem zkoušela a viděla v čekárnách u ortopedů. Ani Alavis, ani tlačenka, ani vepřové nožky, ani medvídky. Chrupavka se prostě neobnoví. Už potřebuje ohledy a dělat to, co ona chce, tedy, co ona může. Však ji znáš, poznáš, kdy potřebuje přestávku. ;) Je to jako ten valčík: Pěkně zvolna, pomaloučku, můžeš se mnou tančit, vnoučku. Opatrně stoupat z lehounka se houpat, abys neznavil bábinku svou. *mir*Pohlaďte ji za mě.

hodnocení

Díky.Pohladím:) Teď jen nevím,jestli jí mám tedy zakazovat tahat těžké klacky.. klády, když to tak miluje.I prudké kopce seběhne a vyškrábe jak nic.Chci aby měla pohyb, protože má sklony k tloustnutí (po kastraci) Tak jestli jí ten pohyb ty klouby víc neničí..Ale asi jak říkáte,ona si tempo přizpůsobí sama.. Nemůžu se nějak smířit s tím, že mi holka stárne..
Bolí jí klouby?
floro*
Tak měl by jste ji šetřit. Ona nemá rozum, vy ano, takže tahání klád nee. A pohyb nechte na ni, nenutte ji.
Přidejte do krmné dávky kloubní výživu. Z počátku se složkou MSM. Má výrazné protizánětlivé a regenerační účinky. Dávejte podle návodu i délku užívání dodržet.
A taky zkuste v okolí najít někoho, kdo dělá dornovku. Může mít nějakou blokadu (to motani), dornovku je při staříky úžasná věc.
hodnocení

Díky.. zkusím to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]