Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká jsou vaše oblíbená plemena

Od: panicka123 odpovědí: 44 změna:
Jaká jsou vaše oblíbená psí plemena? A jakou rasu byste si zas nikdy nepořídili?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Moji známí spoluobčané mají v nejvyšší oblibě německé ovčáky. Já bych to nejedl, mám oblíbené vepřové, hovězí a kuřecí, sním i králíky a většinu zde obvykle dodávaných ryb, ale tohle nevyhledávám.
Jinak psa jsme měli, ale shodli jsme se s manželkou, že už si dalšího nepořídíme, že nás jeho vlastnictví příliš limituje. A beztak, máme raději děti.

Bojím se zeptat, jak máte raději děti...*zmateny*. Nějak mi to po Vašem povídání asociuje s česnekem...*nevi**smich2*

idanova*

@berger *palec2*. Ida *smich*

72mona
@berger - *haha* M.
vilik*
Bergere, možná na paprice?
Je fakt, že jsme hlídače měli, relativně ostrého křížence dvou větších plemen, od štěněte až do jeho konce. Jenže nás to opravdu limitovalo ohledně cestování, nejen že na spoustu míst psi nesmí, nechtěli jsme navíc psa stresovat, nesnášel jakýkoliv pohyb dopravním prostředkem. Ale naštěstí se vždy o dovolené dalo na oplátku domluvit krmení a nezbytná kontrola. A ještě pozalévali, za to si u nás přitom třeba usušili seno nebo alespoň natrhali trochu ovoce. Dalšího psa jsme ale už nechtěli.
Jenže u nás byl pes skutečně venkovní, hlídač, sice kamarád, ale pořád zvíře, které smí nejdál do vstupní chodby. Když jsme byli já i moje manželka děti, oboje rodiče chovali mimo psa běžně prasata, slepice, králíky, kachny, dokonce pár let i býky. Teď už je to jinak, nechali si jen drůbež a králíky, ale například strejdové stále chovají ovce a včelaří. Jenže zkuste to dnes někomu říct, lidé si držením psů nahrazují cokoliv včetně sociálního kontaktu, nedostatečného uznání okolí nebo právě chybějících dětí, dostatečně je necvičí, a až moc často jsem se setkal s názorem, že můj postoj je nenormální a kdo nemá rád psy (rozuměj nesdílí názor, že zvíře je polooblečený mazlík, který nemusí poslouchat a před kterým musí každý padnout na zadek), ten nemá rád lidi a vůbec, je nějaký divný.
Ale to s našimi spoluobčany je pravda. Měli každé 3 měsíce nového, kam mizeli ti předchozí netuším. Teď už v obci nebydlí, takže nevím, třeba změnili preference ohledně rasy nebo dokonce živočišného druhu.

hodnocení

2x

Čivava. Není to pes, ale je z nich nejlepší ..

Jaká jsou vaše oblíbená plemena

hodnocení

2x

72mona, babkazov, Deto, Ra252 - já už tu jednou psal, nedávejte tu fotky těch psů. Já je potom chci. Teď koukám po korgim... Zakopává o pampelišky...*smich2*

doplněno 09.04.21 20:48:

A Petrsetek mě dorazil. Leon - Berger... Jsem ve znamení lva, takže myslím, že bych tomu leonbergerovi slušel, ne?*zmateny*

72mona
No jo, těžká závislost*smich* M.

Taky se mi z malých plemen líbi korgi a francouzsky buldoček.Z velkých švýcarský ovčák,nebo nemecký ovčák černej barvy.

hodnocení

0x

Oblíbené jsou německý ovčák a vořech obecný.

kepler*
hodnocení

0x

Border kolie. Nikdy bych nechtěl taková ta titěrná plemena, které se bojí potkat kocoura.

astik
No, jeden můj Yorkshire v lese honí lišku i srnu. Psy jde opusinkovat, jedno jak je velký. Koček se nebojí. Spíš nemusí moc lidi. A ten druhý zase lidí miluje až moc ( bohužel), psi jsou mu tak trochu jedno, a na Silvestra čím jsou petardy hlasitější, tím je šťastnější. Jinak nedám dopustit na tibetského teriera, NO, voříška,... Každý pes má své kouzlo, ale ne každý se hodí pro každého. Rozhodně bych zrušila rasy s krátkým čumákem - někteří až trpí. Lidská blbost. Příroda by je takhle nevymyslela. I když jsou roztomilý.

hodnocení

0x

Společenská plemena, malá a chlupatá. A když nelínají tak je to super.

doplněno 03.04.21 10:12:

A možná bych hodně přemýšlela na korgim.

Jaká jsou vaše oblíbená plemena #4
Ten je krásnej, ale má tak krátké nožičky, že zakopne o pampelišku.
72mona
Jé, korgi:). Toho jsme včera potkali na procházce (a ještě bíglíka, borderku, border teriéra, jorka a něco šmrnclého labradorem:)). Měl ho mladej klučina a dělil se s ním o svačinu. M.
floro*
Martincakl, nemyslete si, welsh corgi je honácké plemeno. Používali a používají se na práci s velkým dobytkem.
Jinak na obrázku je pembrok, ten je menší. Pak je ještě cardigan. Ten je větší...

A také má ocas. Tenhle ocas nemá. Už se rodí bez.

Jo,korgi a francouzsky buldoček.Moje nej.

hodnocení

0x

Psa nechci, nemám podmínky, ale líbí se mi Shiba-Inu, Čau čau a Husky. Ke srbu asi Německý ovčák. Nelíbí se mi Francouzský buldoček a mrňavý přešlechtění psi.

hodnocení

0x
Já vždycky choval velká plemena. Malí psi mají mindráky ze své velikosti a koušou ze strachu. Newfounlad nebo rowailer to nemá za potřebí budí respekt takže si nemusí nic dokazovat. Nevěřili byste jaký je dobře vycvičený rotwík mazel. Chce to jen pevnou ruku v pubertě a máte toho nejoddanějšího parťáka.

hodnocení

0x

Kdysi jsem měl NO,který to dotáhl na 52kg, nebyl tlustý! Tehdy jsem prohlásil, že menšího psa nechci. Na základě této logiky teď mám fenku NO, lítá mezi 38 - 42 kily. V žádném případě ne slídiče, toho bych neuvenčil. Proto mám fenku NKO. Malou chlupatou potvoru nechci! Proto se ke mně nastěhoval sheltie. A neexistuje,aby se v mém okolí vyskytl krysařík, to není pes! Proto mám Vojtíška. Z toho plyne - asi nejsem muž pevných zásad a "nikdy neříkej nikdy".*smich2*

hodnocení

0x

Jednou si pořídím Shiba Inu

Jinak se mi líbí labradorský retvívr (nevím jak se to píše)

A naopak, nikdy za žádnou cenu bych si nekoupil buldoga. Máme doma 3 pumi a jsou to uslintaný parchanti. Už si je nikdy nepořídíme.

72mona
hodnocení

0x
Naprosto zbožňuji dlouhosrsté kolie. Vzhledem k náročnosti (co se týká péče o srst) jsme řekli, že už nikdy. Momentálně máme tibetského španěla (kterého jsme vybírali rodičům, ale nakonec je náš) a ta povaha je naprosto úžasná (rozhodil i zkušenou chovatelku a trenérku ve psí školce*smich*). Jinak moc po plemenech nejdu. Většinou jsem naprosto unešená z těch nejošklivějších střapatých vestajů a městajů z útulku. M.
doplněno 03.04.21 21:16: No dobrá, přidám foto současného a předchozího chlupáče;)
Jaká jsou vaše oblíbená plemena #5
Jaká jsou vaše oblíbená plemena #6

hodnocení

0x

Líbí se mi velká plemena. Hlavně taková hodně "psí", což jsou zpravidla různí ovčáci. Ale měli jsme doma vždy něco kolem 10 kg. Většinou to byl pes (vořech) v nouzi a nevybíralo se podle vzhledu, ale podle momentální potřeby ujmout se potřebného tvora.

Teď mám doma černého vlka. Sice miniaturního, ale stavbou těla určitě. Když mi ho před pár lety útulková paní přivezla, okamžitě se mi vybavila četba z dětství. Hvízdavý Dan a jeho zvířata.

zwiki*
hodnocení

0x

Měli jsme Australkého silki teriéra.Budeme mít Yorkšírkého teriéra.Oblíbený pes tady u nás ve městě.

hodnocení

0x
Pes musí být přiměřeně velký, nebo ještě větší. Pokud má pes velikost kočky, není to pes, ale kočka.

hodnocení

0x

Mám černého hovawarta.

Věrný hlídač i mazel.

nov
hodnocení

0x

I mně se líbí velká plemena psů např. dobrman, rhodéský ridgeback, bílý švýcarský ovčák, z malých snad jedině mops, ale nikdy bych nechtěla čivavu nebo krysaříka.

deto
hodnocení

0x
Vestaj, dobrman, tibetská doga, nikdy bych si neporidila Jorka, pražského krysarika, civavu. Bála bych se, že je zalehnu!
Jaká jsou vaše oblíbená plemena #7

hodnocení

0x

Tak tohle opravdu neřeším, miluji psy a může být sebeošklivější,malý, velký, ,prostě je to pes přítel člověka.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já miluju všechny psovité šelmy jako takové. Ale imponují mi špicové, nejvíc Akity, ty mě pohltily úplně. Nedám ale dopustit ani na ty trpasličí špičíčky. Láskou vzdálenou miluju Afrického divokého psa. Je to povahou ten nejsociálnější, nejrodinnější, nejjemnější a nejveselejší tvor na světě. Moc obdivuju i vlky. Jejich elegantní pohyb, vizáž, pohled, impozantní velikost, chytrost až lstivost. Taky mě fascinuje Divoký pes dingo. Už jako hodně malá holka, když jsme jeli do ZOO, spěchala jsem k vlkům a dingům. Sice jsem se jich hrozně bála, ale před jejich klecemi jsem šťastná seděla na lavičce až do zavíračky. A ostatní zvířata jsem nestihla. Naopak nemusím psy molosovité. Silně mi vadí jejich slintání; dokáží mít dlouhé husté "opratě" omotané kolem hlavy. To se mi věru ekluje. Když jdu do města, v sukni a s podpatky (samozřejmě + pes), děsí mě představa sukně přilepené "opratěmi" k noze. Ida

petrsetek
hodnocení

0x

Tyhle mám tři roky a mám pocit,že teprve poslední tři roky žiju a vím co je nefalšovaná láska a radost.

Jaká jsou vaše oblíbená plemena #8
petrsetek

Promiňte,nechal jsem se unést a zapomněl na otázku.Větší je Leonberger a ona je kříženec Leonbergra s Bandogem.Povaha prostě úžasná,říkám jim chlupaté děti.Hezký den všem.

Koukám, že moc místa na gauči nemáte :)
petrsetek

Gauč už není,chtěli vědět co je uvnitř.Hezký den.

05.04.21 11:24
:)

hodnocení

0x
Líbí nelíbí, záleží na času a prostoru. Velký pes potřebuje pohyb neustále, malému stačí 3 nebo 4x denně menší procházka...

senior
hodnocení

0x

Před 20 lety jsem si naplánovala na důchod, že si pořídím šiperku.

Nyní v důchodu mám jenom kočičku a na šiperku už můžu jenom vzpomínat. Chtěla jsem ji na agility, ale už bych to nedala.

Také rozum zvítězil, co kdybych odešla někam tam nahoru, co s pejskem potom?

Jinak jsme měli vždycky jezevčíky, zrzavé dlouhosrsté potvůrky.

Pro jejich ksichtíky a provinilé oči jsou nezapomenutelní.

inspa*
hodnocení

0x

Labrador retrivr - ale na hlidani moc nejsou :-D

motak
hodnocení

0x
Já nejsem vybíravy, já jim všechno...

jajinko
hodnocení

0x
Zdravím, mám labradora a nedala bych je za nic,miluju nevadí mi žádný pes,nepořídila bych si unafanou čivavu,krysařík a apod.Jana

hodnocení

0x

Mám ráda všechny psy a moc. Nevadil by mi žádný, pokud bych mohla vybírat, tak raději většího. Ten corgi je ale nádherný. Pohladím klidně i naháčka po nahatých zádech. :)

Moc se mi líbí rhodéský ritchgeback, ten, co má na zádech obrácenou srst - "ritch." V sousedním městysi mají jedni lidé velikého a krásného. Jak je potkám na procházce, musím si Akima pohladit. Je veliký dobrák, kdo ho ale nezná, nepředpokládal by to. Jaga.

72mona
Jé, Akim*slunce* Tak se jmenoval právě náš kóliák (viz foto výš). Neuvěřitelně jemná dušička... M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]