Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka na stromě

Od: silverfish003® odpovědí: 38 změna:

Dobrý den

Prosím pomozte nám: Včera nám utekla kočka Rychlík (Je to holka). Byla pryč celou noc, a dneska si moje tříletá sestra všimla že leží na stromě asi ve výšce 4 metry nad zemí. Přišli jsme na to asi ve 13:00. Snažili jsme se ze všech sil ji donutit aby slezla dolů, ale výsledek byl, že vylezla ještě asi o metr a půl výš, a domníváme se, že se bojí slézt dolů. Navíc teď začalo krápat což potvrdilo předpověď počasí kterou jsem četl dnes asi v 1 ráno. Nevíte jak ji dostat dolů?

doplněno 02.04.21 18:47:

Děkujeme všem současně za vaší pomoc doporučuji si ale ještě přečíst tento doplněný odstavec:

Kočka je podle propočtů přibližně 7 metrů vysoko, takže žebříkem se tam nedostaneme. Psa jehož kotec se nachází 3 metry od stromu jsme dali domů, kočka furt je na stromě takže je dokázané že Rychlík se nebojí psa, ale skutečně se bojí slézt ze stromu.

Momentálně je den 2.4. 18.43 hodin, tedy to už 36 hodin od zjištění kočky na stromě. Pokud ta kočka tam bude i zítra ráno, pak ji jdeme zachraňovat jakýmkoliv způsobem na který stačíme, z nejhoršího se budeme muset rychle učit šplhat po stromech *smich*

Kočka měla jít dnes na kastraci jako její dva bráchové. Ti jsou teď momentálně "polomrtví" a unavení.

doplněno 03.04.21 16:10: Kočka byla záchráněna. Během záchrany se k nám přiblížila, což znamená že chtěla pomoc. Žádám uživatele stepm aby tu svou nevymáchanou držku ukazoval někomu jinému. Děkujeme za rady!

Kočka na stromě
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pravděpodobně ji je na stromě lépe, nežli doma.

Ještě jsem neviděl kočku, co by se bála slézt ze stromu. Déšť ji nevadí.

hodnocení

Ta kočka tam může být klidně i 16 hodin, a nešla dolů ani aby se vyčůrala, prostě to pustila na stromě + vyděšeně mňouká. Ten akcent už mám okoukaný.

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, píšete jednu podstatnou věc - kočka ve Vaší přítomnosti vyděšeně mňouká, tak to znamená, že se dolů nemůže dostat a očekává pomoc. Kamarád měl stejný problém s mladým kocourem, který vylezl na smrk a nemohl dolů. Tenkrát pomohl soused (horolezec), který pro kocoura skoro až na vrchol smrku vylezl a snesl ho dolů. To, že kočka umí vylézt nahoru na strom, ještě neznamená, že se každá umí dostat i dolů. Jestli tam kočka bude i zítra, tak požádejte o pomoc hasiče (zachraňují i zvířata). Zdravím!

doplněno 01.04.21 19:31:

jenyk - no, vidíte. Já takového kocoura znám.

Při vší úctě, ještě jsem neviděl kočku, co neumí sama slézt ze stromu. Ano, třeba se ji moc nechce, ale nakonec sleze každá. Volat kvůli tomu hasiče? Ne že by to nezvládli, zvládnou. Dělají to, musí, když je někdo zavolá. Při zásahu i s kamennou tváří, ovšem po návratu na základnu s velikým smíchem.

hodnocení

Zkusím zavolat otce, ten už s tím zkušenost má. Zachraňoval malé kotě co vyšplhalo na smrk několik metrů vysoko, a od té doby bydlí s námi doma. Hasiči by se ke stromu s autem nedostali, ale pokud ano, už by se nedostali zpět.

hodnocení

5x
Jestli tam ještě je,tak okamžitě volejte hasiče.Ta kočka je ve velkým stresu,sama nesleze.

Ano, je ve stresu, že tam pod stromem stále někdo očumuje, volá na ni, leze za ni a nemá klid. Snad si lidi nemyslíte, že když je pod stromem halda lidí, tak tam kočka sama radostně sleze. To tedy ani náhodou.

Až přijedou hasiči, tak kočka poleze čím dál výš, neb se bude bát ještě víc nežli teď a když už nebude mít kam lézt, tak se nechá celá vystrašená chytit, případně udělá nějakou zoufalou záchranou akci. Třeba skok ve stresu nazdařbůh na jinou větev. A takový skok může dopadnout všelijak, ale dobře ne.

Lidi neblbněte a nechte kočku samotnou na stromě. Když bude mít pod stromem klid, tak nakonec sleze.

jenyk - jestli jste neviděl kočku, která se bojí slézt ze stromu, tak jste toho viděl fakt málo. Jistě, ona nakonec sleze, protože jí hlad donutí, ale bude nadlouho vystresovaná a při špatném počasí to může i dost šeredně odnést.

Viděl jsem už dost. Na vesnici je koček, domácích i divokých nespočet. Co jsem tedy neviděl, že by kočku ze stromu sundávali hasiči, to jsem tedy opravdu neviděl. Možná to mají městský kočky jinak a potřebují sundávat ze stromu.

Technika lezení dolů je jiná než nahoru a je o dost méně bezpečná. Horolezci taky radši slaňují ..

Zavolejte hasičům.

hodnocení

Ano, hasiče bych zavolal, jenže ten strom je v oblasti kam se ani osobním automobilem nedostanete, a pokud ano, tak se už nedostanete zpět.

Hasiči mají nohy,auto nepotřebují

hodnocení

4x

Zavolejte ty hasiče a řekněte jim o tom omezeném přístupu, třeba něco vymyslí - přijdou pěšky. A alespoň ty nejnebezpečnější kusy nábytku dejte pryč.

hodnocení

Opravdu dobrý nápad. Děkuji!

To bylo ironicky?

hodnocení

Ne, to bylo vážně.

Ta kočka tam pořád je? Jak to, že nemáte hasiče? Tak snad přijedou z větší dálky... Zkoušel jste všechno, co Vám tady kdo radil? Když tu kočku tak milujete, tak se nemůžete vymlouvat na to, že je Velký pátek a žebřík neseženete... Třeba si do toho stromu nabijte nějaké stupínky, použijte provaz a kratší žebřík... Asi byste jí nechytili, ale spíš shodili, tak si dole dejte nějakou plachtu. Sice to poškodí strom, ale kočka je přednější. Nečekejte, až hladová, žíznivá, vystresovaná kočka spadne sama. Co na to otec, který s tím má zkušenosti? Horolezce jste nesehnali? Psa jste zavřeli?

hodnocení

Koukám z okna a ano, pořád tam je. Po otevření okna se na mě podívá a žačne smutně mňoukat. Stupínky jsou dobrý nápad, vyzkoušíme, uvidíme. Plachta je asi lepší nápad, nevím jak bysme ji natáhli, a především jak bysme měli po natažení plachty shodit tu kočku ze stromu? Kameny jsou dost nelidský a hnusný nápad, stříkací pistole na vodu by se jí asi nelíbila. Mě by po natažení plachty bylo jedno jak spadne, hlavně aby spadla ale prostě házet po ní šutráky nebudu. Teď se tam stočila do klubíčka a usnula, ale dokážu si představit jaká je hladová a žíznivá. Pes je zavřený, což znamená že se toho psa nebojí, ale neumí slézt ze stromu.

Proto by byli nejlepší ti hasiči - odněkud tam přijet musí. Nemáte tam někoho, kdo třeba chodí na stěnu? Vylézt tam po provaze s dobrým zajištěním a tou plachtou pro kočku by bylo asi nejjednodušší. Nebo volejte do nějakých záchranných stanic, útulků... Ta plachta byla myšlena, že se lekne toho, kdo za ní vyleze a bude ji chytat. Jak Vás mohou napadnout kameny nebo voda? Jak se na ní vůbec můžete tak dlouho jen koukat a spát?

hodnocení

Neodsuzujte mě, ale já díky mému postavení v rodině jsem v tomto případě bezmocný, snažím se pomáhat jak to jen jde.

Pokud Rychlík bude na stromě i zítra ráno, pak jdeme jednat jakýmkoli způsobem na který stačíme. A z nejhoršího se budeme muset rychle naučit šplhat po stromech *nevi*

A jak se na ni můžu vydržet dívat? Protože ji zbožňuji. Každý majitel domácích mazlíčků si ke svým čtyřnohým přátelům vytvoří jisté pouto a nedají na ně dopustit. Bohužel jak jsem zde zmiňoval, kvůli postavení v rodině mám velmi omezené možnosti.

Tak ať se Vám to zítra povede.

Jen není moc pochopitelné, na to tak dlouho čekáte, 36 hodin je až až. Ať máte v rodině jakékoliv postavení, tak snad mají kočičku rádi všichni a nechtějí, aby byla uvízlá na stromě - to nechce ani cizí člověk, kterému na cizí kočce nezáleží. Neuvádíte svůj věk, ale i malé dítě by si tu pomoc pro jeho kočku vybrečelo.

Tak jak to dopadlo?

hodnocení

2x

Dobrý den. Nebojte se, ona sleze. Naše kočka vylezla asi do pěti metrů, na takovou tenkou větvičku, která se pod ní kinklala. No už jsem jí viděl dole. Ale ta mrška tam snad i usnula. Tak jsem na studnu a kolem ní rozmístil staré kabáty, aby když tak spadla jakž takž do měkkého. Asi za hodinu kňourala a chtěla domů a určitě nespadla. Neviděl jsem jí lézt dolů, ale ony to dokážou.

hodnocení

Kdyby ta naše spadla dolů, tak je asi po ní. My totiž hned pod tím stromem máme starý nábytek který tam zůstal po rekonstrukci naší kuchyně a čeká na odvoz někam dopryč. Je dost ostrý a hodně nebezpečný. Ale děkuji, ten nápad s částečným dopadem do měkkého zvážím.

koca
hodnocení

2x

Možná se bojí slézt proto, že jí mohl vyplašit pes a nebo nedobrý člověk. Volejte na ní, ukazujte jí misku s krmením.

hodnocení

My jednoho uslintanýho štěkacího hajzla máme, jeho kotec je asi 3,5 metru od toho stromu, ale je takovej malej, takže není šance aby se k ní dostal.

Jenže to by asi chtělo vysvětlit nějak i ty kočce, že ten štěkající nepřítel se k ní nedostane.

hodnocení

Nějaký návrh? Ten parchant štěká kdykoliv se mu chce.

Vy říkáte psovi hajzl a parchant? Té kočce na stromě říkáte jak?

Jen nás tady trolí. Žebřík problém, hasiči problém, všechno problém.

hm*
hodnocení

2x

Pro ty, co nevěří: opravdu jsou kočky, které neumějí slézt ze stromu. Obvykle ty, které běžně nežijí venku. Nenaučí se to normálně v mládí běžnými pokusy, pak jednou utečou, nahoru jim to jde dobře, ale dolů najednou nevědí, jak.

A k věci: 4 metry, to ještě není tak moc. Neznáte někoho s odpovídajícím žebříkem? Ale lézt bys pro ni měl asi ty nebo někdo z rodiny, aby se nebála a nevylezla ještě výš.

hodnocení

Já pro ni rozhodně nepolezu. Ty 4 metry jsou pouze domněnka, může to být klidně metrů i 6+1,5 co povylezla. Doma takový žebřík asi nemáme, ale děkuji že jste to těm kokosům vysvětlil že ne každá kočka ze stromu i sleze.

hodnocení

Misku s žrádlem jsme jí pod strom dali

Tak dej pryč, alespoň na čas, toho psa a bude dole natotata.

hodnocení

Opravdu dobrý nápad

Nemyslím dát psa rasovi. Třeba jen zavřít do domu.

nas
hodnocení

0x
Naše Mourek ze strumu umí i slezt.

koca
hodnocení

0x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]