Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojovnice pestrá a krevety

Od: noname* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, tato otázka je mířena spíše zkušeným akvaristika.
V akváriu 105 litrů, hustě zarostlé, mám bojovníci, krunýřovce zlatého, 2 šneky nerithina a na zkoušku jsem zkusil 5 krevet red cherry. Ráno jsem přišel a krevety jsem našel jen 4 a samozřejmě jsem podezíral beťáka.
Další den byly krevety jen 3 a pak už jen jedna a teď žádná. Krevety byly velké asi 2-2,5 cm. Když jsem čistil akvárium, nenašel jsem však žádnou mrtvou krevetu, ani krunýř, či nějaké pozůstatky.
Je mi to divné, protože jsem viděl beťáka pár centimetrů od krevet a bez odezvy. Opravdu nevím, žádné mrtvolky.
Přemýšlel jsem že bych pořídil japonské amamo krevety velikosti 3-4 cm. Myslíte, že by to šlo a nevíte co se těm red cherry stalo?
Předem děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
A/ jsou dobře schované.
B/ beťák je nakrmen krevetkou.
C/ krevetky se šly podívat ven z aqa.
D/ podezírala bych i krunýřovce.
Já měla beťáka, co krevetky jen zvědavě okukoval, ale neublížil jim. Ovšem jiní prý si zobnou... M.
doplněno 31.03.21 15:57: OK. Stále platí body A, B a C. A měním bod D na:
D/ je možné, že uhynuly a krunýřovec se o ně v noci postaral.
Ono je to jako s rybkami. K úhynu dochází z důvodu stáří, stresu nebo nemoci. Bohužel pokud beťáka vyloženě nepřistihnete při činu, nebo nenajdete sušenou krevetku venku, je vše jen teoretické. :( M.
noname*
hodnocení

Krunýřovec je ještě prcek, má tak 4 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]