Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem majitelka Rhodéskeho ridgebacka bohužel nastala situace kdy jsem se musela přestěhovat do paneláku a můj pes tu není šťastný, protože má malo prostoru. Jak mám postupovat kdybych mu našla pána se zahradou kde by mohl běhat. Zda zvykat na nového pána postupně a jsou vhodné návštěvy? Předem děkuji za radu.
Zkuste se poradit v útulku ve Vašem okolí, zda neregistrují zájemce o toto plemeno. Možná, že i majitelé mají své stránky, kde byste ho mohla třeba i nabídnout. Zkuste ještě doplnit několik informací - věk, zda je zvyklý na děti apod. Třeba i vložit fotku. Na tuto poradnu chodí hodně lidí, možná že i zde najdete zájemce. Jinak nemohu poradit s ostatním. Ale je zde hodně znalých, kteří jistě ještě něco poradí. Nevím, ale na ČT 1 nedávno šel pořad, kde nabízeli také pejsky, které je původní majitel z různých důvodů nemohl nadále mít - přesně Váš případ. Pejsek šel na zkoušku do dvou rodin a majitel si potom mohl vybrat, kam ho umístit.
Určitě sama nejlépe víte, jak se pozná dobrý nový majitel. :D Určitě to víte, ale strach o milovaného psa je veliký a věřte, že nikdo, podle vás, nebude tak bezva jako vy. Protože se nikdy nedovíte všecko. Vždycky jen kousek, jakože třeba pán zařval silným hlasem. Vy už nebudete vědět, co tomu předcházelo a jak to má páneček vymyšlené dál. Uvidíte jen ten kousek s křikem a bude vám to vadit. Je báječné, že ho dáte tam, kde po čase, až si zvykne, bude šťastný. Je vidět, že pro něho chcete jen to nejlepší, nemusíte mít výčitky, bude mu dobře. Něděláte to pro sebe, ale pro něho. A to je obdivuhodné.
Hodně štěstí psovi i vám
Mohu být zvědavá? mám totiž taky Ridgebacka ,tak mě zajímá ,jak to dopadlo s tím darováním. Švarcová
Dobrý den, s darováním Ridgebacka to dopadlo tak že ho stále mám a hledám vhodného páníčka, protože jsem zjistila že tam kde byl mu bylo fajn ale jen kdyz měl přístup do baráku a to se zájemcům moc nelíbilo. Asi jak Monty vyrůstal doma není na chladnější počasí pripraven. A hlavně Ridgebaci májí rádi společnost to asi víte.Hezký den Petříková
Já bych se přimlouvala za to pejska si nechat.Pamatujte si,že už nikdo Vás nebude nikdy tak milovat jako ta němá tvář.Člověk není schopen takové lásky...
Tak s tím musím jen souhlasit. Nedovedu si to představit dát pryč psa a jak on musí čekat ,že se pro něj jeho páníček vrátí a on nejde. Samozřejmě se někdy život tak seběhne a paní si ,jak je vidět, zodpovědně vybírá a nedá ho každýmu ,jen aby se ho zbavila ,za to jí chvála.Ale stejně si myslím ,že přestěhování do paneláku psovi v žádném případě nevadí ,horší pro něj bude odloučení od své paničky. Pes nepotřebuje zahradu ,ale lásku. a kontakt. Daleko spokojenější je s pánem v paneláku než na zahradě sám.Náš Ridgeback má zahradu a je tam jen ,když jsme tam my ,když jsem doma je doma taky. Chodíme 3x denně na procházky a je v pohodě.
Paní si ho určitě nechá je patrné ,že ho má ráda, přeji jim to oboum dvoum.Švarcová
Paní Švarcová asi máte pravdu pejska zatím mám a mít budu. Jen mám těžké svědomí, protože jsem se dala na studie a mam na něj málo času. Petříková
Našemu už bude v lednu 6let. No to mám radost ,že si ho necháte. To ,že máte málo času ,když studujete ,to chápu, ale přesto je to pro psa menší zlo než ho dát pryč. Moc Vám držím palce ,aby jste to spolu zvládli.Já jak jsem ten Váš příspěvek viděla ,tak mě napadlo ,že bych si ho vzala ,ale je mi jasný ,že je to blbost,mám co dělat s jedním .U nás smí pes i do postele ,jsem už starší ,děti mám z domu tak to mám jak další dítě,jenže takový neposlušný.
No ten je úžasný. Umí se taky podívat jako andílek docela jsem se nasmála. Docela jste mi pomohla, protože teď už je mi lehčeji. Vím že to bude těžké ale snad to zvládnem ještě dva roky a pak se rozhodnu jestli je to možné dál studovat.
Dobrý večer, máte delší zkušenost s Ridgebackem, mohla bych se někdy na Vás obrátit s radou?
No jasně na rady to já sem jak dělaná ,s praxí už je to horší. Moc nás ten náš miláček neposlouchá ,protože jsme na něj měkký , ale jinak je to zlatíčko. Teorii mám nastudovanou , dokonce se i snažím být na něj důsledná ,ale rodina ho kazí a dá se říct ,že se u nás vše točí kolem čokla.Ale on to svou láskou k nám vrací. Napište klidně , kdy budete chtít. Od kud jste? Já bydlím kousek od Plzně. Aby jsme to tu nezapatlávali pište na svarc.hana@seznam.cz
POdla mna urobíte blbost ak toho píka darujete bo ak to je starsí pes tažko si zvýkne na iného majitela odlucenie od vás mu bude horsie ako malý být kamoska ma doma psa preso canario je to ovela vácsi než vas a nevadí mu too on si časom zvýkne...=)
Studovat se dá i s dítětem ,všechno jde ,když se chce (a zase naopak nic nejde,když se nechce...).
Byla jsem to já,kdo Vám tu první řekl,abyste si ho nechala.Mám z Vás ohromnou radost.Je vidět,že jste hodný člověk.A to je moc dobře,hodných lidí je málo. Lenka
Děkuji za oporu jsem sama s dcerou a občas jí potřebuju. Pronajali jsme si zahradu tak když to čas dovolí dáme jí do pořádku a budeme tam se psem chodit.
Dobry den.
Dovolte mi par radku. Darovat sveho psa musi byt jako ztratit sveho nejlepsiho pritele pro nekoho blizkeho cloveka, protoze tak sveho psa miluji ja. A vim, ze tak to proste je. Jenze jsou situace v zivote, kdy musime jednat prave pro lasku ke svemu psu a zachovat se svedomite. A proto Vas chapu, nemuzete-li dat pejskovi to co potrebuje, chtela byste pro sveho milacka minimalne stejnou lasku od cloveka, ktery by mu ji mel umet dat. A jak ho najit, ze? To je nelehky ukol, ale vezte, ze jsou takovi lide, jen mit na nej stesti. Tak pokud se budete muset se svym pejskem rozloucit, pak Vam preji a hlavne jemu, at nekoho najdete!
Je moc krasny, a ma se u Vas jako v bavlnce, pekne kouka z okna , starosta jeden
Camelot
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.