Dobrý den,obracím se s dotazem ohledně mé 8leté fenky slovenského čuvače, protože už jsem úplně zoufalá a nevím si rady přečetla jsem snad milión článků,ale nikde jsem se nedočetla přímý problém na veterině jsem jí nechala udělat všelijaké vyšetření ale nakonec mě bylo řečeno, že je to psychického původu který prý souvisí s mým těhotenstvím ...fenka je vykastrovaná a od října co jsem těhotná úplně změnila chování...přestala štěkat,nemá z ničeho radost,nevítá,nehlídá,pořád chodí sem tam po zahradě se staženým ocasem,doma chodí do kruhu nelehne si sama to jí vždy musím vzít za přední packy a opatrně jí položit, kňučí,začala kálet přímo před schodama do baráku,nic a nikdo jí nezajímá jako by měla svůj svět,je vystresovaná a bojácná a včera mě dokonce narazila hlavou do vchodových dveřích,když jsem jí chtěla pustit ven byla úplně zmatená jako apatická,začala vrčet na svého psího parťáka se kterým je denodenně, neposlechne na povely jen když zrovna chce ..jediné co jí tedy zaplať pánbůh ještě pořád zajímá je jídlo a pití to má apetit pořád dobrý...na veterině mě dali jen Alavis Calming,že je to přírodní a může to brát dlouhodobě.V životě takováhle nebyla vždy nás vítala měla radost ..hlídala ..štěkala to co se s ní stalo nedokážu vůbec pochopit je jako úplně jiný pes kdyby k nám přišel někdo cizí tak si bude myslet,že jí normálně týráme to co začala dělat...když čtu články tak tam se pejsci chovají spíš k těhotné paničce opačně nikde jsem právě nic podobného nenašla to co potkalo nás a čím se můj porod bude blížit tím prý to ucítí ze mě víc a bude to horší mě ještě řekl veterinář,ale to si vůbec nedokážu představit jak horší to může ještě být mám strach aby si nevyvolala z toho velkého stresu ještě nějaké záchvaty ..Prosím poraďte máte s něčím někdo takovou zkušenost?
Zdravím. Dlouho jsem váhala, ale odpovím. Těhotenství paničky psy nerozhodí, nového člena do smečky vítají. Takto se chovají psi, když s člověkem není vše v pořádku.Jste doma všichni úplně zdrávi po všech stránkách? Nikdo nemá skrytý problém? Ida
Muze to byt z vaseho stavu, ale taky treba neurologicky problem, nador na mozku, psychicke onemocneni.. Veterina neni tak detailni jako lidska medicina a urcite ji nevysetrili kompletne (coz ani nejde, pokud na to nemate statisice). Zkuste zavolat Desenskemu, nebo k nemu rovnou zajedte. Je to sice zvlastni clovek, ale pokud je to stresove chovani, v zajmu psa vam urcite poradi.
Podobne přiznaky mel naš pejsek-točil se do kola,naražel do veci-ale v našem připade byl o mu již 18 let,slepy-hluchy,ale podle přizraku prodelal mrtvičku, včera jsme ho vysvobodili z utrap a odešel do psiho nebička.Je mi moc smutno...,všude ho vidim-moc mi schazi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.