Dobrý den,mám rok a půl starou fenku menšího vzrůstu stafordsirského bulteriéra,která začala být agresivní na pejsky,hlavně na velká plemena.Již od samého začátku jsem chodila s fenečkou do štěněčí školky a poté výcvik poslušnosti.Při venčení jsme vždy krátkou chvílí trénovala.Byla v pohodě,ráda si hrála s ostatními pejsky,jen se mi zdálo, že je v některých situacích trošku bojácná(né při hraní s jinými psy,tady byla vždy skvělá,naopak, když byl nějaký pes útočný, vždy se stáhla,odešla a psa si nevšímala).Vždy jsem se snažila, jí situaci vysvětlit, povzbuzovat jí a chválit. Je opravu poslušná.S ostatními psy neměla nikdy problém až nyní.Situci řeším tak, že když prochází kolem nás velký pes, tak fenku otočím zadkem k psovi a na pamlsky jí držím v klidu ( fenku mám na vodítku) a je to dobré ale někdy se stane, že je v klidu, necháme psy očuchat, chodí kolem sebe,velký pes je v klidu a má fenka najednou z ničeho nic zaútočí.Pejsky, které zná, tak s nimi vychazi naprosto v pohodě.Chápu,že se jí nemusí líbit všichni ale ona vyjíždí i po těch pejscích ,kteří naprosto nic nedělají a jen v klidu kolem nás procházejí. Žádný pes jí nikdy neublížil a nechápu, jaká je příčina?! Procházky už nejsou ,tak pohodové jako dřív ani pro mě a ani pro mojí fenku.Zdá se,že má nejraději situace, kdy jsme jen spolu a o ostatní psy nemá zájem. Mě to nevadí,jen chci aby je tedy neřešila a byla v klídku, když je nějaký v blízkosti nebo jen prochází kolem. Děkuji za radu.
Já mám fenu bišonka. Taky je někdy hysterická, když vidí velkého psa,ale jen když je na vodítku,na volno si nedovolí. Vysvětluji si to tím,že jsem sama spíš ustrašená a necítí ze mě oporu a tak mě chrání. Co pomáhá, když se s tím psem ocmucha...
Mám jorkšírku, bude mít 4 roky a taky se psům vyhýbá velkým obloukem, i těm malým. A když ji začne některý očichávat, tak cení zuby a začne štěkat a zastrašovat, ale nekousne, jen dá najevo, že nemá zájem. Dělá to i u psů, které dřív měla ráda. Někdy se ale stane, že jí některý voní a to začne běhat od radosti sem a tam jak utržená se řetězu a předvádět se. Většinou se ale bojí, myslím, že je rozmazlená
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.