Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie trapeni

Od: luciesmolkova odpovědí: 7 změna:
Dobry den,mam velkou prosbu.Jsem uz zoufala,nevim jak bych mela memu pejskovi pomoci...Mam bisonka 12 let a cca 4 roky si kouse packy...resila jsem to s veterinarem.Daval nam ruzne sampony do strikacky na packy...leky a nic nezabiralo.Vloni jsme se rozhodli ze mu dame vysetrit krev.A zjistili mu velkou alergii na roztoce. A trochu jeste na ( hovezi,kralici,kukurice) Granule mel Eminent,pak jsem mu je zmenila na hypoalergeni brit care senior.( Jehneci s ryzi).ma je uz cca 3roky.konzervy jsem mu vymenila jen za jehneci...a ty davam obcas.Za pamlsrk dostava,jabko,mrkev,papriku,okurek..piskot.Dle testu by mu tito granule+ zelenina,konzerva nemela vadit ze?Dali jsme mu vyrobit vakvinu a jezdime na inekce po 14 dnech uz dostal Jedenactou.A ted budete jezdit po 3 tydnech a dostane silnejsi...Ale zlepseni zadne.. je jeste brzy? Neustavicne si drbe bradu,zurive si kouse packy...az u toho narika..., Dlouho vecer nez usne,pak brzo rano a jede cely dny...z pauzama..Chci se optat,nepomohlo by mu zmena krmeni? A jaka,jake granule vybrat,,veterinalni dietu? Calibra,Hills Z/D+ konzervy... A taky zmenit sampon nasla jsem na alergii od virbec.Jinak pouzivame na yorksiri bili tento.Je vhodny?Casto ho nekoupeme cca po 6 tydnech.A obevila jsem jeste od virbec sacky do krmeni na alergii...Mohla bych neco z toho zkusit,co by mu pomohlo?A nevadilo na vakcinu... Predem moc dekuji! Z pozdravem Smolkova Lucie.
Alergie trapeni
Alergie trapeni #2
Alergie trapeni #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Jestli to resite 4 roky bez vysledku, tak koukejte najit lepsiho veterinare. Cpat do nej desitky injekci, kdyz to nikam nevede, to zavani jen tahanim penez z vasi kapsy. Nez vymyslet kraviny s hypoalergennimi granule podradne kvality, investujte cas do nalezeni odbornika. A za usetrene penize mu nakupte maso a davejte mu normalni jidlo, u bisona vas to nezabije, moc toho nesezere.

hodnocení

2x
Pěkný den,nedavate mu náhodou kuřecí? Moje fena,také bišonek,se drbe po kuřeti. Od sousedky pes, maltézský měl po kuřeti záněty spojivek. Pomohlo až vynecháni kuřecího.

hodnocení

0x

Dvěma mým známým pomohlo od různých alergií pravidelné pití syrovátky - cca 1 krabičku denně; údajně se to projevilo už po 1-2 měsících. Sama s tím zkušenost nemám (nejsem na nic alergická). Ale možná by nebylo od věci zkusit to i u psa (určitě tím nic nepokazíte).

floro*
hodnocení

0x

Jak píše re4zon. Velmi bych uvažovala o změně nebo alespoň konzultaci s jiným veterinářem.

Jinak, osobně bych nechala udělat znova krve. Co z toho výjde a provnala s rozbory z minulosti. Vyšetření na kožní parazity jste dělali? A co kvasinky? Na oblast capek by to hodně sedělo. Jak je na tom s rybami, je rozdíl i u červených a bílých ryb.

Osobně bych přešla na krmení masem. Bohužel ani v granulích nemůžete mít stropro jistotu, že je to všechno tak jak se na obalu píše. Vzpomeňte si, že máte u potravin pro lidi psáno pro nás nesmyslně formulku "Může obsahovat stopy ořechů a mléka" byť s tím produkt naprosto nesouvisí. Jde o to, že se to zpracovává, vyrábí nebo balí na jedné lince. A to strejné může být i u těch granulí. Sice to nic z toho neobsahuje, ale zpracovává se to na stejném místě a tak stopy to nést může a alergický organismus na to bude reagovat.

U masa vždy víte, co psisku dáváte. Bišonek toho tolik nepojí, nebude to vůbec žádný majlant. Navíc možností, kde sehnat krmné maso je spousta.

Přidala bych do toho (i do granulí) lněné semínko, to má velmi příznivý vliv na kůži, pak pangamin (zkonzultovala bych krmné pivovarské kvasnice) a mletý ostropestřec (ne olej) pro detox a regeneraci jater.

hodnocení

0x

Já sice nemohu poradit, ale mám podobný problém a už jsem to vzdala. Můj bolonák si taky čaasto líže packy, ale krevní testy neukázaly nic a změna potraviny taky ne.

Ale vyčetla jsem na netu, že někteří pejsci na to trpí z trávy.

liska5
hodnocení

0x

Já bych mu ty tlapky v něčem máchala. Růžový roztok hypermangánu. Jen jestli by ale nevadilo, že to pak líže. Nebo potírat propolisem. V lihu je pálivý, tak propolis v oleji existuje. Nebo na plísně se používá potírání jablečným octem. Nejdřív trochu štípe, ale pak chladí a hojí. Taky ve vodě z oves. vloček se koupou děti s ekzémama. V lékárně bych se ptala. .A svrab vyloučili?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]