Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uklidnit kocoura

Od: patrikx odpovědí: 5 změna:
Dobry den , chtel bych Vas poprosit o radu. Mame doma 4leteho kocoura ( modry brit ) jmenem Doby. Kazdy vecer od 19:30 - 20:00 zacne mnoukat , nekam si sedne a mnouka .. po hodine mnoukani si jde lehnout a pravidelne 02:30 - 03:00 vstava sedne si 2 metry odemne a zacne mnoukat zkouseli jsme ho 7-10 dni ignorovat , ale nic se nezměnilo. pravidelne 3x denne si snim hrajeme vzdy 15minut. Nez jdu spat , snazim se ho maximalne unavit. 21:30-22:00 kocour spi .. jak jsem psal výše padne 2-3 ranni a kocour vstava. Ma pravidelny prijem granuli , vody , pamlsku. Skrabadlo ma az ke stropu , lita po polickach zavesene vysoko na zdi takze o zabavu ma postarano. Od malicka vyrusta s o rok starsi kockou stejneho plemene , kocour i kocka jsou vykastrovany , pred rokem a pul spolu meli 5 kotat. Kocka s kocourem vychazi kamaradsky , hrajou si spolu , kockujou se. Kocka je povahovne velmi klidna. Zkouseli jsme kozlika do zasuvky , ve spreji , v pytliku , ani jedno nezabralo , kazdy den je to pprad dokola , chtel bych Vas tedy poprosit o radu jinak se z neho uz zblaznime ..
Jak uklidnit kocoura

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

6x

Nesmíš zapomínat, že kočka je noční zvíře a když nemůže ven, pak je nešťastná. Chápu, že nechat se potulovat venku takové vyšlechtěné plemeno je docela risk, ale jinak to asi nejde. Někteří jedinci takovou izolaci doma snášejí líp, někteří hůř.

Přesně tak to je. Není co dodat.

72mona
hodnocení

1x
Každá kočka je jiná. Většina se po třetím roce zklidní, najede na zaběhlý chod domácnosti a některé je těžké ráno dostat z postele. Pak je tu část, která je aktivní stále. Tím slovem aktivní myslím to, že si stále něco nachází k činnosti. My lidé tomu říkáme, že zlobí. Shazují věci, likvidují kytky, lezou do hrnců na lince, rabují skříňky...a mimo jiné se snaží přimět lidi, aby se jim věnovali i v noci. To jsou kočky, které opravdu potřebují větší péči a více činnosti - i mentální. Pokud by měl možnost chodit ven, nejspíš by se vše srovnalo. Ale v téhle době je risk nechat kočku běhat po venku a ve městě je to nemožné.
Hodně vyřeší, když nebudete mít kočku v noci tam, kde spíte. Prostě zavřít dveře a nechat jí tam dostatek věcí ke hře. Jak už tu padlo, papírové krabice jsou ideální, nebo papírové tašky od nákupu (raději prostřihnout ucha), zmuchlané papírové koule z letáků... Ale dát to tam až když půjdete spát, aby si s tím kocourek nehrál předem, pak by ho to už nebavilo.
Můj kocour už se zklidnil, vstává až kolem páté a stále se to pomaličku posouvá. Někdy pomůže dát mu snídani a pak je klid, někdy nepomůže nic. Prostě si hraje a mě to budí (nemám možnost zavřít dveře, když je nemám:-D). M.

fertuo
hodnocení

0x
Nic, kocky tohle delaji. Hodte mu par papirovych krabic, zabavi se. Rano se zabavite vy uklidem.

hodnocení

0x

Já nechci být válečný štváč, ale jsem hluboce přesvědčená, že neuděláte vůbec nic. Dcera má několik vykastrovaných kocourů a občas jeden z nich má tyhlety noční přestávky a ke kře a boji zbantuje ostatní. Jeden z nich se naučil bouchat do skříně, když se mu nedaří ostatní probudit. Pak zase nastane doba dlouhých, klidných nocí. Takže musíte přežít a těšit se na klidné, prospané noci.

Jak uklidnit kocoura #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]