Nejste přihlášen/a.
Dobry den , chtel bych Vas poprosit o radu. Mame doma 4leteho kocoura ( modry brit ) jmenem Doby. Kazdy vecer od 19:30 - 20:00 zacne mnoukat , nekam si sedne a mnouka .. po hodine mnoukani si jde lehnout a pravidelne 02:30 - 03:00 vstava sedne si 2 metry odemne a zacne mnoukat zkouseli jsme ho 7-10 dni ignorovat , ale nic se nezměnilo. pravidelne 3x denne si snim hrajeme vzdy 15minut. Nez jdu spat , snazim se ho maximalne unavit. 21:30-22:00 kocour spi .. jak jsem psal výše padne 2-3 ranni a kocour vstava. Ma pravidelny prijem granuli , vody , pamlsku. Skrabadlo ma az ke stropu , lita po polickach zavesene vysoko na zdi takze o zabavu ma postarano. Od malicka vyrusta s o rok starsi kockou stejneho plemene , kocour i kocka jsou vykastrovany , pred rokem a pul spolu meli 5 kotat. Kocka s kocourem vychazi kamaradsky , hrajou si spolu , kockujou se. Kocka je povahovne velmi klidna. Zkouseli jsme kozlika do zasuvky , ve spreji , v pytliku , ani jedno nezabralo , kazdy den je to pprad dokola , chtel bych Vas tedy poprosit o radu jinak se z neho uz zblaznime ..
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
72mona
1x
Každá kočka je jiná. Většina se po třetím roce zklidní, najede na zaběhlý chod domácnosti a některé je těžké ráno dostat z postele. Pak je tu část, která je aktivní stále. Tím slovem aktivní myslím to, že si stále něco nachází k činnosti. My lidé tomu říkáme, že zlobí. Shazují věci, likvidují kytky, lezou do hrnců na lince, rabují skříňky...a mimo jiné se snaží přimět lidi, aby se jim věnovali i v noci. To jsou kočky, které opravdu potřebují větší péči a více činnosti - i mentální. Pokud by měl možnost chodit ven, nejspíš by se vše srovnalo. Ale v téhle době je risk nechat kočku běhat po venku a ve městě je to nemožné.
Hodně vyřeší, když nebudete mít kočku v noci tam, kde spíte. Prostě zavřít dveře a nechat jí tam dostatek věcí ke hře. Jak už tu padlo, papírové krabice jsou ideální, nebo papírové tašky od nákupu (raději prostřihnout ucha), zmuchlané papírové koule z letáků... Ale dát to tam až když půjdete spát, aby si s tím kocourek nehrál předem, pak by ho to už nebavilo.
Můj kocour už se zklidnil, vstává až kolem páté a stále se to pomaličku posouvá. Někdy pomůže dát mu snídani a pak je klid, někdy nepomůže nic. Prostě si hraje a mě to budí (nemám možnost zavřít dveře, když je nemám
). M.
Hodně vyřeší, když nebudete mít kočku v noci tam, kde spíte. Prostě zavřít dveře a nechat jí tam dostatek věcí ke hře. Jak už tu padlo, papírové krabice jsou ideální, nebo papírové tašky od nákupu (raději prostřihnout ucha), zmuchlané papírové koule z letáků... Ale dát to tam až když půjdete spát, aby si s tím kocourek nehrál předem, pak by ho to už nebavilo.
Můj kocour už se zklidnil, vstává až kolem páté a stále se to pomaličku posouvá. Někdy pomůže dát mu snídani a pak je klid, někdy nepomůže nic. Prostě si hraje a mě to budí (nemám možnost zavřít dveře, když je nemám
0x
Já nechci být válečný štváč, ale jsem hluboce přesvědčená, že neuděláte vůbec nic. Dcera má několik vykastrovaných kocourů a občas jeden z nich má tyhlety noční přestávky a ke kře a boji zbantuje ostatní. Jeden z nich se naučil bouchat do skříně, když se mu nedaří ostatní probudit. Pak zase nastane doba dlouhých, klidných nocí. Takže musíte přežít a těšit se na klidné, prospané noci.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]