Dobrý den, mám 15 ti letého britského kocourka. Již nějakou dobu, tak nějak postupně, má velmi nepěknou srst, viz fotografie. Jinak je zdravý, čilý, potrava ivyměšování vše ok. Můžete, prosím, poradit, čím to může být. Stáří? Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, děkuji všem, kteří projevili zájem o náš problém a snažili se poradit. Po návštěvě u veterináře jsme se dozvěděli dobrou zprávu, že kocourek je, na svůj věk, ve výborné kondici ( odběr krve, celková kontrola ) Co se týká srsti, máme podávat vitamíny, ve stáří prý se problémy objevují, ale jinak hustota a kvalita prý dobrá. Tak jsme moc rádi, že náš miláček je v pořádku. Zdravím a přeji hezký den .
Jo, dost možná stáří, ale s ním se hlavně pojí různé neduhy. Návštěvu u veterináře si zaslouží, starší kočky trpí na spoustu věcí (ledviny, slinivka, diabetes...) naprosto nepozorovaně. Ztráta kvality kožichu vždycky o něčem svědčí.
Na každém zvířeti je nemoc poznat nejprve na srsti. Vypadá jako stará, mokrá beranice. Kocour je prostě starý a nejspíše nemocný. Třebas ledviny se projeví nechutenstvím mnohem později. Je mi líto každého nemocného tvora. Pohlaďte ho za mě.
Děkuji za odpověď. Kocourek je velmi bázlivý a každá návštěva u veterináře je pro něj od malička velmi stresující. Proto se zkouším poradit nejdříve touto formou. Snad má někdo podobnou zkušenost. doplněno 19.03.21 00:26: Samozřejmě pohlazen mnohokrát. Děkuji.
Pravděpodobně to není nic akutního, skočte tedy dnes k veterináři pro Zylkenne, cca za 3 dny začne účinkovat a kocourek snese návštěvu daleko lépe. Vyzkoušet můžete i šantu a Beaphar antistresový sprej/obojek, všechno mám vyzkoušeno, jen každé zvíře reaguje různě, tak uvidíte.
A i kdyby nic neúčinkovalo (ačkoliv Zylkenne by měl), stres z návštěvy určitě není větší zlo než cokoliv, co to může být
halkalenkova
Děkuji moc za radu. Vyzkoušíme. Jsme už objednáni k veterináři, tak uvidíme. Snad bude vše ok.
A co strava? Čím krmíte? U starších koček je třeba stravě věnovat více pozornosti. Existují i vitamínové pasty, které většina koček považuje za pochoutku. M.
halkalenkova
Ty vitamínové pasty zkusíme, děkuji za tip. Jinak Kocourek je krmen pouze granulemi + nějaký kočičí mls k tomu. Zatím byl naprosto zdravý. I před rokem byl, dle vyjádření veterináře, ve výborné kondici. Uvidíme, ve čtvrtek jdeme k veterináři.
72mona
Může mít třeba zhoršené vstřebávání, kdy tělo nedostane potřebné množství důležitých látek.
Každopádně držím palce, ať tu návštěvu veteriny zvládnete bez většího stresu (také mám kocoura poplašáka) a pak dejte vědět, jak jste dopadli. V tom lepším případě bude opravdu stačit úprava jídelníčku. Držím palce, ať je brzo fit M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.