Už od malička toužím po nějakém vlastním zvířátku. Doma máme kočku, ale chtěla bych ještě nějaké zvíře. Rodiče mi psa, papouška, ježka, morče, velkou želvu nedovolí. Přemýšlím proto nad rybičkami/betou nebo vodní želvou. Jaké ještě jiné zvíře vás napadá, které bych si mohla pořídit?
Musí to být něco, s čím se snese kočka. Vnučka má minikrálíčka. tady si nejsem jistá, zda ho nebude kočka šikanovat. Vnuk má zase chameleona. Ten je super, jen to chce shánět mu krmení /živé cvrčky/, vyhřívat mu terárko žárovkou v květináči a denně kropit listy rostlin v terárku, aby se napil. Může běhat po bytě, spát na ibišku v obýváku, vyleze si k Tobě za krk, pozná svého kamaráda. je příjemný do ruky. Žije asi 6 let. Od 5cm do 35 cm. Jen zase ta kočka tam
Ježka chovat nesmíš.
senior
Africký ježek se dá chovat. Nekupovat ale na burze a někde v průjezdu.
Žádné, všechno je to k ničemu, je to žere, sere, otravuje a vykořisťuje - hlavně kočky. Rybičky, želvy a podobná havět - s tím se ani pomazlit nedá. Nehledě na finanční a prostorovou náročnost. Zkus tamagotchi.
Vodní želvu rozhodně nedoporučuji - páchne, musí se čistit akvárko minimálně 3x týdně aby nepáchla.
Co se týče rybiček, proč ne. Nejhorší jsou prvotní náklady, akvárko, filtrace, vodní rostliny, kamínky, a rybičky. Ale jestli chcete něco mazlivého tak to není nic pro Vás
Tak ještě je tu třeba Achatina (obří krásný šnek). M.
jezevec*
Máme doma dva. Jsou to zvířata úplně k hov**, ale je krásný je pozorovat, náklady na jejich chov jsou prakticky nulový a kočky jim nevěnují sebemenší pozornost.
Dcera byla od malička atopik a tak když nám zemřel pes už jsem si jiného pořídit nemohla.Založila jsem si akvárko a to je i k jejímu současnému zdr. stavu a tím pádem mé časové vytíženosti ta nejlepší možná volba.Toho šneka bych Vám taky doporučila ,pokud Vám nevadí jeho sliz.
Mravenci - do mini akvárka? Králík? Strašilky? Kobylky?
liska5
Strašilky mají taky moji vnuci. To leze všude, po záclonách, po věcech na stole. Z terárka to prý vystřeluje vajíčka skrz síťové víko. Venku se pak vylíhnou a já je sbírala před ulehnutím v posteli, abych je nezalehla. Děkuji, nechci.
Existuje způsob, jak mít a zároveň nemít zvíře: spřátelit se s nějakým chovatelem, pomáhat mu, přispívat krmivem apod. a přitom se s tím zvířetem bavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.