Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes - strach - učůrávání

Od: dominika0123 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

máme pejska z neznámého prostředí. Nevíme, co zažil. Je mu 11 měsíců. Doma ho máme od cca 4 měsíců. Hraje si, běhá, štěká.

Je hrozně ustrašený. Bojí se spousty věcí, hlasitých zvuků, pet lahví. Je na nás hodně závislý.

Od té doby, co ho máme doma si učůrává když přijdeme domů. Četla jsem, že se nemáme vítat. Vítaní jsme úplně odbourali. V tichosti čůranku uklidili a všímali si ho až po uklidnění. Učůrávání se zlepšilo. Nebylo to bez kapičky, ale mnohem lepší.

Něco se změnilo po příchodu z dovolené, kdy byl týden s tchýní. Už to jsou tak 2 měsíce. Doufala jsem, že se to zlepší časem.

Když ho oslovíme, promluvíme na něj, něco ho nadchne, vlastně jakékoliv rozrušení tak si učůrne. Věřím, že to nedělá naschvál. Je to pro něj nekontrolovatelné. Furt se líže, asi aby to zamaskoval. Ví, že udělal něco špatně. My čůranku vůbec nekomentujeme. V tichosti ji uklidíme a děláme jako kdyby nic. Nevím, jestli je to úplně správný postup, ale kárat ho za něco, co je pro něj nekontrolovatelné mi nepřijde efektivní.

Po zdravotní stránce je v pořádku. Vyšetření moči je také v pořádku.

Četla jsem, že toto chování se má věkem zlepšovat. U nás se zhoršuje. Nechci tím naším chováním přispívat, proto se snažím zjistit, jak se v takových situacích chovat. Co dělat a co ne.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Ano, je ještě příliš mladý a kdo ví, co musel zažívat v předchozím prostředí. Ta ustrašenost s tím asi souvisí, to učůrnutí je zřejmě spojeno s tím rozrušením. My měli pejska, který se zase s každým známým hrozně rád vítal a vždycky u toho samým štěstím čůral. Dokonce mu to vydrželo několik let. Časem, až se socializuje, ho to snad přejde. Nějaké kárání nemá smysl, nerozuměl by tomu.

hodnocení

2x

To sedí. Mám ohařku,která to první dva roky neměla lehké. Potom jsem ji majitelce sebral. Když přijdu domů po několika hodinách,vítá mě a kropí. Nevím,jestli je to správné,ale neřeším to,beru to jako nezvládnutý projev radosti... Vítá mě v chodbě,kde je dlažba,není problém těch pár kapek utřít...:-D

zbys*
hodnocení

2x
Má Vás rád.Kolega má pejska z útulku,ten pes se má líp jak jeho pán. Znám ho od malé kuličky. Ale když přijedu,začne mu prý "jebat", skáče po mě,strká do mě čumákem,blbne.Ucvrkává si.Prostě si mě spojil se svým životem a má mě rád.Doma to nedělá, ale pokud přijedu, je nacvrkáno.

floro*
hodnocení

0x
Určitě k veterináři a zjistit, zda nemá zánět močáku. Ucuravani nemusí být vubec psychické, ale právě z tohoto důvodu. Je to jednoduché zjištění, stejně jako u lidí papírem do vzorku moči.
Já osobně jsem si taky u našeho mlaďocha myslela že ucurava z radosti a on chudák zánět močového měchýře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]