Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat pro to, aby mi rodiče koupily fretku a kde ji sehnat

Od: macdav odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chci se zeptat co udělat, abych si zasloužil fretku a kde ji sehnat.

Za chvíli mi bude 14 let, a už od mala jsem si přál fretku. Dříve jsem chtěl fretku, protože se mi líbila vzhledově. Dnes je to ale jinak. Už mám naštudováno a zapsáno několik informací jak o výchově, tak o hygieně, o krmivu a podobně. Jsem si jistý že se o fretku chci starat. A proto se ptám: co dělat pro to abych si ji zasloužil. Tím myslím jestli mám doma pracovat apod.....

Ptám se, protože jsem si jist, že vždy když něco dělám nebo pomáhám, tak je vždy vše oukej.

Máma si myslí že fretky hrozně moc smrdí a táta říká to samé + k tomu že bych nebyl schopen se o ní starat. Protože jsem nikdy se neměl o co starat. Udělal bych cokoli abych dokázal, že se o ni budu starat.

A druhá otázka zní: Kde sehnat fretku.

Ano, ptám se i když rodiče zatím to nechtějí. Jsem si jist že mamce dokážu se o fretku starat, ale u táty zatím nevím. Proto bych byl rád kdyby, jste napsali kde přesně a, nebo nějaký odkaz.

Předem děkuji za odpovědi. :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je ti 14, je naděje, že půjdeš někam studovat a když budeš přes týden pryč, kdo se o ni bude starat?

macdav
hodnocení

No tak zatím budeme určitě ještě všichni doma a jinak chodím na základku, chytrý až tak nejsem, hraji sport, a ještě bych se jí věnoval, protože bych měl spousty času na to si s ní hrát a starat se oni. Místo toho abych seděl u počítače tak bych byl s fretkou.

No a o tom to je. Po základce půjdeš někam na školu, na internát a kdo se bude o fretku starat.

joudic*
hodnocení

4x
uvazujes jako dite, ale za 2-3 roky uz dite nebudes, a po fretce ti bude prd, proto rodice nikdy fretku neporidi, protoze sami se o ni starat nechtej.
A hlavne vi jak to chodi, muzes touzit po cem chces i leta, za drahe prachy si to koupis, a pak to stejne za tyden-mesic uz jen lezi na polici, zvire na polici nedas.

hodnocení

2x
Fretka je především starost. Musíš s ní chodit ven stejně jako se psem, ikdyž to není kvůli vykonání potřeby. Sousedčině fretce stačilo obejít panelák, já musel podstupovat hodinové tůry po celém sídlišti. Fretky jsou ale především přešlechtěné a hodně tak trpí na různé nemoci. To se pak nedoplatíš za veterináře. Pokud se staráš o hygienu, rozhodně nesmrdí o moc víc, než jiné zvíře. Jak píšou ostatní, za chvíli půjdeš na školu, začneš prohánět holky. Fretečka zůstane na rodičích, kteří ji nikdy nechtěli. Bude pak opravdu spokojená?

lb
hodnocení

2x
Tak určitě by si měl doma pomáhat se vším co zvládneš.Ale fretka opravdu páchne.Osobně jsem jí neměla,ale má sestřenka měla 2 ve venkovní kleci a i přesto,že byly venku,hrozně smrděli.
Dokonce jsem si jednu půjčila do ruky,chvilku si s ní hrála a ona mě počůrala :D ale bylo to strašný.Musela jsem se vykoupat a vyměnit oblečení.To byl smrad neskutecnej.

liska5
hodnocení

2x

Máš pro ni doma podmínky? Už jsi choval nějaké zvíře, nebo znáš jen teorii? A což začít něčím menším? Třeba potkánka. Ten se dá brát s sebou ven i v kapse a doma v terárku počká bez pravidelného venčení. Navíc je dost inteligentní. Vnuk má chameleona a jsou kámoši.

Měla jsem fretku čtyři roky volně v bytě,stále chtěla jít ven i když jsme chodili skoro denně na celodenní procházky,až stejně jednou utekla. Žádné zvíře nechce být zavřené v kleci ,ani volně v bytě. Sousedé říkali, že to taky cítí :(

leu
hodnocení

1x

No, víš co, ještě že rodiče takto uvažují, protože nakonec by měli starost co s fretkou. A to není jenom tak. Takže přání mít fretku si asi splníš až budeš jednou sám ve svém a to se ještě neví, co na to tvoje budoucí partnerka. Ona fretka je fakt cítit.

pb®
hodnocení

1x
Fretky jsme měli když jsem byla malá celkem tři. A je fakt, že smrdí, i když jsou vykastrované. Ve škole mi říkali, že ze mě ty fretky jsou cítit. Nevěřila jsem jim. Až v práci, kdy kolegyně měla fretku, jsem z ní ucítila ten známý smrádek. Když to srovnám s kočkama, tak fretka smrdí, není tolik čistotná jako kočka, je kousavá a chce chodit ven. Jediná výhoda je, že nikam nevyskočí, tedy nehrozí pád z okna a není je třeba zajišťovat a žije oproti kočce polovinu času.

hodnocení

0x
Místo toho abych seděl u počítače tak bych byl s fretkou...píšeš. Myslím, že bys udělal líp, kdybys místo sezení u počítače, i místo hraní si s fretkou, by bylo užitečnější doučit se češtinu, aby sis nedělal ostudu s pravopisnými chybami, kterými se tady prezentuješ. Sezení u PC se pravděpodobně jen tak nevzdáš, a o fretku se bude starat máma. Zvíře v bytě není záležitost na pár týdnů nebo měsíců a co s ní, až tě přestane bavit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]