Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové slepice nežerou

Od: martinaj odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, rozhodla jsem se pro chov slepic, nemám s tím vůbec žádné zkušenosti, jsem uplný nováček. Koupila jsem 3 slepice "modré" od Rokup. Prodej z auta, měly by být 14. - 22. týdnů staré (podle letáku). Nevyznám se v tom, vypadají uplně dospělé, pěkně opeřené. Jenže vůbec nežerou. Koupila jsem s nimi i krmnou směs (sypká). Taky jsem jim dávala zbytky z kuchyně, ale těch se vůbec nedotkly, směs trošku asi zobou, ale vůbec to nemizí. Přijde mi, že ani voda neubývá (mají v napaječce a i v misce). Mám je 4 dny a dnes ráno jsem našla jednu mrtvou. Jsem už uplně hotová, nevim co dělat. Možná je jim zima? V noci je pod nulou a mají nezateplený kurník, jen ze dřeva... Přes den jsem je dávala ven do výběhu, byla to chyba? Já fakt nevim.

Nové slepice nežerou

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronica
hodnocení

1x

Nové slepice se musí přinutit, ukázat jim co zobat, násilím namočit zobák do vody hned první den, jinak zemřou žízní. Jsou zvyklé na automatické napáječky, hladina vody jim nic neříká, vidí ji poprvé v životě.

martinaj
Diky, hned zitra jim tedy strcim zobaky do vody. Snad budou jeste zive... Dneska jsem jim sehnala a nasypala psenici a jecmen, taky jsem jim namocila suchy rohlik, nezraly nic z toho. Nakonec jsem jim natrhala trochu travy, moc ji jeste neroste, a to jedine zraly. Vody za dnesek fakt neubylo vubec, kontrolovala jsem to. Sehnala jsem infra zarovku (treba je jim zima), jenze kvuli zavrenym obchodum musim pockat na objimku a kabel pres internet... Nechapu to, nikdo koho znam nema tyhle problemy, kamaradovi prezivaji v pohode i vynosene slepice z chovu pro vejce, ktere v zivote nechodily a nevidely travu, vsechno se nauci a ja tohle...
martinaj
Jeste jednou moc dekuji za rady. Rano jsem jim strcila zobaky do misky s vodou a pres den ji celou vypily!
jp

Chudinky tak oni měly žízeň, taky by mě nenapadlo, že vodu v misce vidí poprvé, ještě že veronica poradila.

jabraka*
hodnocení

0x

S tou mrtvou ihned k veterináři,aby neměly ptačí virus.My jsme kdysi koupili slepičky a ty by se zadusily,když se jim předhodilo.Vyráběl jsem jim speciální granule,tvrdý chleba a vše zelené do mixeru a vzniklé husté těsto jsem nastrouhal a usušil.

JB

joudic*
hodnocení

0x
zima jim ted opravdu neni.. a slepice neni tupa a vi, ze se ma nazrat a napit, zkuste jim rozvarit trochu brambor, a pak to smichejte s tim jejich srotem a vlazne teple jim to prineste. Taky jsou rozezrane a kdyz to je moc moucne nechcou to zrat, vyzobavaji jen drcene vetsi kusy smesi, to jemnejsi zerou jen kdyz jim nic neprinesete, pak potupne sezerou i to jemneji drcene. Psenici ty moje odmitaly zrat uplne. Uhyn se stava no, nikdy jsem to neto a posilal na posledni vylet popelnici.
martinaj
Taky moc dekuji, smichala jsem jim ten srot s teplou vodou a sezraly to! Uspech! Diky.

makk
hodnocení

0x

1. Nekupujde slepice z auta.

2. V nových podmínklách je normální, že několik dní nežerou, je to pro ně změna, jsou vystresované takže i ten úhyn může nastat. Ale po týdnu už vám běží naproti, když nesete žrádlo.

3. Tři (teď už dvě) slepice je poměrně málo, doporučoval bych minimálně 5 a ideálně k nim jednoho kohouta. Oni se učí i jedna od druhé, já používám samoobslužné šlapací krmítko a je docela legrace pozorovat, jak zezačátku to umí otevřít 1-2 slepice a ostatní čekají, až jim to otevřou. To samé je i s miskou, chvíli trvá, než zjistí, že teď mají žrádlo v téhle misce.

hodnocení

0x

Všechno ukázat, zkusit, dát zobák do vody i do žrádla. To jste udělala a je to lepší. V drůbežárně měli krmičky a napáječky a chvíli jim trvá, než se přeorientují na jiný způsob stravování.

Dáváte jim trávu, tu žerou. Ale ona ještě žádná není. Dělám něco jiného. Když jedu do města, podívám se do letáků. kde mají v akci zeleninu. Hlavně květák a kedlubny. Vezmu si prostorný košík a v krámě si vyberu otrhané lupení z té zeleniny. Lidé to nechtějí, oškubou a nechají v prodejně. Bývá tam toho hodně, v pohodě natlačím plný koš. Z pokladny nahlásím. Pokladní mě jen vyslechne a hotovo. Jen asi 2 x mi rukou to lupení prohrábla, abych tam neměla nějaký lup. :-D

Každé ráno jim misku tohoto zeleného nadrobno nakrájíme. A měla byste vidět, jak jim chutná.

Jinak - kupte si ještě nejmíň 1 - 2 slepičky, slepice žijí rády pohromadě a ty 2 jsou málo. Jaga.

hodnocení

0x

Zdravím,manžel říkal, že by slepice mohli mít tipec a proto nežerou, taky kupujeme z auta a pokaždé jim ho stahne a pak normálně zobají i zrní, tipec je světlý povlak na špičce jazyku, je potřeba ho stahnout odspoda nehtem, nebojte jde to dobře a ani jim neteče krev, je to jen taková jako blanka, asi to neumím dobře popsat, snad jsem pomohla

martinaj
hodnocení

0x
Vsem moc dekuji za rady, slepice uz krasne zerou a pijou, dokoupila jsem dve kamaradky, takze jsou 4. Dneska jsem nasla prvni vajicko! Tak me to presvedcilo, ze uz je vse v pohode. Diky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]