Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka nejí a nepije

Od: hankas® odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer,

dvouletá kočka druhý den nejí a nepije. Vypadá to, že má nějaké trávicí problémy. Stravuje se úplně stejně jako druhá kočka,která je zdravá. Mohu jí dát stříkačkou vodu, nebo co dělat? Na veterinu bych šla možná zítra, pokud se to nezlepší.

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x
To bude vážné, takže veterina rozhodně. Nečekala bych. M.

hodnocení

2x

Tak nějak vypadaly problémy s kocourem, když mu odcházely ledviny. *alene* Víš, že nejsem z těch, kdo vytahují tragické scénáře, ale tady bych se bála po tom co jsem viděla u milovaného kočičáka. Pokus se odchytit moč a běžte na veterinu.

hodnocení

Nekde jsem cetla , ze kocouri na to trpi. Myslim ze by kocky mely pit hodne vody a nedavat nic slaneho. Ja jim davam granule do vody. Kočce jsem dala 2x strikackou vodu a dnes uz vypada dobre a zacala jist. Uz jsem se chystala na veterinu, ale myslim ze problem je v tom , ze jsem ji nevidela nikdy jist travu. Kolik roku ma vas kocourek?

Trávu kočky žerou na vyčištění žaludku, na vyzvracení bezoárů. Dá se koupit pasta, která právě bezoáry pomáhá likvidovat. Kup ji a dávej, je to velká pomoc. ;) Těch kocourů, v průběhu desetiletí bylo několik. Ale chceš vidět srandovní kočičku? Debinka se jmenuje.

Kočka nejí a nepije
hodnocení

Ta je opravdu srandovni ;) ja mam dve cerne , které ke me přišly kdyz jsem se pristehovala. Dekuji za radu , tu pastu urcite koupim :)
hodnocení

Uz jsem to kdysi cetla , dekuji.

kt
hodnocení

2x

I tak běžte radši na veterinu. Nějaký problém tam bude, může se to zase ozvat. Třeba kočičce nasadí nějaké léky, které by potřebovala. Možná se jí zlepšilo, ale může mít i tak bolesti.

hodnocení

Dobrý večer, tak jsem šla raději na tu veterinu a opravdu má zánět močáku a 40 horečky. Dostala antibiotika. Dnes už jí otrnulo a už jedla a zase courá,doma jí neudržím,je to kočka venkovní,ale pelíšek má na terase,řádně zateplený. Někde nastydla, protože u mě na zahradě má polystyrenové desky, na kterých sedí. Děkuji za rady:)

kt

Jejda, tak to je dobře, teď už bude kočičce lépe.. :) Teplota jí asi sužovala, no zrovna tak je to i u člověka.

72mona3*

@hankas - pokud máte kočičku venkovní, i tak je dobré ji nechat po čas léčby doma. My takhle doma léčili už spoustu venkovek a šlo to. Ale je dobře, že už je zaléčená. Když totiž kočka přestane přijímat potravu a nakonec i tekutiny, je jí opravdu zle. M.

hodnocení

Ona doma nebude, vyvádí,skáče na okno a brečí. Když jí dám do přepravky, rampluje s ní a mňouká celou dobu. a nakonec je vzteklá. Ona doma nikdy nežila, protože přišla,když jí bylo asi 7 měsíců a zůstala. Mám problém ji chytit, když jí mám dát prášek. Pořád někde courá a přijde jenom na jídlo,pelíšk má na terase v bedýnce s polštářkem a zakrytou dekami. Tam spala poprvé před vánoci a spí zatím pořád.

72mona3*

Tak to jo, pokud takhle vyvádí, tak to není dobré. Hlavně, že se vrací pro léky, to je nejdůležitější.

My teď naposledy měli doma venkovního tuláčka. Kocourek dostal panický záchvat už v přepravce. Byl prohlédnut veterinářem a hned vykastrován. Po probuzení nastalo rodeo, takže přepravka musela být otevřena. Do rána se pokoušel dostat ven z místnosti, okno jsme našli komplet "zaprasené" od shora až dolů, jak moc se snažil. Další den a něco trucoval a vrčel a nakonec se to zlomilo a je z něj mazel. Začal nám věřit, takže už mu bylo jedno, jestli je zavřený. Každá kočka reaguje jinak a jen u jediné venkovky jsem zažila, že chtěla hned ven. Všechny ostatní si ten luxus užívaly. M.

hodnocení

Ta moje je prostě trdlo a musí být venku a doma pořád kouká na okno a jednou mi utekla do patra a našla jsem jí viset na dveřích nahoře na tom rámu.

Kočka nejí a nepije #2
72mona
Trdlo, ale krásný. Tak ať je brzo v pořádku;) M.
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]