Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámý živočich, sladkovodní, krevetky

Od: fretule3 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
chovám krevetky (sladkovodní nenáročné druhy) v 60 l akváriu. Akvárium má kryt. V nádrži mám dále různé rostliny a nějaké šneky.
Nyní jsem nalezla živočicha, kterého nedokážu vůbec zařadit. Po třech dnech, co jsem ho zaznamenala poprvé, jsem nalezla (nejspíš) jeho svléklou původní schránku a také mu po svléknutí zjevně přibylo cosi jako zárodek křídel (2 páry). Je veliký necelé 2 cm (krevetky jsou také cca 2 cm velké, nebo i menší). Živočich je nažloutlý, má šest nohou, které vychází z hrudi. Dvě oči po stranách hlavy. Dlouhý trup je zakočen rozděleným zadečkem.
Nedokážu přesně říct, zda nějak ohrožuje krevetky nebo šneky, ale nic konzumovat jsem ho ještě neviděla.
Co by to mohlo být? A mohlo by to být pro krevetky nebezpečné? Nerada bych to zabíjela, pokud to nebude ohrožovat krevetky.
V příloze zasílám fotografii.
Děkuji za odpověď.

Neznámý živočich, sladkovodní, krevetky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Je to nymfa vážky ploskej.

fretule3
hodnocení

No, to je radost :)

Podle všeho dokáže ulovit minimálně i malé krvetky, takže jí budu muset dát pryč.

Děkuji za pomoc.

floro*
Já bych teda raději sledovala vývoj nymfy vážky než nějaké krevetky...
Jestli se jí opravdu chcete zbavit, tak ji hoďte někam do rybníka až se otepli. Do té doby ji krmite nitenkami a krevetek si nebude všímat.

72mona
hodnocení

0x
Otázka? Velikost? Vážka? M.
doplněno 08.03.21 19:36: fauna-flora-mineralia.cz/...
doplněno 08.03.21 20:00: Pardon, já neviděla nic napsaného. Viz foto:
Neznámý živočich, sladkovodní, krevetky #2
fretule3
hodnocení

Jak jsem psala, velikost je necelé 2 cm.

Vážka mě napadla taky, ale kde by vzala uprostřed Prahy, v zimě, ve dvanáctém patře? Akvarium je zakryté. Jedině, že bych si jí přinesla jako mrňouse s rostlinami z obchodu?

A dokáže vážka ulovit krevetku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]