Nejste přihlášen/a.
dobry dnre chtela sme se zeptam mame doma yorsirskeho teriera a zrejme z elsa ma na sobe miliony malinkych klistat enni mozne je uz vytahovat je jich vazne hrozne moc!poradte mi co delat?jstli ho vykoupat v alkoholu aby se pustili nebo co?dekuju
Není možné pejska koupat v alkoholu. Ublížilo by mu to moc.Je potřeba koupit sprey proti klíšťatům a nastříkat. To jak to píšete, zní šíleně, ale jednou jsem něco podobného zažila s malým kníračem na jižním Slovensku. Měl to na nožkách, v těch dlouhých chlupech. Byly červené a byly jich spousty. Prý se jim říká aksamitky.
A zajít to ukázat veterinářovi. Protože těch krvelačných potvor je neuvěřitelná spousta a třeba to ani klíšťata nejsou. Na tu veterinu každopádně poběžte, vet vám dá i určitě pipetku a bude klid. Ať vám to dobře dopadne a pejsek se netrápí
A vyhýbat se lokalitě, odkud to přinesl.
Velmi se nám osvědčil tento háček, naše štěňulka měla taky desítky malých klíšťat, ale s tímto to šlo opravdu snadno a jedno za druhým, žádnému se neutrhla hlava, všechna byla celá. Koupíte myslím běžně u veterinářů nebo je má třeba internetový obchod baron.cz
Limetko, ten háček jsem si okamžitě koupila a "těšila" jsem se, až bude mít náš mazel klíště. A měl. Ale asi jsem nešikovnější, než jsem si myslela. Strašně dlouho se mi nedařilo háček podvléct pod klíště a až se mi to konečně povedlo, pootočila jsem a potáhla. A klíště se prolisovalo ven tou škvírkou. Nechápu, nebo jestli bylo ještě moc malé... mělo asi 3 mm. Dělám něco špatně?
Je možné, že jste na první pokus nabrala zároveň s klíštětem i trochu srsti, pak se musí holt pokus opakovat, zvlášť když jsou ty mrchy moc malé. Proto jsou tam ty háčky dva, předpokládám, že máte i ten malý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.