Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes útočí na ostatní

Od: maylin* odpovědí: 8 změna:
Pes útočí na ostatní psy. Kdykoliv se jenom nejaky pes priblizi (na fenky ne, na ty neutoci), prikrci se a zacne vrcet nebo rovnou vyjede. Vim, ze je to pro ne prirozene, ale nechci aby to delal. Snazila jsem se ho to odnaucit tak, ze jsem ho odlakala na pamlsek, ale to skoro vubec nepomaha. Co byste mi doporucili? (Pes 2,5r, nevykastrovany)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odlákala na pamlsek - jako,že začal vrčet a Vy jste ho zavolala "tady máš piškot"? Tím jste ho to naučila.:-D. Pes jde do dospělosti,zkouší. Pokud to dělá na zahradě u plotu,hlídá si své,pokud venku,tak vlastně totéž. Pomůže jediné - vodítko (ne samonavíjecí) a chodit a cvičit. Zná povel NE,NESMÍŚ?

maylin*
hodnocení

Snazila jsem se ho to naucit tak, ze vzdycky kdyz sel pes, nechala jsem ho jit u nohy a pokud se zacal uz prikrcovat, nesmis! Pokud poslechl dostal pamlsek. Na zahrade nesteka vubec, jedine kdyz na nej vyjede sousedovic krysarik, ale sam od sebe ne.
maylin*
hodnocení

Uz dvakrat ho pokousali vlcaci, takze si myslim, ze na to vyjizdeni to ma vliv taky.

floro*
hodnocení

2x

Za tyto problémy vždy může špatná socializace. Pak problém prohlubuje páneček svými obavami typu: jéžiš, zase jdou psi a on bude vyvádět, musím ho držet z krátka, pšt ticho, to je hodný pejsek, tahání za vodítko, chystání se na problém, který ještě nepřišel... Jakmile totiž páneček znejistí, tak pes to napětí vycítí, tím přicházíte o postavení vůdce ochranáře a pes přebírá vaši roli. Vy to v něm vlastně povzbuzujete. Zamotaný kruh.

Co je to za rasu?

maylin*
05.03.21 10:23
hodnocení

Australak
floro*

Australák je hodně energický pes. Je potřeba se mu věnovat, ideálně nějaký sport - agility, pasení ovcí atd. Ta socializace je hodně důležitá. Ještě je mladý, zkusila bych najít ve vašem klubu někoho blízko vás o pomoc. Nebo třeba i chovatele vašeho psa se zeptat.

Vyzkoušet jestli tak reaguje i s jiným psovodem. Jestli ne, tak je problém ve vás a on prostě přebírá vedoucí funkci. A socializovat na volno s jinými psy - když pes vás nebude mít na zadkem, tak k takovým excesům docházet nebude. A pak postupně pracovat na vaší souhře, hlavně vašem sebevědomí. A k tomu vám pomůže právě ten sport. A pasení ovcí je úplně top v tomto. Existuje Spolek pasení, kde si můžete najít výcvikové centrum nejblíž vás. Ještě je mapa výcvikových center, ale tu teď nemůžu najít. Jak dohledám, tak sem připíši.

hodnocení

2x

Plně chápu *smich* Máme pejska 22 kg z útulku. Je to ohromnej mazel, ale na některé psy je nezvladatelný. Cvičák jsme absolhovali, kladná motivace, upoutání pozornosti, a já nevím co ještě - bez výsledku.

Zatím se mi osvědčilo - vidíme psa, vidím, že se Čenda chystá k útoku, poodejdeme, vezmu jeho hlavu do dlaní, natočím na sebe a důsledně říkám ne, nesmíš! (když je hoodně nezvladatelný, použiju slovo "nessser!) Asi to není ideální, ale intezita útoku se snížila. Vidím, že by chtěl, ale zároveň mě nějak vnímá a začíná chápat, že to nesmí*stop*

hodnocení

2x

Pokud chcete svého psa zvládnout, musí vědět, že ten, kdo je vůdcem smečky jste vy (ne on). Tzn. vy rozhodujete, co se bude dít. Pokud budete mít strach z toho, že zase začne vyvádět, pes to vycítí a převezme iniciativu jako vůdce a bude to ještě horší. Musíte si říkat, všechno zvládnu, já rozhodnu, co se bude dít. Takže pokud se pes začne připravovat, je třeba jeho pozornost upoutat na vás a vaše pokyny. Dobrý způsob je, pokud jde pes u nohy na normálním vodítku, tak okamžitě s ním změnit směr, aby neměl čas se zaobírat cizími psy. Nebo pokud nejde změnit směr cesty, tak poutat psovu pozornost v jeho sedu proti vám a příkazem nesmíš s tím, že pes musí koukat na vás a nikoliv co se děje v okolí. Vy jste vůdce a pokud chcete, aby si toho byl pes vědom, musí poslouchat a vnímat vás a nic jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]