Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočička po kastraci chce pryč z přepravky

Od: bazim* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

právě jsem si přivezl kočičku po kastraci a chtěl bych se hned zeptat zda-li jsou tohle normální "pokastrační" jevy. Kočičce jsem otevřel přepravku a po pár minutách začala otevírat očka a hýbat končetinami a ihned se snažila vylézt ven, ale moc jí to nešlo. Snažil jsem se jí pomoci, ale hodně se motá a padá, tak jsem jí dal ručník, aby byla v měkkém a hladil jsem jí, ale ona stále se snažila dostat někam pryč, jako kdyby nechtěla mou pozornost a chtěl být sama, takže se pomalu dovlekla (vždy jsem jí přidržoval) až do jídelny (roh bytu) a tam je aktuálně v takovéto poloze

Sestřička říkala, že kastrace dopadla bez problémů.

Kočička po kastraci chce pryč z přepravky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

jj, je to normální. Její přirozenost ji velí odplazit se někam stranou do bezpečí nebo s lepším výhledem. Prvních pár hodin na ní musíte dát pozor, aby si něco nevyvedla.

hodnocení

7x
Je to normální jev po kastraci,je ještě oblbnuta po injekci.Zitra bude už ok.Dej ji čas.Hlavne ať má vodu.

hodnocení

5x

Naprosto normální stav. Kočička se probírá z narkózy a bude jí to pár hodin trvat. Nechte ji v klidu, jen ji hlídejte, aby v případě, že by zvracela, nevdechla zvratky. Jinak si jí zbytečně nevšímejte, až se dostatečně probere a zotaví z narkózy, bude se chovat normálně.

Ale tohle vše vám měl řící veterinář, který kastraci prováděl. Že vás neinformoval, to nesvědčí o jeho profesionalitě.

kocici
hodnocení

4x

Ano, po probuzení utíkají.

Je dobré je nechávat zavřené v přepravce, aby než získají kontrolu nad končetinami, se jim nec nestalo. Určitě pod ní dát velkou, savou plenu, mě se koči potom počůrala. Bude za chvíli fit, ono jim mátožení dlouho nevydrží.

kocici

Tady je něco ohledně jídla, dávejte malé množství a sledovat, aby nezvracela.

metropolevet.cz/...

72mona
hodnocení

2x
Jak už tu padlo, je to normální. Veterináři, pokud u sebe kočku nenechají do úplného procitnutí, doporučují nechat ji v přepravce. Jenže jakmile se kočička počůrá, má tendence dostávat se ven. Sice pomůže, když vyměníte podložku, ale i tak jsou kočky, které nesnesou být v uzavřené přepravce. Prostě "chytnou rapla" a spíš by si ublížily právě v té přepravce, která je má chránit. Takže i u nás jsme nevydrželi a kocourka pustili. Pokud nemá tendence někam šplhat, jen bych ji sledovala, dokud nožky nebudou pevnější. Některé kočičce trvá i den, než se z účinků narkózy dostane. Tak snad u vás to už je v pořádku. M.

bazim*
hodnocení

Děkuji všem za velmi rychlé odpovědi. To, že je ještě ovlivněná narkózou mi bylo jasné, ale nevěděl jsem jestli je normální, to že odemě jakoby utíkala. Mnohokrát děkuji. Chodím jí kontrolovat a jinak jí nechávám v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]