Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už se vracejí ptáci?

Od: cokolada odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

už jste viděli nějaké "navrátilce", nějaké ptáčka z teplých krajin? Nebo je ještě brzy?

Třeba rehka nebo konipase?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak, vážení přátelé - A JARO JE TADY!

1/ Dnes ráno /25.2/ jsem na našem ořechu uviděla krásného kovově lesklého špačka. Bydlí v dutině stromu už několik let a tak se vrátil domů a kontroloval otvor v kmeni, zda tam nemá nevítaného podnájemníka.

2/ Také mi už vylézají na sluníčko zelené špičky česneku.

3/ A na zahrádce nám kvetou první sněženky.

Jaro je opravdu tady. *slunce*Jaga.

72mona
hodnocení

2x
Já včera zahlédla, tedy prvně zaslechla, letící husy. Počítala jsem delší stranu véčka, tak tam jich bylo asi ke třiceti. Pak se začaly přeskupovat a bylo po počítání. M.

jm
hodnocení

1x
Mám tu jen kosy. Nic jiného jsem zatím neviděl

hodnocení

1x

Ano, vracejí. Špačci možná někteří dokonce přezimovali, ale dneska do Vodňan na komín přiletěl čáp a taky hřivnáči někteří přiletěli.

doplněno 20.02.21 23:17:

Ano, z teplých krajin. Tak špačků dnes přiletěla hejna, u Žďáru n/S zase přibyly čejky.

liska5
hodnocení

1x

Od teplých krajin ne, ale od Nyských jezer z Polska podle říček a potoků se sem vydaly tento týden desítky kormoránů. Ti vycítili, že praská a taje led. Nocují na vysokých stromech na březích. Vypadají dost strašidelně. Ostré zobany a široké rozpětí křídel. To budou mít rybáři radost. Jsou to pstruhové vody.

hodnocení

1x

Včera bezradně capkal po sněhu holub, ten veliký, s kolárkem kolem krku. Hřivnáč, už se vrátil a nestačí se divit.

72mona
hodnocení

1x
Zatím jsem si ještě nevšimla, špačci se u nás pravidelně objevují na přelomu února a března.
Letos se u nás pokoušel zimovat rehek. V práci v garážích. Bohužel se nepodařilo, ale ne kvůli zimě, ale kvůli zranění. A to mě fakt hodně mrzí. M.
liska5

Jéééé, rehečky mám ráda *plac*. Škoda ho!

hodnocení

1x

Špačci k nám přiletěli loni 3. března. Letos tady ještě nejsou.

Na krmítku zatím jen sýkorky, dlaskové, brhlíci, taky už se byli ukázat 2 strakapoudi. Na zahradě občas hrabe do trávy žluna.

Letos se vůbec neukázali stehlíci ani zvonkové. A loni jich byla spousta.

Včera jsem viděla na mokré louce 2 veliké ptáky. Ten první byla volavka, klasická šedá. Ta druhá byla taky volavka, ale sněhově bílá, úplně na té louce zářila. Takovou jsem ještě nikdy neviděla. Jinak jsou to škůdci, ale ta bílá byla opravdu pěkná na pohled. Jaga.

U nás špačíčci už jsou...aspoň něco.

id
hodnocení

1x

U nás samý sníh, ani kousek zelené travičky, takže žádný přílet ptacva se nekoná.

72mona
hodnocení

1x
"Oživuji" dotaz, protože včera jsem konečně viděla pár navrátilců. 4x konipas bílý, 1x konipas horský (možná luční, ale nešlo identifikovat), 2x konopka obecná. M.

20.02.21 19:37
hodnocení

0x

Zatím ne.

hodnocení

0x

Už jsou tady pěnkavy a také drozdové, rachotí a vyzpěvují. A sněženky na předzahrádkách jsou ještě sice maličké a takové jako špičaté, ale jsou! Až zavřískají rackové, tak jaro bude mít vyhráno.

doplněno 25.02.21 17:44:

Gene, jak kde. V Ostravě nepřezimují. Všimla bych si jich. Přiletěli až teď.

Pěnkavy i drozdové přezimují.

evaz

Gene má pravdu. Bydlím od Ostravy cca 20 km. Pěnkavy vídávám každý rok i v zimě. Drozdi prý mají rádi tuhé zimy, několik let jsem je neviděla, ale letos ano. V sadu, kde zůstala jablka na stromech i pod nimi, jich bylo obrovské hejno. Myslím, že snad 100 i více, byl to hrozný randál. Poprve, alespoň tady u krmítka, se ukázalo hejno stehlíků (jsou krásní) a čížků. Ty jsem poprve zpozorovala vloni, koncem zimy. Po dlouhé době se tu objevil i párek zvonků. Ale letos poprve ani jeden brhlík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]