Zdravím. Chci poprosit o jakoukoliv radu...mám kočku 1,5 roku, vykastrovaná a od malička naučená na záchod. Nikdy mi nemočila po bytě až teď během posledních 3 měsíců už po několikáté počůrala koberec nebo gauč. Žádné jiné příznaky nachlazení nepozoruji... Asi jde jen o zkoušku mých nervů.. má někdo zkušenosti jak ji to zase odnaučit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď..
Moc se mi líbí termín "naučená na kočičí záchodek". Kočky tohle prostě vědí, vyhovuje jim to nejvíc, učit se to nemusí. A proto by člověk měl zpozornět, když to začne porušovat. To se pak jedná buď o problém fyzický (tedy návštěva veterináře), nebo psychický. A to musíte zjistit vy, co je v domácnosti špatně nebo jinak než dřív... Kočky totiž nemočí mimo záchodek jen z rozmaru nebo proto, aby člověka naštvaly. Je to takové volání o pomoc. M.
No buďto na něco přijdete a vyřešíte to a nebo se s tím smíříte. Moje kočky také chodili nějakých pár let úplně normálně na kočičí záchod, ale jakmile jsem si pořídil do domácnosti nový gauč, tak mi ho zechcali jako prase. Prostě se jim tam asi nelíbil. Nebo je přitahovala vůně nové, drahé věci nebo já nevím co. Pak jsem si pořídil, tedy našel jsem v mrazu další kočku- kotě a slitoval se a vzal ho k sobě domů. Všechno vypadalo, že je vpořádku, jenomže pak se na mě moje kočky, které nové kotě ignorovali naštvali při krmení, jelikož kotě jim pořád lezlo do misek a oni šíleli a začali si to u mě v bytě značkovat a trhat co kde našli. Prostě je to složité se zvířaty v domě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.