Nejste přihlášen/a.
Přátele
mám novostavbu a na půdě 3 měsíc kunu!
Našla jsem otvor ,do něho vložila alobal s rozbitým sklem,ještě přikryla hadrou napuštěnou savem! tak jsem zvědavá jetly to zabere.
Každopádně maso napuštěný jeden a syrové vejce plný jedu nezabralo,ani si toho nevšimla! Mrška malá.
Pro dobrý pocit mám deku na které spával pes, ted´se děj vůle boží...uvidíme za pár dní.
PS. drž te palce
Sklopec je fajn,ale kuna je chytrá...bude trvat dloooouho,než si na něho zvykne a chytne se.A stejně půjde o mládě.Stará se do toho nechytne.
Mám vyzkoušeno.Slepičí vejce.Injekční stříkačkou vysát trošku vejce...Následně do injekční stříkačky nasát červenou chladící kapalinu do automobilu a vystříknout to do vejce. Je to drbačka a musí se to opakovat.Protože kuna si vejce odnáší a nějakou dobu +- týden to trvá,než ji to usmrtí.Ale výsledek zaručen.
ps.Pro ochránce přírody. Máme slepice a ta kuna je schopná v době,kdy má mladé a potřebuje potravu,odnést i deset vajíček denně.To opravdu takhle nejde.
Spíš je problém,že jakmile ta dotyčná kuna chcípne,tak její teritorium obsadí dřív nebo později jina.Je to boj (((((
Taky mi chodila na púdu na chatu Do vejce 3 ks jsem vpravil fridex po 10 ml,dírku zakápnul voskem,pracoval v rukavicích.Zmizela vejce i kuna.Za dva roky došla druhá,příběh jsem zopakoval a na púdu jsem namontoval 2 alarmy se sirénou 80 DB a pohybovým čidlem.Kun je tam hodně,jedna pojde,dojde jiná.Mám tam i odchytovou klec,jednou se chytila na sušené švestky,než jsem dojel na chatu,pošla v kleci.
Ten otvor uplně dobře uzavřete nebo vyplňte montážní pěnou,ona se protáhne i malou dírkou.Na tu deku se vám klidně i vykálí.KOntrolujte izolace,aby se nezabydlela v izolaci nad stropem,není to mrška,ale svině škodná.
Kuna je ohrožená.
Naši měli kunu již v novém domě, pod střechou několikrát.
Někdy se ztratila sama, pouštěli na plný pecky rádio, bouchali, nyní ji od léta zkoušeli chytit do sklopce. Je opravdu chytrá.
Chytila se na vajíčko. Jednou tedy vajíčko ze sklopce zmizelo, to nepochopíte, sklopec byl velice citlivý.
Byl to kuňák a byl odvezen opravdu daleko, aby nenašel cestu zpět, a ohleduplně vypuštěn, vše natočeno na mobil.
Také mladým udělal plno škody, hodně se muselo bourat, dělat díry a ničit pelechy. Ale jsou to mršky.
--------------------------
Pro traviče:
To trávení jedem a pomalé umírání mi zvedlo všechny chlupy na zádech. Kvůli Vašim blbým vejcím. Nakopat Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.