Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karanténa rybiček v akváriu

Od: 123456789 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, pořizují si 105l akvárium, ve kterém mám v plánu chovat neonky a bettu bojovníci. Vím, že se nové ryby mají dát do karantény, ale když bych pořídil přímo cca. 12 neonek najednou a samotné je ihned vypustil do nového akvária a pokud by byly v pořádku, vypustil bych i odděleně chovanou bojovníci...
Myslíte, že by toto bylo možné, nebo je u karantény podstatné, že rybky nejsou v akváriu ve kterém mají nakonec být?
Předem děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

akrybo
hodnocení

0x

Když já si koupím rybičky třeba ze zverimexu, vezmu je otevřu dekl akvárka vyliju je a hotovo. Žádná karanténa, žádné plavání sáčků na hladině, NIC. A ryby co? žijou a jsou úplně v pohodě.

michalverner
To jsem si říkal taky než jsem si přitáhnul krupičku a v akváriu zbylo 5 ryb z 30-ti.

123456789
hodnocení

Děkuji za odpověď, taky si myslím.

72mona
hodnocení

0x
No, pokud přidávám rybičky k jiným rybičkám, opravdu bych tu karanténu radši dodržela (zvlášť, pokud mě vyjdou na pár stovek). Když je budu dávat do ještě neobydleného akvárka, tak je tam klidně šupnu rovnou. M.

honza7654*
hodnocení

0x

Dobrý den, já karanténu nemám. Ale provádím alespoň alimatizaci. Cilivější ryby a živočichové nemusí náhlou změnu parametrů vody dát. A ikdyž dají, tak to pro ně nebude nic příjemného. A když už jsem u toho, tak vodu z akvaristiky do akva nedávám, jen ryby přelovím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]