Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí to jsou stopy?

Od: bajk odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, nasněžilo a ve sněhu jsem objevil tyto stopy. Já si myslím, že je to liška. Soused mi řekl, že kuna. Tak nás rozsekněte :-D Předem děkuji :)
Čí to jsou stopy?
Čí to jsou stopy? #2
Čí to jsou stopy? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

3x
Ono v prašanu se stopy většinou deformují (okraje se sesypou). Ale konkrétně u vás by měla rozhodnout velikost. Kuna je velikosti kočky, liška je větší a stopy vypadají jako psí.M.

sirokko
hodnocení

0x

Sice nejsem ekspert, ale myslím, že více než na vyobrazení jetnotlivých stop záleží na identifikaci kroku a nohosledu. Takže vyfotit celek a pak to na netu možná najdem.

kicune*
hodnocení

0x

Z těchto stop se nedá určit. Možná kdybych měl srovnání velikosti a vzdálenosti, mohl bych zůžit možnosti, ale takhle to nejde. Může to být liška, kuna, pes, ale i kočka.

hodnocení

0x

Z fotek není zřejmá velikost stop. Podle tvaru a hlavně podle prostředních prstů vedle sebe a krajních prstů umístěných dále od nich a více vzadu to tipuji na lišku. Stopa kuny je menší a má prsty obvykle přibližně stejně daleko od sebe a do oblouku.

Více najdete na Googlu "stopy zvěře".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]