Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše názory na máčení granulí

Od: aja1946® odpovědí: 6 změna:

Kámoška každou porci granulí máčí vývarem, přidává okurky, salát nebo tvaroh. To teda dělat nebudu, vždyt se říká, že se nemají střídat granule a třeba maso a toto je opravdu moc.

Můj 7,5 letý 4 kg pes má opravdu velmi drobné zoubky, v pondělí mu vytrhli dva řezáky,potíže neměl, udělali to při čištění zubů ultrazvukem. Do dneška jsem mu na radu veta nedávala granule ale konzervičky a paštiky. Zkusila jsem mu granule namočit, ale vyčítavě chodil okolo nich a nakonec snědl ty nemáčené.Je to můj osobní názor, myslím, že z máčených ulpívají zbytky na zubech, což vede ke zvýšené tvorbě zubního kamene a normálními granulemi si pes trochu zuby i čistí.

Jen mě zajímá, zda tvrdé granulky pro pejska s drobnými zoubky nevadí, co se tvrdosti týče, zda mu neškodím, přece jen stárne..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Já bych granule klidně máčel Pokud by mu chutnaly
Pes potřebuje žrádlo ale i vodu. Namáčení granulí se doporučuje jako možná alternativa
hodnocení

To ale neodpovídáte vůbec na moji otázku, mému to nechutná a já se ptala, zda na malé zoubky stršího neškodí ty nemáčené

hodnocení

3x

Namočené granule ničemu nevadí,ale zastávám názor,že je někdo vymyslel jako suché a tak je psům suché dávám. S tím,že si chroupáním trochu čistí zuby. Namáčím pouze štěňatům ze začátku,když mají mlíčňáky a občas venkovním psům,když jsou mrazy,to do teplé vody.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Mám tu zkušenost, že ti naši psi, kteří měli rádi sladké (jejich organismus si o to asi říkal), měli ke stáří zubní kámen a ti, co sladké odmítali (i piškoty...), zuby běloučké do smrti. Každý jedinec trávil jinak, měl či neměl sklon k tvorbě plaku a kamene. Krmeni (tedy krmeny – vždy feny) všechny stejně. Na tvorbu zubního plaku a kamene nemá vliv to, zda suché nebo mokré granule. Zbytky z mokrých granulí na zubech neulpívají, podívejte se, jaké mají psi mezi zuby mezery. Navíc pijí vodu a oplachují. Ani si nemyslím, že by suché granulky nějak zuby čistily. Váš pejsek při 7,5 letech není starý, a pokud nemá "viklavé"zuby, klidně bych mu dávala granule menší velikosti a suché, ale hlavně nekupovat zlevněné, které bývají staré a tudíž tvrdé jako kámen. A otevřený pytel s granulemi vždy dobře zavřít, aby obsah nevysychal. Určitě mu suchými granulemi neškodíte. Pokud moc nepije, můžete mu přilepšit mističkou vlažného (voňavého) vývaru z masa a kostí (bez osolení) po zbaštění granulí nebo mezi 2 jídly, aby do sebe dostal i tekutiny (bez okurek a tvarohu). Nejlépe si pes očistí zuby ohryzáváním kostí, lépe velkých zvířat (třeba kloubu z jelena, krávy, vepře), hlavně s chrupavčitou "hlavou"velkých kloubů. Prodávají se ovařené či sušené, můžete je mít doma měsíc a nekazí se. Ohryzávání je pro psy i krásné hraní. Vydrží celé hodiny odpreparovávat z kostí zbytky masa, chrupavky a blány. Nedávat sušenou nohu před příchodem návštěvy, při ovlhčení slinami se trochu "rozvoní":-D Chcete-li čistit zuby po lidském způsobu, prodává se takový gumový (silikonový)návlek na prst s výstupky (+ třeba i psí zubní pasta) a můžete psíkovi večer zuby "přešoustnout". Ida

doplněno 13.02.21 20:42:

becydog.cz/...

joudic*
hodnocení

0x
pokud ma spatne zuby, tak mu varte ;) Na stridacku s pixlama a nejakymi drobnejsimi stenecimi granulemi

hodnocení

0x

Já kupuji mini pro seniory, konkrétně Ontario. Dorka je pokřupká jen tak, ze slušnosti a pro radost z jídla. Spíše to v puseně poválí. Také už má nějaké zuby pryč. Ale nikdy jsem nenamáčela a nikdy jsem nepřidávala nic. Až teď, v posledním půl roce, když jde do "školky", zvykla si na oběd kapsičku nebo konzervu, také od Ontaria. Granulky má v misce stále k dispozici. Není žravá, žere, když má hlad. Vypadá dobře, lítá a hraje si, líbí se jí mladí pejsci a předvádí se, má pěkné hovínko, 18.3. jí bude 16. Tak to tak všechno nechávám. Jen ať mi vydrží co nejdéle! :) Tyhle objednávám už víc jak 2 roky. ontario.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]