Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičky a páv, nezmrznou?

Od: suzymon® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, mám strach o slepičky a o páva. Přežijí ty mrazy? Je momentálně mínus 10 stupňů a mám strach, že v noci toklesne ještě víc. A to jsem v Poděbradech. Ale baráček mám blízko Labe a všude mám otevřený prostor, takže nejsem chráněná jinými baráky. Slepičky jsou v malém kurníčku, přikryla jsem ho ještě dekou. Celý den se motaly v tom altánu. Mimochodem hlásím, že moje Hanzelka už se spřátelila, je bez problémů, nelítá a SNÁŠÍ ! Každý den snese jedno bílé vajíčko a přijde mi až ke dveřím ohlásit, že ho vypšoukla. Ty dvě zrzky teda pořád nic, ale ty jsou už vynešené. Páv se také dneska choval divně, také seděl v tom altánu. Ale teď někam šel. Dávám jim hodně jíst, aby měly zahřáté žaludky, ale bojím se.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlavně jim tam nesmí foukat a musí tam být pokud možno sucho - tedy něco suchého podestlat. Drůbež špatně snáší průvan a vlhko. Jinak budou vděčné, když napustíte do kanystru horkou vodu a postavíte ho do kurníčku (pokud je malý, jak píšete, bude to fungovat trochu jako radiátor). U nás tady zatím mráz moc není. Včera bylo +2, dnes celý den slabě pod nulou (ale má se také postupně ochlazovat).

hodnocení

2x

Měli by to dát. I to Labe je zásobárna tepla, dál od něj bude zima větší. Mají vodu na pití?

Suzymon, ony se namačkají na sebe a budou se hřát navzájem, takže klid. Pávů se nám tady po vsi fláká asi deset a že by měli od majitele speciální péči, o tom pochybuju.

hodnocení

2x

Dobrý den. Slípky by to měli zvládnout. Naše vždycky vydržely a byly i občas větší mrazy. U páva to nevím, neznám nikoho, kdo by ho měl. Ovšem je to krasavec. Závidím, že slípka snáší vejce, naše si vzaly dovolenou a jakékoli prosby o vejce odmítají. A to dostávají mňamky, tedy kromě zeleného. Dejte vědět jak obstály, ale myslím, že to bude v pohodě.

hodnocení

0x

Kde ty mrazy berete? Jsem v 600 mnm a slabá nula... Sněhu pár cm...

V jižní polovině republiky je teď tepleji, ale arktický mráz se bude posunovat dále na jih - takže to má přijít i sem.

10.02.21 19:40

Jupííí!

hodnocení

Ano, vodu mají po celý den, protože to hlídám a jakmile zamrzne, dávám novou. A to jsem dneska musela udělat 5x za den. Tak rychle to mrzlo. Proto jim nechávám výběh otevřený, aby mohly do toho altánu a já nemusela běhat přes celou zahradu. Já bych se neptala, kdybych se nebála. Opravdu je tady takový mráz. Celý den bylo kolem mínus 10 stupňů. proč bych si to vymýšlela? S tou horkou vodou vodou mne to nenapadlo, ale asi by to stejně nešlo, kurníček je malý. Ale průvan tam nemají, já to zakryla tou dekou. Tak všem moc děkuji za uklidnění. Také jsem si říkala, že když to vydrží jiní ptáci, které tady mám, tak to y slepičky taky musí vydržet. Ale raději jsem se zeptala, protože se bojím, že bude hůř. Na pátek mi předpověď na noc ukazuje až mínus 17 stupňů. Já jen doufám, že se pletou.

A sněhu tady mám hodně, že v pondělí ani pošta nepřijela a dneska mi řekla, že prý se sem nedostala. jezdí na kole a byla celá rozčilená, protože jsem jí říkala, že jsem byla v pondělí doma a že ona klidně napsala, ža mne nezastihla a já musela balíček urgovat.

Ty mrazy mají být až do konce února, podle některých modelů snad až do půli března (to mi připadá přehnané, ale uvidíme). Od pátku má hodně mrznout i zde, na jižní Moravě. -10 tady ve dne asi nebude, ale v noci dost možná ano. Každopádně je to nějaká extrémní situace; prý se opakují podmínky, které panovaly v únoru 1929 (a to byl údajně nejchladnější měsíc 20. stol.).

hodnocení

No já jsem tady zažila mrazy mínus 17 stupňů. Už jsem o tom psala, protože v té době jsem měla ještě vodu ze studně a zamrzly mi trubky v zemi a byla jsem přes jedinou noc bez vody, protože přestala fungovat vodárna ve sklepě. A do toho se mi jetě rozbil kotel na topení, takže jsem byla i bez topení. Založila jsem zde kvůli tomu tenkrát i otázku a společně jsme to zde řešili. Nakonec mi tady instalovali ponorné čerpadlo do studny a já si nosila ledovou vodu v kyblíku a byla to hrůza, protože jsem byla bez vody asi od ledna až do března, než ty trubky v zemi rozmrzly. A kamarádka mi půjčila olejové radiátory, jinak bych tady zmrzla. Já nemám ve zvyku si vymýšlet. Dneska už mám elektrokotel v pohodě a vodu mám už městskou. Takže jsem měla teď strach jen o ty slepičky a toho páva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]