Nejste přihlášen/a.
Nechci vyvolávat diskuze a příspěvky lidí, kteří měli malého mazlíka a ještě s ním byli problémy. Jen řeknu svůj názor, který jsem získala na cvičáku, kdy jsem se psem dělala zkoušky ovladatelnosti a poslušnosti v době, kdy malí ještě neexistovali. Byli ovčáci, boxeři, erdelové, dogy, rotwajleři, fr.ovčáci, belgičtí ovčáci, velcí a střední knírači. Zapomněla jsem něco? Tihle psi patřili na práci, na hlídání, ale rozhodně ne na procházky mezi lidmi. Ano, při bonitaci a při zkouškách chodili s majitelem mezi lidmi, aby dokázali, že nejsou agresivní a že je pán ovládá. Dnes je tolik ras malých psů, kteří jsou vhodní na procházky po městě a mezi lidmi. Rozhodně k nim nepatří starý, svérázný německý ovčák. Ubrblaný staroch, zvyklý na zahradu a dvůr.
Zažil jsem podobné - asi šest let starý NO,celý život zavřený na dvorku,majitel tam dojel jednou za čas naplnit kýbl granulema a druhý vodou. Potom o barák přišel a psa chtěl utratit,tak jsem si ho vzal. Ten pes byl cvok,nic neuměl,neznal,útočil na vše,na štěně,na fenu. Trvalo to půl roku,mám pár škaredých jizev, ale nakonec jsme to zvládli. Zůstal ostrý,revír hlídal tak,že fest,poslouchal na slovo. A byl se mnou deset let. Já to zvládl bez cvičáku,ale dával jsem mu minimálně čtyři,pět hodin denně intenzívní práce. Vám radím,jako předchozí rádci,cvičák. Má to smysl.
Chcete pouštět psa na malé děti (viz dotaz)? Některým lidem bych chov psa opravdu zakázala. A ne, není to vtipné, protože to někteří skutečně dělají.
Kolikrát za jeho život /7 let/ jste s ním prošli výcvik na cvičišti?
Velký pes - vlčák - je zbraň, mnoho lidí si to neuvědomuje.
Takže, jak tady již píší, na cvičiště a minimálně základní poslušnost začátečník a pokročilý + individuelní lekce.
V dobrém zařízení se vždycky domluvíte.
Váš pes je pracovní, inteligentní, potřebuje pracovat, mít podněty. Tihle psi udělají pánovi co mu na očích vidí, pro ně je cvičení a plnění úkolů radost.
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.