Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz,
krmím za domem pravidelně ptáčky už 20 let,mají závěsná krmítka v křoví vysokém cca 2metry.Jedno krmítko je plastovné,kam se nasype 6 koulí lojových a druhé plast,průhledné,zezhora se nasype krmivo pro ptáčky slunečnice apod.a dole je miska a 4otvory kudy si to ptáčci vybírají.Krmím i laně a srnky které když je sníh chodí až k nám za dům,za domem je jen fotbalové hřiště a les.Srnky jsou zvyké,mají tam jablka,mrkev..Ale teď se tam vyskytla jedna laň, které strašně chutnají lojové koule a zrní z krmítka pro ptáky.Nejdřív jsem si myslela, že krmítka rozšlapal soused nevrlý,kterému vadí ta krmítka ale nastavila jsem domácí kameru na to místo a nestačila jsem se divit
Už jednou je laň zničila,koupila jsem nové a dala o 10 m dál,kam normálně nechodí a jak jsem se dnes koukla na video z noci,vyčenichala je jako pes a to s těmi lojovými koulemi rozkousalal a snědla.Na to druhé se snažila dostat,ale zaplať pánbuh se jí to nepovedlo.Je opravdu laň tak chytrá,nebo má tak dobrý čich? Žádný strom za domem není,že bych dala krmítko jinam,jen ten dlouhý keř cca 30 metrů,a ptáčci jsou zvyklí tam létat v hejnech,sýkorky,vrabci,červenky,čížci atd..
Jak na tu laň vyzrát,aby na ta krmítka nechodila?
Jo, jsou chytré. A když bude mít mladé, naučí je to taky. Známe
Napadá mě, jsou i krmítka na lojové koule z drátů. To by rozkousat nemusela, co?
My máme tento typ: vsenazahrady.cz/...
Ajaj. Tak my to máme opravdu kovové. Ještě jsem koupila takovou tu Trixie kouli na seno pro hlodavce. Velkou, dvířkama projde i lojová koule, tak tam nacpu asi čtyři. spokojenemorce.cz/...
No,tak to tam přesně viselo!Ale byl to tuhý plast.Z drátů jsem to zatím neviděla...Tak to je potvora.Zkusím to zavěsit někam hodně doprostřed křoví,kam se snad nedostane.Ti ptáci jdou tam zvyklí létat a ona jim to do rána vždy vyžere.To jsem tam pověsila takový obrovský kruh XXL lojový s oříšky a do rána byl také pryč.A na kameře vidím,jak to tam očesává
A na příští týden hlásí od mínus 12 do mínus 23stupňů , tak to se přijde dolů najíst celé stádo
Tak dejte krmítko na vaše okno nebo na dvě okna. Nebo stačí zrní jen nasypat na parapet. Lojové koule pověsit na hřebíček. Ptáci to brzy objeví a budou tam chodit pravidelně.
Na okně mám domeček plný loupaného krmení pro ptáčky aby to neděla binec i v truhlíku 3 půlky kokosů napíchané na větvičkách.Na okno musím být opatrná,máme blbé sousedy, kterým vadí i ptačí zpěv.navíc máme nově zatepený dům,a ptáčkové od té doby co je zateplený a máme předokenní zahrádky,tak tam létají strašně málo.Vždy jsem měla plné okno ptáčků.Krmelec město udělalo jeden o cca 200m dál ,ale tak malinký,že tam se toho moc nevejde.Ale teď tam budu nosit tvrdý chleba(mám domluveno z jídelny) a ovoce.Příští týden má hodně padat sníh a teploty půjdou na cca mínus 15, aspoň u nás podle Norů a Windy předpovědi.Včera v noci tam byly 2 laně a tři srnky,dva zajíci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.