Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se střízlíkem?

Od: 1267 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

zabydlel se u vás někdy střízlík? A kde to bylo?
Dneska jsem ho viděla na naší zahradě, ale za chvíli odletěl.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nezabydlel, ale jednou nám v Mostě vletěl do třídy. Seděl vyjukanej s tím ocáskem nahoru poměrně dlouho na vnitřní římse u stropu a tak jsme ho s učitelem identifikovali. Je to asi 58 let. Ta stará klasicistní budova školy dnes už nestojí. Byla pod lesnatým kopcem a kolem ní stromy a několik vodotrysků. Voda ho mohla přilákat. Jinak střízlík lidská obydlí nevyhledává, je spíš ten lesní, co si spřádá vlastní kulovitá hníždečka.

liska5

Dneska jsem ho po letech viděla! *ua* Poskakoval na smrku za domem a hbitě prolézal větvičky. Pak přeletěl na šeřík a tam zápolil s nějakou slupkou. Stála jsem od něj asi dva metry dost dlouho a neuletěl!

On se taky tak cuká, jako rehek.

72mona
hodnocení

0x
Zahlédnout střízlíka většinou může jen ten, kdo ho hledá. Už jeho latinský název hodně napovídá. U nás za zahradami jsem ho jednou zahlédla. Jsou tam trnkové a šípkové keře. A potom už jen v lese. M.

hodnocení

0x

Střízlík je moc pěkný ptáček.Častěji ho slyším než vidím. Že spává ve skupinkách, to jsem nevěděla.

liska5

Prý si právě jeho hnízda oblíbily kukačky. Chudák takovej prcek - nakonec krmí mohutné nenasytné mládě vetřelce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]