Nejste přihlášen/a.
Mám na zahrádce krtka a stále ryje. Jak se ho mohu zbavit.
Odborník radí: nesmíte ho týrat, pomůže vysavač nebo sekačka.
Pro krtka je nepříjemný zvuk (sekačka), pach, vibrace a průvan (vysavač-opak sání).
Pokud nic nepomůže, nezbývá než se naučit s krtkem existovat.
Krtek je samozřejmě velmi užitečný tvor,,je chráněný,takže hubit ho nebudeme.Vycházíme li z jeho životních zvyklostí,najdeme způsob,jak ho zahnat k sousedovi.Krtek tvoří systém chodeb,které vedou v poměrně velkých hloubkách.I více jako metr.Jsou tu umístěna i hnízda s mladými,a ložnice a jídelny a zásobárny.k dýchání potřebuje vzduch,proto vyvádí ze spodních pater dýchací průduchy.Ty pravidelně zbavuje spadlé zeminy a tvoří úhledné hromádky.Krtek se nejvíc vyskytuje na vlhkém a vyhnojeném pozemku,tam je mnoho hmyzu a žížal,má pro nacházení potravy velice vyvinuté čichové orgány,zatím co zrak má silně zakrnělý.Využijeme li toho,a ucpeme mu dýchací vývody z nory(hromádky)nějakými hadry nasáknuté silně páchnoucí látkou,pak mu nezbude,než jít k sousedovi.Pokud se nám podaří získat chemické prostředky,používané jako chemiocké ohradníky,máme vyhráno.Já jsem používal odpadní produkt z laboratoře,"cyklohexanon."Ten není toxický a vydatně páchne.Po roce aplikací už hromádky zjara nebyly.
JABRAKA
Krtek je v pohodě, až se vám na zahradu nastěhují hryzci, budete na krtka ještě rádi vzpomínat...
Krtek je pracant, kypří půdu, horší jsou kočky, které pokadějí a rozhrabou všechny záhonky se zeleninou, kytkama, nakadějí do trávy a smrdí to jak ... a co když se do toho ještě šlápne. Krteček jenom ryje.
Chytit sundat kalhotky a naplácat na holou. Krtka se jen tak nezbavíte, on je na vaší zahradě doma. Taky jsme měli doté doby než jsme si pořídily velkého psa, který běhal po zahradě křížem krážem a tak se krtek odstěhoval. Nemá rád hluk a ten dupot od hafana mu zřejmě vadil.
Tohle funguje naprosto spolehlivě... mnohokrát vyzkoušeno. Pokud je problém s krtky neúnosný, je to toto řešení nutné.
tu past mám, ale jeste jsem nepoužil bo ten parchantek jakoby to tušil,že ji chci použít, tak vytváří hromádky všude možně!
prostě nevím, kde ji použít!
zahrada totálně rozrytá, nevím si rady , prostě si začínám zvykat a už celkem v klidu když přijedu, tak vezmu hrábě a s usměvem je rozhrabuji
a také jsem zjistil, že má smysl pro humor
ale pojizdna dachau od svycarske firmy existuje: mauki.cz/... to nafouka CO2 + CO do diry a hrabos zhyne bezbolestne pry...
expanzni likvidator krtku W2 , k tomu naboje a je klid
mam odzkousene vselijake trubky, kleste, jedy a vse mozne a jen tohle funguje
tak zkus krtkovi rict basnicku, mozna se slituje a odejde sam
co je na tom draheho? kdyz vezmes vsechny ty dymovnice, karbidy a jine lapace ktere stejne nefungujou a taky nejsou zrovna levne tak neni co resit, pokud se chce nekdo zbavit krtka tak je mu fuk jestli da 500,- nebo 1000,- ale koupi to co funguje
k tomu ze je to drsne , zkus opet tu basnicku a rekni mu ji s laskou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.