Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poradit ohledně odchovu rybiček. Rád bych si něco odchoval sám a chtěl bych vědět jaké druhy ryb se nejvíce a nejsnadněji rozmnožují např. tetry atd. (kromě živorodek o ty nemám zájem). děkuji
Skalára amazonská. Celkem snadné s výbavou pro odchov z jiker a po vylíhnutí potěru krmení živou potravou.
Přidám "návod": V akvariu mít chovný pár. Na nějaký široký list (nejlépe umělý s přísavkou na skle) ve vhodnou dobu samíčka naklade jikry a sameček následně oplodní. Teplota vody 26°C. List následující den přenést do připravené odstáté vody (z hlavního akvária) do 10 l akva s teplotou lépe o 1-2°C vyšší. Kolem listu umístit jemnné, nepřetržité vzduchování pro proudění vody. Po vylíhnutí potěru a jeho rozplavání zajistit živou potravu a to artémii doma připravavovanou dle tradičního postupu. Celkem snadné ale i to snadné se nemusí vždy podařít. Já jsem odchoval přes 1000 skalárů. Na jeden vrh i přes 400 ks. Ovšem největší otázka a starost je, co potom s tím. Mohl bych odchovat takříkajíc mraky skalárů, ale skončil jsem z důvodů odbytu.
Kančíci příčnopruzí, akary modré, cichlidky kakadu. Velmi snadné odchovy. Samovolně se mi množí taky ancistrusy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.