Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchov rybiček, jaké se nejsnadněji rozmnožují?

Od: ilia odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit ohledně odchovu rybiček. Rád bych si něco odchoval sám a chtěl bych vědět jaké druhy ryb se nejvíce a nejsnadněji rozmnožují např. tetry atd. (kromě živorodek o ty nemám zájem). děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

1x

Skalára amazonská. Celkem snadné s výbavou pro odchov z jiker a po vylíhnutí potěru krmení živou potravou.

doplněno 20.01.21 12:09:

Přidám "návod": V akvariu mít chovný pár. Na nějaký široký list (nejlépe umělý s přísavkou na skle) ve vhodnou dobu samíčka naklade jikry a sameček následně oplodní. Teplota vody 26°C. List následující den přenést do připravené odstáté vody (z hlavního akvária) do 10 l akva s teplotou lépe o 1-2°C vyšší. Kolem listu umístit jemnné, nepřetržité vzduchování pro proudění vody. Po vylíhnutí potěru a jeho rozplavání zajistit živou potravu a to artémii doma připravavovanou dle tradičního postupu. Celkem snadné ale i to snadné se nemusí vždy podařít. Já jsem odchoval přes 1000 skalárů. Na jeden vrh i přes 400 ks. Ovšem největší otázka a starost je, co potom s tím. Mohl bych odchovat takříkajíc mraky skalárů, ale skončil jsem z důvodů odbytu.

hodnocení

0x

Nejsnazší a velice atraktivní pro děti jsou Paví očka - živorodky. Rodí se už živá mláďata a často vznikají velice pěkné barevné varianty. Ovšem dokáží se rychle přemnožit a jsou to špindírové tj nemůže jich být extra moc v jednom malém akváriu a chce to poctivě měnit vodu.

Odchov rybiček, jaké se nejsnadněji rozmnožují?
72mona
... kromě živorodek;) M.

ach ano, to jsem nějak nedal... :)

vilik*
hodnocení

0x
Zkušenosti velké nemám, ale aniž bychom se snažili, rozmnožily se nám ve společenském akváriu tetry císařské, tetry diamantové, a z ostatních krunýřovci, v jiném akváriu pancéřníčci a kdysi ještě jinde rájovci, ale ty už nechováme.
V současné době máme 3 akvária, každé trochu jinak vybavené, samozřejmě v každém jiné ryby. Od asijských, které nám moc neprospívaly, jsme se postupně dopracovali k jihoamerickým.
Asi bych se mrknul na fórum o rybičkách, protože každý můžeme mít jiné podmínky, a podle toho cíleně odchov zkoušel.

honza7654*
hodnocení

0x

Kančíci příčnopruzí, akary modré, cichlidky kakadu. :) Velmi snadné odchovy. Samovolně se mi množí taky ancistrusy.

Souhlasím s akarou a ancistusy. Přidám ještě danio pruhované.
Když se podíváš na fórum akvaristiky do inzerátů že někdo nabízí ryby zadarmo, tak je tam naprostá převaha ancistrusů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]