Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov papoušků Ara, potrava a mráz

Od: makii odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, můj otec chová dva papousky Ara(zelenokřídlý, ararauna). Příliš se o ně nestará, ráno jim nasype slunečnici, sem tam vymění vodu a tím to hasne. Já se sestrou jsme konečně ve věku, kdy začínáme vnímat a vážně řešit, že toto asi není úplně v pořádku. S tátou nežijeme, vídáme se cca 1x za 14dni. Papoušky chová na velkém pozemku přičemž každý ara má vlastni venkovní i vnitřní volieru. Situace v létě je dobrá, ode mě a sestry dostávají ovoce, různé pestré krmivo, kropime rozprašovačem což se jim moc líbí... Veškerá péče(kromě té základní - zrní, voda) je na nas. Teď v zimě je to horší. Táta papouškům netopi a teploměr uvnitř ukazuje 0 stupňů. Jeho argument je, že dokud nemá zmrzlou vodu, je to ok. Po různých debatách na internetu jsem se dozvěděla, že můj táta v podstatě zvířata tyra. Snažím se jak můžu, ale denně tam dojíždět nemůžu/ani sestra. Ary topení mají ve voliere, ale táta je nezapina a když přijedu já, zapnu na nejvetsi výkon ale vytopi se tak na 5 stupňů a to je hrozně malo. Nevím co mám dělat, zkoušela sem prosby, hysterii, finanční pomoc(o tom nechce vůbec slyšet)... Potřebovala bych i veterináře protože ptáci si trhají peří, nevypadají zdravě, ale nemám je jak přepravit a nevím jestli běžný veterinář je schopný přijet a jestli vůbec rozumí exotickým papouškům.prosim pomozte co mám dělat jak pomoct ptákům, jak vyřešit jejich lepší život, zajistit veterinu.. Nevím si rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Tihle ptáci asi podléhaji CITES, takže nějak řešit přes úřady. Peří si trhají proto, že jsou špatně krmení. Slunečnice se jim nemá vůbec dávat. Když jsem se přistěhovala k dnes už manželovi, zbyl v domě žako. Taková chudinka otrhaná, krmili ho jen slunečnicí a buráky. Přeučila jsem ho na granule pro papoušky a dávala mu slaninu,to jsem vyčetla z netu, že pomáhá na škubání. A z ptáka, který se desetiletí vyškubával, se změnou stravy stal pták, který se asi 2 roky (než umřel) neškubal. Sice už nikdy nelétal, i když měl neustále otevřenou klec, ale oškubaný nebyl.

makii
hodnocení

Ano i nad tím se uvažovala, ale to přeci nemohu vlastnímu tátovi udělat... My se sestrou jsme jediné kdo se stará a pokud by to tento orgán začal řešit, bylo by tátovi hned jasné kdo za tím stojí..nikdy by nám to neodpustil...
Jsem ráda že díky Vám prožil papoušek šťastné roky :) snad se poštěstí i našim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]