Dobrý den, můj otec chová dva papousky Ara(zelenokřídlý, ararauna). Příliš se o ně nestará, ráno jim nasype slunečnici, sem tam vymění vodu a tím to hasne. Já se sestrou jsme konečně ve věku, kdy začínáme vnímat a vážně řešit, že toto asi není úplně v pořádku. S tátou nežijeme, vídáme se cca 1x za 14dni. Papoušky chová na velkém pozemku přičemž každý ara má vlastni venkovní i vnitřní volieru. Situace v létě je dobrá, ode mě a sestry dostávají ovoce, různé pestré krmivo, kropime rozprašovačem což se jim moc líbí... Veškerá péče(kromě té základní - zrní, voda) je na nas. Teď v zimě je to horší. Táta papouškům netopi a teploměr uvnitř ukazuje 0 stupňů. Jeho argument je, že dokud nemá zmrzlou vodu, je to ok. Po různých debatách na internetu jsem se dozvěděla, že můj táta v podstatě zvířata tyra. Snažím se jak můžu, ale denně tam dojíždět nemůžu/ani sestra. Ary topení mají ve voliere, ale táta je nezapina a když přijedu já, zapnu na nejvetsi výkon ale vytopi se tak na 5 stupňů a to je hrozně malo. Nevím co mám dělat, zkoušela sem prosby, hysterii, finanční pomoc(o tom nechce vůbec slyšet)... Potřebovala bych i veterináře protože ptáci si trhají peří, nevypadají zdravě, ale nemám je jak přepravit a nevím jestli běžný veterinář je schopný přijet a jestli vůbec rozumí exotickým papouškům.prosim pomozte co mám dělat jak pomoct ptákům, jak vyřešit jejich lepší život, zajistit veterinu.. Nevím si rady
Tihle ptáci asi podléhaji CITES, takže nějak řešit přes úřady. Peří si trhají proto, že jsou špatně krmení. Slunečnice se jim nemá vůbec dávat. Když jsem se přistěhovala k dnes už manželovi, zbyl v domě žako. Taková chudinka otrhaná, krmili ho jen slunečnicí a buráky. Přeučila jsem ho na granule pro papoušky a dávala mu slaninu,to jsem vyčetla z netu, že pomáhá na škubání. A z ptáka, který se desetiletí vyškubával, se změnou stravy stal pták, který se asi 2 roky (než umřel) neškubal. Sice už nikdy nelétal, i když měl neustále otevřenou klec, ale oškubaný nebyl.
makii
Ano i nad tím se uvažovala, ale to přeci nemohu vlastnímu tátovi udělat... My se sestrou jsme jediné kdo se stará a pokud by to tento orgán začal řešit, bylo by tátovi hned jasné kdo za tím stojí..nikdy by nám to neodpustil... Jsem ráda že díky Vám prožil papoušek šťastné roky snad se poštěstí i našim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.