Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám akvárium 45 l a nedávno jsem si všiml jistých znaků na jedné gupce. Má černé bříško viz. foto, myslím si že už brzy porodí, a tak jsem ji umístil do upravené petky viz foto, aby nedošlo k velkým strátám na potomstvu (porodničku nemám) Rád bych věděl jestli tuto živorodku viz. foto zkutečně čeká v blízké době porod, nebo ne. (akvárium mám čerstvě založené, proto bych opravdu nerad o potomstvo přišel) Děkuji.
Ano ta samička bude za pár dní rodit, ale počítejte s tím, že v té flašce vám je sežere(mladé se nebudou mít kam schovat).
Samičku puste do akvaria a nechte to na přírodě, nejsilnější kousek přežije.
No a pokud jim chcete pomoct, tak kupte jemnolisté rostlinky (mech) ať se mají mladé kam schovat.
Opravdu je sežere? říkám si jetli není moc malá je to přece jen trochu menší jedinec, a tak má i menší tlamku, protože ostatní samice, které v akváriu mám jsou mnohem větší. Ale je pravda že na tom asi nezáleží. A taky si říkám že má potěr možná o malinko větší šanci přežít, jelikož když je v lahvi hrozí jí nebezpečí pouze od jedné samice, ale v otevřeném akváriu je proti potěru 8 dalších nenažranců. Ale to je jen moje doměnka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.