Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podle čeho si kočka vybírá svoje místo?

Od: tazatelka odpovědí: 21 změna:
Ahoj..máme doma na vesnici 7 koček chodeji všechny domu. A spějí tak nějak různě po křeslech podlaha umyvadlo atd.
Akorát ta jedna veliká čicina si vždy vybere svoje místo a tam chodí pravidelně.
Před Vánoci jsme vyndali stromek a ona si lehla do krabice asi 14 dní každý den. Pak se krabice uložila a kočka lítala a hledala . Tak jsme ji dali novou na chodbu.
Pak se ale přestěhovala za dveře do koupelny a tam nějaký čas trávila.
Momentálně se nastěhovala do mé pracovny a když ji tam nepustím tak sedí před dveřmi a tak dlouho žadoní až ji tam pustím.
U ostatních koček ty mají tak nějak celí dům a je jim jedno kde leží. Ale tahle jediná kočička si vždy vybere místo a když se na to místo nemůže dostat tak je úplně nepříčetná :) :) :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Toto je nejlépe střežené tajemství. Tajnější, než státní.

Podle čeho si kočka vybírá svoje místo?

sametka
hodnocení

3x

Kočky milují papírové krabice, tak když chcete, aby někde bydlela, tak jí je tam dejte.

joudic*
hodnocení

2x
podle toho, kde je papirova krabice *smich*

hodnocení

1x

Kočka ani pes nejsou hračky se stejným programem.

Náš pes má zase nejoblíbenější hračky. Nejraději má lišku s provazem a gumové prasátko. Hraje si tak nějak se vším, ale pokud mu tyhle zmizí, tak je hledá :)

72mona
hodnocení

1x
Každá kočka má jiné požadavky. Můj kocour má taky "tisíc" pelíšků, ale jeden čas vyloženě vyžadoval otevřenou koupelnu, aby mohl spát pod umyvadlem na koši (proutěném). Ani se tam pořádně nevešel, každou chvíli padal, ale prostě chtěl. M.

asd1
hodnocení

0x

Jak se jí zrovna chce *smich*

kockomil
hodnocení

No jenže s těch 7 koček jsem si toho všimla akorát u jedný :) takty si prostě lehnout každý den jinam ..a tahle velká číča si už týden lebedí u banánovníku v pracovně..přijde z věncí nažere se a už maže ke dveřím a kouká na schody jeslti už jdu abych ji tam pustila :)

Bude potřeba si při nějaké chvilce s ní v klidu sednout a promluvit si, proč to dělá. Asi bude nevěříctně koukat, ale třeba mňaukne a hned bude jasno. *hi*

kockomil
hodnocení

Jo máte pravdu :) docela by mě zajímalo co jí tak táhne ke mě do pracovny že tam vydrží celí den :) :)
hrochi

Asi ji fascinuje práce ... a dovede se na ni celé hodiny dívat.

hodnocení

0x

Říká se, že kočky leží na místech, kde se vyskytují "patogenní zóny", takže vlastně pro člověka nezdravá místa. Naopak prý psi vyhledávají místa, kde se nevyskytuje nic nezdravého.

sykorka*

také jsem o tom četla - doporučují vybrat místo pro postel tak, že vpustíš do místnosti buď kočku (pak dej postel jinam, než kde se kočka uloží) nebo psa (pak dej postel tam, kde se uloží pes) *smich* u nás jsem asi patogenní já, protože kocour nejraději spí na mě *smich*

lv®

Na mně taky.

liska5

GPZ v pracovně budou určitě, jestli je tam elektronika.

Bubu, kníračka, měla dvě místa. Měla své křeslo a u postele pelech. Dorka odmítla obě místa velice rozhodně. A má své. Nevěřím tedy na čisté nebo špatné zóny.

liska5

Ten instinkt si zachovali přírodní tvorové. Mraveniště stojí většinou v negativních zónách, komáři se v těch místech tetelí v houfech, včely tam více snášejí, ale dobytek na pastvě se negat. zónám vyhýbá. Shlukuje se na pozitivních, což býval test, kde stavět či nestavět před staletími chalupu. Právě u hodně domestikovaných zvířat to nebude asi tak žhavé. A zrovna vyšlechtěný pejsek si raději lehne v garáži na páníčkovy montérky, i kdyby právě tam zóna byla..

hodnocení

0x

Kočka tě má ochočenou a kontroluje, jestli zrovna ten den jsi poslušná nebo ne.

Když jí dáš jasně najevo, že má spát ve sklepě na určeném místě, tak bude muset jít do sklepa a spát tam.

Když jí ale necháš otevřené dveře v celém domě, tak si klidně lehne na místo, které si zrovna sama vybere.

Přes den naše kočka spí v kuchyni nebo na botníku na chodbě. Někdy u trubky radiátoru, někdy i na radiátoru. Přes noc buď musí jít do sklepa a nebo když se ubrání, tak spí kde chce.

pb®
hodnocení

0x

Moje kočky lehávají tam, kde jim udělám pelíšek.

Protože vím, že kočky mají rády teplá měkká vyvýšená místa, tak jim nebudu dělat pelech někde, kde se jim to nebude líbit. Teď momentálně mají polštáře na ústředním topení a lehávají tam. Chtějí spát se mnou v ložnici v posteli. To já ale nechci, chci mít v noci klid. Tak jsem jim složila vyřazenou dětskou peřinku do krabice vystlané polštářem před dveře ložnice. Opět mají měkké vyvýšené teplé místo a spí tam. Kočky také mají radši trochu hlubší pelíšek, o který se při stočení do klubíčka opřou. Ne sice měkké, ale ploché místo. Proto deka jen tak na gauči není tak dobrá, jako deka na gauči srolovaná a stočená do klubíčka.

Všechny kočky milují krabice. Nikdo neví pořádně proč, ale stačí nechat krabici na zemi a za chvíli v ní kočka bude.

liska5
hodnocení

0x

Na rozdíl od psa a mnoha jiných živočichů, si kočky vybírají místa s negativní energií - tzv. geopatogenní zóny. Ta místa bývají nad křížením odpadů pod podlahou, blízko elektrických rozvodů, pod stožáry vys. napětí, ale i nad nějakým zlomem v hornině, či tokem vody hluboko pod barákem. Cvičení senzitivní lidé na tu biolokaci potřebují virguli, zvířata mají ten cit na GPZ v sobě. I rostliny a hmyz. V takových místech je třeba víc mravenišť, drží se roje komárů a včely mívají vyšší snůšku...

hodnocení

0x

Někde jsem zafremačila fotku chlupatého pelechu, který se věší na topení. Jsou v něm narvaní tři kocouři. Ztráta té fotky mě hodně mrzí, měla jsem j hodně ráda.

doplněno 02.07.21 15:57:

Našli, našli moji rádcové:

Podle čeho si kočka vybírá svoje místo? #2

hodnocení

0x

Náš kocour má pelíšek v předsíni a má k disposici i koupelnu, kde má tác s miskami a záchůdek. Chce ale spát u nás n stole a podobně. Na noc ale musí do předsíně, protože po nás v noci leze.. Má ale v hlavě hodiny, denně v cca 6 00 sedne a mnouká za dveřmi tak dlouho, dokud jí nepustíme k sobě. Pomazlí se, olíže mě a pak se někde usadí dle přesného harmonogramu denně stejného- pod okno na bednu, po hodině na stolek u mé postele a chvílemi kontroluje syna v dalším pokoji. Když vstanu, většinou pozoruje, co dělám, pak se uloží a spí. Je obdivuhodné, že je přesný skoro na minutu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]