Nejste přihlášen/a.
Dnes mi umřel křeček ..
Připadám si hrozně .. Hrozně , jako ta největší hysterka, ikdyž mi skáplo pár slz .. Ale stejně ..
Připadá mi, jako by tady byl pořád se mnou a zrovna si ho chci jít pochovat, vzít do ruky ..
šla jsem .. na ruce se mi nehýbal ..
nevěděla jsem, co mám dělat .. Myslíte, že ho můžu pohřbít na naší zahrádce za krbíkem?
Nemusím se stydět za to, že ho jdu ,,zahrabat"?
Prosím, poraďte mi ..
Děkuju ..
Taky nám jeden umřel, byli jsme na procházce, vrátili se domů, viděli jsme, že je zle, vzala jsem ho do dlaní, promluvila na něj, on se ještě z posledních sil pohnul a za chvíli mi umřel v dalních. Druhý den jsme mu vystrojili pohřeb, dali do krabičky, natrhali kytky a šli jsme celá rodina...
Nevím, jak bych tě potěšil.
Nechápaví lidé by řekli:
On asi byl ten křeček už starý, opotřebovaný a měl všeho dost. Tak z toho nebuď smutná. To se stává. Život jde dál. Uvidíš, že až budeš mít nového, tak na toho starého ani nevzpomeneš. Jo, ještě budeš nakonec ráda, že už je po něm. Prostě to tak mělo být a jednou to muselo přijít.
A ještě by dodali:
Konec konců pro něho je to tak lepší. Nevíš sice, kde teď je, ale můžeš doufat, že je mu lépe než mu bylo.
Ale já říkám:
Není žádná ostuda plakat nad ztrátou - co když to třeba byl nejlepší přítel. V takových situacích se nesmíme divit, že nás druzí nechápou. Ani jeho nechápali a třeba ani nemilovali. Člověk má prožít ten žal a má najít způsob jak se důstojně rozloučit.
Ostatně pro milované zvířátko může nakonec zůstat i to místo v srdci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.