Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem si založil malé 40 l akvárium a po krátké chvíli jsem zpozoroval přítomnost jakých si malých bublinek. Nevím co to znamená. Zda-li je to dobře nebo ne. Prosím o radu. Děkuji
0x
Nevíme jaké máte další zařízení, vybavení akvária, jestli tam máte již rostliny a další detaily. Je třeba nainstalovat ( pokud není již nějaký typ součástí) přiměřený vnitřní filtr a rovněž topítko. Spusťe filtr jehož výtok bude u hladiny a bude hýbat hladinou. Nechte 2-3 dny v provozu a potom tam můžete vypustit přiměřené množství ryb. Do takového malého akvária menší velikosti nikterak velký počet. Hlavně se pořád v tom "nešťourejte", což vás asi jako začátečníka nemine. Je toho více, světlo...jestli to nemáte nějaký set.
Jestli vám teď někde přežívají ve sklenici či kbelíku, nebo je v sobotu koupíte, tak klidně. V akvaristice je rozhodně nebudou mít v nějaké super vodě. Tak v sobotu postupně během málo hodin přidávejte postupně pár litrů vody z nového akvária do vody kde je máte nyní, nebo přinesete. Hlidejte si zhruba stejnou teplotu. Potom je vypusťte. Předpokládám, že do nového akvária jste dal vodu z vodovodu, které se lze napít a v akváriu se něco vyjímečného nestalo. Nevím jak to máte zařízené a vybavené.
0x
A co se týká vysazení ryb... Je to různé. Mně v akvaristice říkali zhruba tři týdny po založení. Ale samozřejmě nabízejí i přípravky na úpravu vody a násadu bakterií, takže lze i dříve. Kdo ví, jak to funguje... Já zkoušela obojí, jak přírodní cestu (první rybky už po týdnu) tak i zmiňovanou násadu bakterií. Nikdy nebyl problém s úhynem ryb nebo něco podobného. Ale na druhou stranu je lepší nechat akvárium běžet bez rybek déle, protože aspoň budete mít možnost třeba doplnit rostliny. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.